Když se z Lea stane lev...

Leo

Autor: Mia Sheridan

Série: Znamení lásky 2.

Originální název: Leo

Počet stran: 232

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Evie a Leo spolu vyrůstali v pěstounské rodině a jen jejich přátelství jim pomáhalo přežít těžké období. Jejich pouto během let přerostlo v lásku a oba doufají, že až v osmnácti odejdou z domova, čeká je společná budoucnost. Leo je však nečekaně adoptován a musí se přestěhovat na druhou stranu země. Společně si s Evie slíbí, že zůstanou v kontaktu a že se pro ni vrátí. Evie však o něm už nikdy neuslyší. Uplynulo osm let. Evie má dobrou práci. Má přátele. Je spokojená. Pak se však objeví cizí muž a prohlašuje, že jej Leo poslal, aby na ni dohlédl. Evie je Jake sympatický a ani ona jemu není lhostejná...


Život v dětském domově není nikdy snadný a svoje o tom ví Evie a Leo. Když bylo Evie 10 let, přišel do její pěstounské rodiny nový kluk, Leo. Byl jen o rok starší a po chvíli se z nich stali velcí přátelé. Pro Evie byl Leo vždy jako starší bratr, jenže to se postupem času změnilo. Začali dospívat a po tom všem co se oběma stalo, v sobě měli navzájem oporu. A tak jejich přátelství přerostlo v lásku. Jednoho dne však Lea adoptovali. Bylo mu sice už 15 let, ale i tak se pro něj našla rodina, která mu dá domov. Domov, ovšem daleko od Evie. Před odjezdem dal ještě Leo, Evie slib, že jakmile dojede do svého nového domova, tak Evie napíše dopis. Slíbil jí však ještě něco. V den jejích osmnáctých narozenin se pro ni vrátí. Ani jeden slib však Leo nedodržel.

O osm let později žije Evie svůj poklidný život ve svém malém bytečku. Pracuje jako uklízečka v nedalekém hotelu a když dostane nabídku, tak si ještě přivydělává jako servírka v cateringové společnosti. Její klidný život však naruší záhadný cizinec, který Evie už pár týdnů sleduje. Na první pohled je na muži vidět, že není ve sledování vůbec zběhlí. Evie si ho všimla hned od prvního okamžiku. Jednoho dne už má však všeho dost a tak si toho tajného muže doběhne a zeptá se ho, co od ní potřebuje. Muž se jí představí jako Jake, kamarád Lea, kterému slíbil, že na Evie dohlédne. Říká jí však o Leovi úplně vše? Může mu věřit? Hranice mezi pravdou a lží může být někdy opravdu tenká...

Evie:
"Proč se na mě tak koukáš?
Leo:
"Protože se mi líbí tvůj obličej."

Mia Sheridan se svým stylem psaní dá připodobnit k J. Lynn. Píše tady romány s celkem zajímavou zápletkou, s pěkným dějem a i nějakými těmi žhavými scénami. Jak jinak, je to přeci new adult. Ale new adult, u kterého mě neuvěřitelně zaujal koncept jakým byla knížka vyprávěna. Vždy mám ráda, když se v knize prolínají dvě časová pásma a to přesně se dělo zde. Přítomnost ve které se Evie konečně postupně posouvá dál je propletena minulostí a jejím vzpomínáním na Lea. Ne jejich společné okamžiky, kdy se Leo zastával Evie a naopak, když Evie byla jeho krotitelkou lvů.

Ano, knížka se mi líbila opravdu hodně. Ovšem bez toho epilogu bych se ráda obešla a proto strhávám nějaké ty bod. Samotný epilog bych ohodnotila jako až moc kýčovitou třešničku na dortu. Ovšem když zase ohodnotím autorčin nápad a představivost, kterou dokázala krásně popsat a přiblížit tak čtenáři některé okamžiky, musím jí některé ty body přičíst zase k dobru. Opravdu to bylo pěkné, příjemné a oddechové čtení, které dokáže zaujmout a já už tuto knihu můžu jen a pouze doporučit!

A teď už hodnocení!


Komentáře

  1. Musím říct, že mně se Leo naopak vůbec nelíbil. Přišlo mi to celé přitažené za vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po přečtení jsem ze začátku sama nevěděla jak tuhle knížku ohodnotit, ale po delší úvaze a hlavně poté co jsem to porovnala s podobnými knihami, tak jsem nakonec usoudila, že přeci má ta knížka něco do sebe. Jen ten konec byl takový dost předvídatelný... Ale plně chápu, že se vám knížka nelíbila. Každý máme jiný styl a líbí se nám něco jiného. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...