Unboxing #3

Ahojda knihomolové!

Dnes mi nečekaně zazvonil na dveře pošťák s balíčkem. Sice jsem zprvu netušila, co mi nese, ale ukázalo se, že je to dlouho očekávaná a předobjednaná knížka. Takže poprvé tu mám pouze malinký balíček s jednou knihou.


Balíček se na mě díval asi hodinu ze stolu, než jsem konečně měla čas ho nafotit. To je vždy to nejhorší, dívat se na balíček a nemoct ho otevřít dřív, než bude nějak přijatelně vyfocen. Nejraději bych ho hned u dveří roztrhala :). Tak teď už konec rozepisování a jdeme se kouknout dovnitř.


Chvilka napětí...


... a teď je to konečně tady. Zbrusu nová YOLI knížka od Gayle Forman, Byla jsem tu. Poté co jsem před měsícem poprvé uviděla obálku, jsem váhala asi tak přibližně pět minut, než jsem si jí předobjednala. Vždy jsem vydržela až do vydání, ale u této knihy to nešlo. Autorka sice nepatří mezi mé nejoblíbenější spisovatelky, ovšem neznamená to, že by se mi její knihy nelíbily. Četla jsem už její dvě knihy, a to Jestli zůstanu a Kam jsi odešla. Sama jsem zvědavá, jak bude děj této knihy vyvíjet. Kniha má vyprávět příběh Cody o ztrátě své nejlepší kamarádku Meg, která spáchá sebevraždu...

Anotace: Cody a Meg spolu vyrůstaly téměř jako sestry. Byly nejlepší kamarádky, věděly o sobě všechno… nebo si to Cody alespoň myslela. Megan je totiž mrtvá. Spáchala sebevraždu.
Zdrcené Cody zůstane jen hluboký smutek a plno nezodpovězených otázek, protože nemá nejmenší ponětí, co se muselo dít, aby to Meg donutilo k tak tragickému, definitivnímu činu. A co víc – jak je možné, že ona sama neměla nejmenší tušení, co kamarádka prožívá? Pouští se tedy do složitého rozplétání motivů, které Meg k sebevraždě přiměly. Postupně vycházejí najevo nové skutečnosti, s nimi se však vynořují i další otázky. Kdyby Meg věděla, jak její sebevražda zasáhne rodinu, spáchala by ji? A může vůbec člověk v tak bolestném stavu, kdy mu možnost, že si vezme život, připadá jako jediné řešení, pochopit následky svého činu?

Příběh vypadá opravdu zajímavě a já se moc těším, až se do něj pustím. Taky se na knihu chystáte?

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka!

Komentáře

  1. Obsahovo kniha nebudem zrejme môj šálok kávy, každopádne dúfam, že tebe sa bude páčiť. Obálka je podľa mňa veľmi vydarená a páči sa mi, nepochybne pekný prírastok do knižnice :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přírůstek do knihovny je to opravdu krásný. Co se obsahu týká, tak doufám, že bude zajímavá. Mám ráda čas od času knížky s podobným tématem. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...