S boxem si tedy moc nerozumím, ale proč nebýt V ringu...

V ringu

Autor: Katy Evans

Série: V ringu 1.

Originální název: Real

Počet stran: 320

Vydavatelství: Baronet

Anotace: Brooke Dumasová se vždy toužila dostat na olympijské hry. Její sen o zlatu roztříštilo zranění kolene, nyní proto jako fyzioterapeutka pomáhá podobně zraněným sportovcům. Nejlepší kamarádka Melanie ji jednoho dne zavede na zápas v boxu, který jí změní celý život – potká zde slavného zápasníka Remingtona Tatea. Brooke je přesvědčena, že to jediné, co po ní chce, je rychlovka na jednu noc, on si ji ale najme jako svou fyzioterapeutku. Brooke to k Remingtonovi přitahuje, chce ho víc, než kdy chtěla cokoli jiného, on se ale drží zpátky. Remington chce poprvé v životě skutečný, vážný vztah, nejprve ho ale Brooke musí opravdu poznat – i se všemi jeho temnými tajemstvími...


Brook. Dívka, která si vždy přála jen jediné. Dostat se na olympiádu a zvítězit. Jenže tento sen jí zkazilo jedno špatné došlápnutí a vše bylo rázem pryč. Už žádná olympiáda. Už žádné závody v běhu. Její cíl a přání bylo navždy odsouzeno k neúspěchu. Kvůli svému zranění se Brooke rozhodla studovat fyzioterapii, aby mohla pomoct alespoň ostatní sportovcům splnit jejich sny. Po dokončení studia a praxe, však Brooke žádnou práci nemůže najít a z žádného místa, kde se o práci ucházela se jí stále neozývají.

Aby nebyla stále zavřená doma, rozhodne se její kamarádka Melanie, vzít Brooke na boxerský zápas Undergroundu. Brooke vůbec netuší, proč se od Mel nechala zlákat, aby s ní šla. Nikdy se nezajímala o box a už vůbec jí nelákala představa sledovat dva upocený chlápky v boxerkách, jak se mlátí do krve a dobrovolně si tak nechají ubližovat. Když moderátor pozve do ringu Remingtona "Uragána" Tatea, dav začne šílet. Hlavně ženy začnou šílet. Brooke by byla nejraději doma, ale rozhodne se, že to tam s Mel vydrží. Ovšem když Uragán vstoupí do ringu a odhodí rudí zápasnický plášť, Brooke pochopí, proč ty ženy začali tolik jásat. Uragán byl totiž ztělesněním všeho co si každá žena přála a v Brooke se začalo mísit tolik pocitů, které ještě nezažila a začne být zmatená sama ze sebe. Když se najednou Uragán otočí, jejich oči se střetnou a pocity Brooke začnou být ještě intenzivnější. Kvůli tomu všemu se rozhodne odejít ze zápasu dřív. Z dálky však uslyší od moderátora, že druhý hráč byl knockoutován. Pak za sebou uslyší kroky. A vše začne jednou větou. Jmenuji se Remington...

Kniha, která člověka zachytí nejen kvůli textu, ale také díky seznamu písní, který čtenáře překvapí hned na začátku. Písně jsou totiž pro tuto knihu důležitá část a to mě jako milovníka hudby příjemně překvapilo. Jen nevýhoda byla, že u sebe musí mít člověk telefon nebo něco na čem si bude písničky pouštět. Já si je pouštěla ve stejný čas, kdy se písně objevili v příběhu, takže pokud jsem nebyla poblíž wifi, tak jsem si je nemohla pouštět. Song Iris od Goo Goo Dolls je prostě nádherný a kniha by bez něj netvořila tak hezký celek. Ovšem to není jediná píseň, která se mi zalíbila. Love Song od Sary Bareilles, Anyway You Want It od Journey a Pull Me Down od Mikkyho Ekka se teď stali i mé oblíbené.

Knížka se mi tedy líbila, ale bez těch písní by to asi nebylo takové. Každopádně Katy Evans píše příjemně a i mě v několika částích celkem překvapila. Když ji ovšem porovnám s J. Lynn, tak mě Katy až tolik neokouzlila. U knížek Katy jsou nejlepší ty písně, které dali příběhu nějakou hloubku. Katy je ale dobrá autorka a V ringu není určitě jediná knížka, kterou si od ní přečtu. A jelikož už jsem stihla přečíst Šanci, tak můžu říct, že to jediná knížka určitě není. Šance je druhý díl V ringu a pokud se na tuhle knížku chystáte, tak může jen doporučit, aby jste u Šance nečetli anotaci, která vám zkazí všechna překvapení, které se v knížce objeví. Nebo alespoň jedno překvapení určitě. Nevím jestli mám recenzi na Šanci psát, celkem se mi do ní nechce, ale pokud by jste si ji chtěli přečíst tak mi dejte vědět do komentářů a napíšu ji pro vás.

V ringu je tedy pěkná knížka a pro někoho kdo rád čte new adult žánr, tedy knihy určené pro věkovou skupinu od 18 - 25 let, se tato kniha hodí. Dost by mě zajímala i vaše reakce na tuto knihu. Mě se líbila, jelikož byla z okolí boxu a tím pro mě byla jiná. A co ostatní autorky co píší new adult? Máte nějakou oblíbenou? Budu ráda když mi nějakou doporučíte, už mi totiž dochází seznam podobných knih jako je tato. Takových oddechovek není nikdy dost...
A teď už hodnocení!

Komentáře

  1. Moc pěkná recenze :) Knížka mě hodně zaujala, už jenom proto, že v ní má svoji roli u hudba :) Určitě se po ní podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se vám recenze líbí :) Knížka je opravdu pěkná a ta hudba je v ní nejlepší... No a pokud vás zaujme, tak doporučuji i Šanci, ale jak už jsem psala, u Šance nečtěte anotaci, pokud chcete mít nějaké překvapení :)

      Vymazat
  2. Zajímavá recenze. Na tuhle knížku už se nějakou dobu chystám, ale pořád se k tomu nějak nemůžu odhodlat.:)Jinak z autorek new adult mám hodně ráda ještě K.A. Tucker.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, po K. A. Tucker se určitě podívá :) No a až se k této knížce odhodláte, budu ráda, když mi napíšete, jak se vám kniha líbila ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...