Být lvem neznamená vždy zvítězit, ale můžeš se o to snažit...

Leova šance

Autor: Mia Sheridan

Série: Znamení lásky 3.

Originální název: Leo's Chance

Počet stran: 240

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Zaslouží si každý svou druhou šanci? I ten, kdo lhal a podváděl, aby ji získal? Dostane se nám všem druhé šance? I když kráčíme cestou sebezničení? Jak tvrdě byste bojovali o druhou šanci na lásku? Druhou šanci na život? O šanci vypovědět svůj příběh? Každý milostný příběh má dvě strany. Evie tu svou vypověděla. Teď je řada na Leovi.


Stejný příběh, ovšem s jiným vypravěčem. Eviininu verzi Lea už známe, teď přichází se svou verzí sám Leo. Velký lev, který potřebuje být zkrocen svou vlastní krotitelkou lvů.

Svůj život prožil s matkou, která se o něj nestarala a utápěla se v alkoholu. S matkou, která si domů přivedla chlápka, kterému byl Leo akorát na obtíž.  Navíc se musel starat o svého nemocného bratra. Jednoho dne byl však své matce odebrán a ve svých jedenácti letech se dostal do pěstounského domova. A zde potkal Evie. Dívku, která mu ukázala, jaké to je mít domov. Ovšem v patnácti letech byl Leo adoptován a musel se s Evie rozloučit. Počítal, ale s tím, že se pro Evie v den jejích osmnáctých narozenin vrátí. Jenže to ještě netušil, že to nejhorší v životě ho teprve čeká.

O osm let později se Leo vydá hledat Evie. Netuší co udělá, až ji najde. Neví jestli ji vůbec najde. Jen ví, že ji potřebuje. Potřebuje, aby mu někdo ukázal smysl jeho života, a to dokáže jedině ona, jeho Evie. Jenže kdyby to bylo tak jednoduché. A to v jeho případě není nikdy. Z Lea se stal totiž Jake. Ovšem teď je potřeba, aby se z Jakea stal znovu Leo, ten lev...

"Chtěl jsem, aby byla v bezpečí a šťastná.
Chtěl jsem jí dát domov."
- Leo

Příběh stejný, ale zároveň hodně odlišný. Při vyprávění Evie se čtenáři naskytl pohled na to, když vás lidé stále zrazují a lžou vám. Leova šance je však jiná. Vyprávění o tom, jak je těžké žít po všem, co se vám v životě stalo sám se sebou. Jaké to je mít pocit, že vše co se stalo je vaše vina. Jenže co když jste se pouze ocitly ve špatný čas na špatném místě. Co když vy sami jste oběť... Jaký je tedy Leův příběh?

Jsou knížky, u kterým mi nevadí pokud má jeden ten samý příběh ty knihy dvě a každá je psána z pohledu někoho jiného. Ale pak jsou knihy, u kterých mi naopak ta druhá, pomalu stejná kniha, vadí. A to je případ téhle. Leova šance je sice lepší než Leo, ale většina scén je pouze opsána a předělána na Leův pohled života. To co je na téhle knížce lepší, je ta celková hloubka, kterou tomu dává Leovo vyprávění.

I přes to, že je kniha celkově lepší, musím ji ohodnotit o trochu hůř, jelikož hodně scén bylo, jak už jsem psala, pouze převzato z Lea. Autorka se v případě Lea a Evie měla držet jen jedné knihy a tu dovést ještě k větší dokonalosti. 

A teď už hodnocení!


Komentáře

Oblíbené články...