Láska uvězněná v čase

Čas mezi námi

Autor: Tamara Ireland Stone

Série: Čas mezi námi 1.

Originální název: Time Between Us

Počet stran: 304

Vydavatelství: Knižní klub

Oficiální anotace: Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?

Dva životy. Dva odlišné roky. Dva lidé.
Jedna láska.

Anna, dívka žijící se svými milujícími rodiči. Perfektní studentka. Skvělá běžkyně. Není sice tou nejpopulárnější ze školy, ale po tom Anna ani netouží. Má dvě skvělé kamarádky, se kterými si skvěle rozumí a k tomu ještě Justina. Kluka, se kterým se zná už od dětství a stále ji zásobuje novými mixi na CD, aby si měla co pustit při běhu na svém discmanu. Má vše co k životu v roce 1995. To si však myslí pouze do chvíle než potká při běhu záhadného mladíka, který však po chvíli záhadně zmizí. Jenže on se pak objeví i ve škole, jako nový student Bennett Cooper. Tvrdí však, že ji v životě neviděl. Může mu Anna věřit? A proč se začne chovat tak divně poté co zjistí Anny jméno?

"Čas je nejdelší vzdálenost mezi dvěma místy."
- Tennessee Williams

Už od začátku čtení kniha slibuje zajímavý příběh dvou mladých lidí, kteří se nikdy neměli setkat. O to víc je pak horší to, když se do sebe zamilují. A ještě pak je čas, který je dělí od toho, aby mohli být spolu.

Příjemný a oddechový YA román s kapkou fantasy, snad nemůže ani nikoho urazit. Kniha čtenáře chytí už na začátku a nutí ho pokračovat ve čtení. Autorce se povedlo už od prvních dvou kapitol zachytit lidskou zvědavost, díky rychlému přechodu mezi lety, který na začátku dokáže sice trochu zmást, ale i tak probudit velkou zvědavost kvůli tajnému dopisu hned v první kapitole. Příběh je navíc i velice čtiví, jelikož ho vypráví sama Anna a tím se čtenář může vžít do jejích pocitů.

Pomalu každá kniha má i své mínusy. Poslední dobou se mi zdá, že to jsou hlavně konce. Buďto jsou moc předvídatelné a nebo odbyté. V této knize je to ta druhá varianta. Od začátku byl příběh psaný ve stejné kvalitní rovině s pár napínavými momenty, ovšem konec sjel kvalitou dolů jak na klouzačce. Přišlo mi, jako kdyby byla mezi posledními dvěma kapitolami nějaká ta část vymazána. Ovšem nesmím zapomenou, že kniha má i pokračování, se kterým by byl konec snad celkově lepší, ale v České republice druhý díl v nejbližší době nevyjde... Navíc se v knize vyskytovalo i dost překlepů, které také trochu zkazili můj celkový dojem na knihu.

Celkově tedy hodnotím knihu i tak, jako lepší průměr. Až na ten konec se kniha opravdu pěkně četla a ani ty překlepy tolik nevadili. Jen jsem čekala od knihy trochu víc, hlavně tedy s tím koncem. Příběh byl, ale i hezky nápaditý a také tak naivně romantický, že jsem to přes léto ocenila. Jednou větou je to tedy mladický romantický příběh o cestování časem, který se hodí právě na léto.

A teď už hodnocení!

     71%

Komentáře

Oblíbené články...