Oddech s Jednou malou lží...

Jedna malá lež

Autor: K. A. Tucker

Série: Deset malých nadechnutí 2.

Originální název: One Tiny Lie

Počet stran: 320

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Livie byla vždycky „slečna Dokonalá“, ale po nástupu na prestižní univerzitu zjišťuje, že to s ní zase tak skvělé není. Musí zvládnout první porážky, deziluzi, přizpůsobit své plány do budoucnosti a hlavně změnit přístup sama k sobě. A do toho se jí ještě připlete láska… Není divu, že v tom víru změn natropí pár chybiček. Jenže chyby jsou od toho, aby se napravovaly, a nová Livie bude možná ještě mnohem zajímavější osobnost než ta, za kterou se kdysi považovala...


"Protože je to všechno lež."
- Livie

Bezchybná dívka s vynikajícím prospěchem, která byla přijata na Princeton. Nikdy nepije a je pevně rozhodnutá, co bude ve svém životě dále dělat. Tak přesně tohle je Livie. Ovšem její sestra, Kacey, má pocit, že se Livie chová takhle pouze proto, že by si to přáli její rodiče, kteří před šesti lety zemřeli při vážné dopravní nehodě.

Po jednom rozhovoru s Kacey se nakonec Livie rozhodne, že si nechá poradit od psychiatra, doktora Staynera, který by si podle všeho nějakého toho psychiatra také zasloužil. Jeho metody, vlastně to jsou spíše vše úkoly, které na Livii používá, jsou totiž více než praštěné. Co se tedy stane, když začne plnit jeho úkoly a pořádně se odváže? A co když ještě potká kluka, který by přesně zapadal do tabulek jejích rodičů? Jenže pak se v potaz musí brát ještě jedna malá lež. Lež, která nemá nikdy dobrý konec. Nebo snad ano?

"...Odejdu od hlasů, výkřiků, zklamání..."
- Livie

Moc pěkný a čtivý příběh plný překvapení. Hlavní hrdinka Livie sice dokáže svou bezchybností člověku lézt na nervy, ale dá se na ni zvyknout. No a zbytek příběhu je díky doktoru Staynerovi a také díky dalším, velmi zábavný a rychle čtivý. 

Knížka, u které jsem se chvílemi držela smíchy za břicho a také měla slzu na krajíčku. I když je to alespoň patnáctá knížka tohohle typu, musím říct, že se mi stále líbí. A důvod? Pokaždé mě něčím překvapí. A jak si sama pro sebe u těchto knížek říkám, je to takový vymývač mozku, ale po tu dobu co to čtete, vám dopřeje v hlavě i ten klid. Taková oddechovka, kterou máte do dvou dní krásně přečtenou. Plusem je i nádherná obálka...

K přečtení této knížky, především tedy knihy od K. A. Tucker, mě přiměla Emma J. z Kávovích knih, která mi tuto autorku doporučila. Moc ti tedy touto cestou děkuji za doporučení :) Brzy se chystám na další knihy této autorky. Kdybych měla ještě autorku k někomu připodobnit jejím stylem psaní, tak jednoznačně k J. Lynn, ale také třeba k Mie Sheridan.

A teď už hodnocení!

    78%

Komentáře

  1. Jeee, to mě těší, že se ti knížka líbila.:) K. A. Tucker píše vážně dobře. Už jsem od ní dočetla všechno, co u nás vyšlo, tak se chystám ne její knížky v angličtině.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už mám ostatní knížky zarezervované v knihovně, tak teď už si na ně musím jen počkat :) Tak do knížek v angličtině jsem se ještě nějak nedokopala, nejspíš radši počkám, až vyjdou v češtině :D

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...