Citáty z knih #1

Leova šance

Autor: Mia Sheridan

Asi jste si všimli, že pomalu do každé recenze se snažím dát nějaký ten citát z knížky. A tak už delší dobu přemýšlím, že začnu psát krátké články s citáty z knih. Ovšem dlouho jsem nevěděla, se kterou knihou začít a hlavně, jak tyto příspěvky zpracovat.  A nápad se konečně dostavil. Hlavně se tedy dostavila knížka, kterou jsem po přečtení měla plnou záložek. Záložek, které poukazovali na věty, které mě buď zaujali svou jednoduchostí a zároveň krásou, která dodávala knize to kouzlo. Také jsem ale našla nějaké ty věty, které mě prostě a jen pobavili.



Tak a tady jsou tedy mí favoriti z knihy Leova šance.

"Je to snad ten největší výsměch spravedlnosti, že tahle dívka nechápe, jak je krásná. Že moje dívka nechápe, jak je krásná."
- str. 97

"Vzhlédnu k němu a nemůžu si pomoct. Rozesměju se. A pak se směju pořád víc. Jak asi teď vypadáme? Já celý opuchlý a ovázaný, uprostřed zničeného nemocničního pokoje, a tady Einstein s těmi rozcuchanými bílými vlasy si tu sedí v křesle, jako by to pro něj bylo něco na každodenním pořádku. A teď už se oba smějeme a ani za boha netuším proč vlastně."
- str. 107

"Chtěl jsem, aby byla v bezpečí a šťastná. Chtěl jsem jí dát domov."
- str. 110

"Tehdy, teď, za milion let. Moje Evie, moje srdce, moje zachránkyně. Moje krotitelka lvů."
- str. 111

"Jsi můj sen. Jsi můj splněný sen."
- str. 131

"Moje léčitelka. Moje krotitelka."
- str. 135

"Pobíhá kolem, ve tváři divoký výraz, a já si nemůžu pomoct, musím se smát, protože ji ten hloupí pták tahá kolem stolu a židlí a ona ho neúnavně pronásleduje. Najednou, a to bych přísahal, se ten pták podívá přímo na mě, došourá se k ní, zastaví se přímo před Evie a roztáhne svá péra. Evie se prudce nadechne, ve tváři výraz čiré radosti, a fotí jednu fotku za druhou. Na mě naprosto zapomněla. Jako bych pro ni přestal existovat. Zatracenej pták. Přemýšlím, jak by chutnal grilovaný páv."
- str. 142

"Smutné. A naprosto kouzelné."
- str. 174

"Místo, kde jsme se do sebe zamilovali... Odhalili jsme si svá srdce a tolikrát spolu snili. Cítím, jak se mi stahuje hrdlo. Prosím, ať ještě není pozdě."
- str. 228 - 229

"Pevně věřím, že pochopíš, že jsem za tebe bojoval, protože za to stojíš."
- str. 252

Doufám, že se vám první článek plný citátů z knih líbil a doufám, že vás třeba na motivují k přečtení nějaké té knihy, o které vám dám vědět. 

Celou recenzi na tuto knihu najdete ZDE.

Komentáře

  1. Citáty jsou moc pěkně vybrané, a kniha mě zaujala :) Jdu si přečíst i recenzi :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...