Krásná obálka se zajímavým a pěkným příběhem

Na hraně zapomnění

Autor: J. A. Redmerski

Série: Na hraně zapomnění 1.

Originální název: The Edge of Never

Počet stran: 400

Vydavatelství: YOLI

Anotace: Camryn Bennettovou zkouší osud jako nikoho druhého. Rodina se jí rozpadla, když se otec matkou rozvedli a bratra zavřeli do vězení. Její přítel tragicky zahynul při autonehodě a nejlepší kamarádka Camryn zrovna obvinila, že jí chce přebrat kluka. Pak už stačí jediný den práce v obchodě s oblečením, aby se definitivně rozhodla – tohle není život, který by chtěla žít. Camryn tedy hodí všechno za hlavu a vydává se na cestu napříč Amerikou. V autobuse se seznamuje se sympatickým, i když trochu tajemným Andrejem Parrishem, který má vlastní důvody, aby dal svému předchozímu životu vale. Oba mladí lidé si rychle padnou do noty a dohodnou se, že budou cestovat spolu – ale jen cestovat. Byť se oba dva tvrdohlavě brání vzájemným sympatiím, dodržet slib, který si dali, se ukazuje stále jako těžší a těžší…


Vždycky chtěla cestovat. Nikdy nechtěla žít v tom stereotypu jako ostatní. Po maturitě nechtěla studovat. Netoužila po tom najít si práci a být v ní do konce života. Chtěli s Ianem procestovat svět. Jenže plány Camryn se změnili, i když nechtěla. Jejích přítele Iana srazilo auto. Zemřel. A aby toho nebylo málo, začalo se toho v Camryně životě bortit ještě víc. Jejího bratra zatkli a k tomu všemu si jí ještě rozvedli rodiče. Jenže co teď, když už má Camryn po maturitě? Co s budoucností? Matka jí domluvila práci u jedné známé, takže by se dalo říct, že budoucnost má celkem dobře nakročenou. Ovšem to není ten správný směr, kterým se chtěla vydat. Jenže po tom všem co se jí stalo pak stačí jedna maličkost a Camryn zatouží znovu po tom co s Ianem. Chce znovu cestovat.

"Zajímalo by mě, jestli oceán na druhý straně světa voní jinak."
- Ian

Camryn si tedy zabalí pár nejdůležitějších věcí a nasedne do autobusu směr Idaho. V autobuse přemýšlí nad tím co se životem, když na jedné zastávce nastoupí do autobusu Andrew. Pro Camryn je to jen další nudný cestují. On však skrývá ne jedno tajemství. A díky jedné nahlas puštěné písni to vše začne. Začne tak jejich společná cesta, která oba změní.

"Nejsem agresivní v jednom kuse, jenom vůči idiotům."
- Andrew

Kniha propletená nepřízní osudu a těžkými životními zkouškami. Ovšem také o tom, jaké to je, když potkáte člověka s duší stejnou jako máte vy sami.

"Nehledaly lásku - našla si je sama."

Příběh, který člověka chytí a jen tak nepustí. Tak nějak takhle to bylo u mě. Na začátku je sice potřeba si zvyknout na zdlouhavé popisky autorky, ale to se dá celkem lehce. Někdo by to mohl nazvat zbytečné prodlužování knížky a já ho plně chápu. Ovšem mě přijde, že bez toho dlouhého popisu všeho, by už knížka ztratila tu napínavost, která přinutí čtenáře číst dál. Když bych měla říct ještě něco o konci knihy, tak ten je naopak trochu zrychlený, což vzhledem k celé knížce je trochu šok, ale o to víc se můžeme těšit na druhý díl.

Co se týká postav, tak Andrew byl pro mne od začátku taková záhada a když nastala dvacátá pátá kapitola, tak jsem jen doufala, že to co mně napadlo není pravda. Andrew mě zaujal asi hned co se v knížce objevil a poté co se Camryn představil, tak mě prostě to jeho jméno dostalo "Andrew Parrish" (kdo sleduje seriál Teen Wolf, tak určitě ví proč :)). Zato o hlavní postavě, tedy o Camryn jsem nebyla ze začátku přesvědčena, zda se líbí. Nevěděla jsem totiž co si mám o ní myslet. Ovšem v okamžiku, kdy se začala měnit a nacházela tak postupně sama sebe, jsem si ji také oblíbila.

"Zmocnila se mě panika. Nestála jsem o realitu. Stačila mi ta iluze."
- Camryn

Je to tedy hezký kniha, u kterého může ukápnout i nějaká ta slza. Příběh je plný nečekaných zvratů, příjemných překvapení a také situacích, u kterých prostě musíte protočit panenky. Příjemně mě autorka překvapila i písněmi, které knihu krásně oživili. A tady je na konec menší ukázka:


A teď už hodnocení!


A co na knihu říkáte vy?

Komentáře

  1. Moc pěkná recenze :) Knihu jsem četla, ale už je to delší doba a docela mám chuť se do ní pustit znovu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se vám recenze líbí :) Přeji hezké počtení napodruhé :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...