Internetový výlet do antikvariátu Anděl

Aneb když se rozhodnete utratit nějakou tu korunu


Už je to měsíc, kdy jsem si říkala, že bych si chtěla koupit nějakou knížku. Jenže se mi zase nechtělo tak utrácet. A proto jsem se rozhodla, že zkusím nějaký antikvariát. Při projížďce internetem mě zaujal antikvariát Anděl a tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet. Chtěla jsem jich jen pár, ale skončila jsem u třinácti. Prošla jsem všechny sekce, které mě zajímali a pokaždé jsem našla nějakou tu pěknou knížku. Dokonce i pár dárečků. Vybírala jsem převážně romány, které by se mohli líbit nejen mě, ale třeba i někomu jinému z rodiny. Zabrousila jsem také k mím oblíbeným autorům, jako je například Emily Brontëová a ten nejlepší, William Shakespeare. A abych nezapomněla, objevila jsem i pár pěkných kousků v kategorii myslivost.
A teď vzhůru do toho poznat knížky trochu blíže!


Objevené romány...

Jak už jsem psala, tak v románech jsem hledala nejvíce. V nabídce jsem našla hodně románů od Danielle Steelové a tak jsem se rozhodla, že bych si mohla konečně nějaký ten román od ní přečíst. Ve výběru mi pomáhala databáze knih a to hodnocení celkové knížky a hlavně anotace, která u knížek na internetové stránce antikvariátu chybí. Bez pomoci databáze bych si asi nevybrala. Od Danielle Steelové jsem si tedy vybrala dvě knížky a to román Hvězda a Kněžna. Dost se těším až si na tyhle knížky najdu čas a přečtu si je. Předem můžu slíbit, že recenze na Kněžnu bude dřív, jelikož její anotace mě zaujala daleko více. Knížky jsou kvalitou tak nastejno. Je vidět, že už byli otevřené a někdo je četl, ale na první pohled jsou úplně v pořádku.

Dále jsem v románech našla Slavičí tajemství od Viktorie Holtové. O této autorce a ani o knize jsem ještě nikdy neslyšela, ale doufám že i tak bude příběh čtiví a odpočinkoví. Ještě však nevím, jestli si tuto knihu nechám nebo ji někomu daruju. Obálka má sice trochu odřené rohy, ale i tak je kvalita velmi dobrá.



Vzpomínku na Austrálii od Inez Corbiové jsem si z nějakého mě zatím neznámého důvodu, také vybrala. Možná je to anotací, možná cenou a nebo tou jednoduchou, i když klasickou, obálkou. A možná je to pouze tím, že je v názvu Austrálie. Popravdě nevím, ale těch 26 korun nelituju. Anotace vypadá celkem dobře a těším se až se do ní pustím. Knížka navíc nevypadá vůbec opotřebovaně a dokonce má vzadu napsanou i původní cenu. Co se tedy týká kvality, která byla od antikvariátu slibovaná, můžu tuto knihu ohodnotit velmi dobře.


Při bližším průzkumu románů jsem objevila něco co mě jako milovníka filmu Láska nebeská a Notting Hill naprosto okouzlila. Láska nebeská z Notting Hill od Ali McNamarové. Takhle knížka patří mezi top pět které my přišli a opravdu se těším až si jí přečtu. Možná to bude zklamání, ale budu doufat, že ne. Jinak obálka je bez známky poškození, prostě jako nová.


Zabrouzdala jsem také do anglických knih, kde jsem narazila na Jamese Pattersona a jeho Sundays at Tyffany's. Dost dlouho jsem se rozmýšlela jestli jí do toho košíku tedy vložit, ale nakonec jsem jí tam dala. Sice obálka má nahoře v pravém rohu stopu od toho, že na ní byla nejspíš nalepená nějaká samolepka nebo možná kód z knihovny, ale to vůbec nevadí. Na tuhle knížku se obzvlášť těším a doufám, že mě nezklame. Teď už se jen dokopat k tomu ji začít číst, i když je v té angličtině.



Pak jsem objevila něco co nevím kam přesně zařadit, ale budiž nechám to u těch románů. Patnáctka v tom od Ros Asquithové. Ano asi jsem na to trošku stará, ale proč to nezkusit. Vypadá to na celkem vtipný a oddechoví příběh, který by mohl potěšit. Tak proč to nezkusit?



A nyní trochu do historie...


Když to vezmu podle let kdy byli knihy napsána, tak musí začít s Williamem Shakespearem. Autor, kterého jsem si oblíbila už na základní škole díky jeho výjimečné sbírce Sonetů. Sonet 91, tím to všechno začalo. Díky tomu jsem si oblíbila Shakespeara. A poté co jsem si přečetla i jiné jeho díla, tak jsem si ho prostě zamilovala. A jelikož jsem hledala knížky v antikvariátu, tak jsem si musela objednat i něco od něj. Sonety a Makbetha.



Na střední škole jsem četla Janu Eyrovou od Charlotte Brontëové. Sice to byla povinná četba, ale i tak mě neuvěřitelně bavila. Tak proč nezkusit jinou Brontëovou? No a to je důvod toho proč jsem si objednala knihu Na větrné hůrce od Emily Brontëové. Na tuhle knížku se prostě těším a jsem na ni zvědavá. Je to prostě něco co jsem ve své knihovničce musela mít. Jestli ty knížky budou tímhle tempem stále přibývat, tak budu potřebovat nové poličky :). Co se týká obalu, tak sice je trochu pomačkaný, ale hold to je paperback, takže se to i dalo čekat.


 A teď? Snad jediná válečná kniha, kterou naprosto zbožňuju. Romain Rolland a jeho Petr a Lucie. Kniha, kterou můžu číst stále dokola a pořád mi to přijde, jako kdybych ji četla poprvé. Tuhle knížku jsem tam prostě nemohla nechat. Obal je skvělý a vůbec není poničený. Navíc ta krásná grafika. Prostě skvělý stav knihy s perfektním obsahem.


A teď menší návštěva přírody... 


 A nakonec dvě knížky. Dárečky. Václav Šimáček a jeho Dvanácterák z Modravy. Soubor příběhů z lovů jelenů, muflonů, tetřevů atd. Kniha která asi potěší každého, kdo se nějakým způsobem o myslivost zajímá a nerad čte sáhodlouhé příběhy. Kniha je i obohacena pár kresbami. Můžu ji jen doporučit. Já sama jsem si přečetla asi dva příběhy a zaujali mně. Encyklopedie myslivosti - Jaroslav černý. Druhá kniha, která se týká myslivosti. Což je z nazvu samozřejmě jasné. Kniha je pěkná, desky mají pouze trochu poničené rohy, ale opravdu jen malinko. Opravdu moc pěkná encyklopedie, kterou také doporučuji.


Celkové hodnocení nákupu... 


Nákup v tomto Antikvariátu, můžu opravdu doporučit. Kvalita knih je přesně taková jak bylo u knih psané a navíc mi knihy byly doručeny už do týdne, čehož si cením. Internetové stránky jsou dobře přehledné a jde v nich lehce najít požadovanou knihu. Možná jsou na mne trochu temné, ale to je samozřejmě otázka vkusu. Jen komunikace se zákazníkem je trochu strohá, ale i těch pár slov co mi napsali ohledně objednávky stačí. Za mě má tento antikvariát za jedna a až budu zase hledat nějakou starší knížku, tak se půjdu podívat určitě sem a kdybych měla hodnotit jako ve škole, tak dávám lepší dvojku.

A jaké máte zkušenost s antikvariáty vy?

Komentáře

  1. Patnáctka v tom je opravdu skvělý příběh, také mě odrazoval nadpis, a říkala jsem si, že to bude spíše něco pro mladší dívky, ale stálo to za to a docela jsem se u toho uvolnila po napjatém dni v pracovním kolotoči :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já ji stále za ten rok nepřečetla a nedávno jsem ji i dala do hromádky knih, které bych mohla darovat... Ovšem teď o ní znovu uvažuji a mám chuť to zkusit a přečíst si ji. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...