Unboxing #4

Ahoj knihomolové!

Vítám vás u dalšího unboxingu. Tentokrát jsem objednávala od Martinusáků, tedy ze stránky Martinus.cz. Když ze začátku minulého týdne, snad všichni z Martinusu poukazovali na časopis OnaDnes a jejich slevu, která se v časopisu ukrývá, tak jsem prostě neváhala. Říkala jsem si, že třeba tentokrát na žádné knížky, které bych chtěla, nenarazím. Ale copak to jde? Na stránce jejich e-shopu se nějaké ty perfektní kousky vždy najdou a také se tam najde i něco co je od letošního léta s knihami tak trochu spjaté. A co to je? To se dozvíte za chvíli. Teď už honem rychle k balíčku.



Moje první objednávka od Martinusu a hned takový obr. Obr možná zas tolik ne, ale těžký je ten balíček tedy pořádně. Takovou váhu jsem nečekala...


A teď hezky popořádku se jde prohlížet!


Jak jinak se dohnat k českým autorům než románem Vertigo od Patrika Girgle, který nedávno zvítězil ve 21. ročníku Literární ceny knižního klubu. Už jen samotná anotace mě neuvěřitelně oslovila a těším se, až se do knihy pustím. Je to sice něco zcela jiného než normálně čtu, ale i tak doufám, že mě kniha naplno chytí a budu ji chtít odložit ji až po přečtení poslední stránky.

Anotace: Novela Vertigo se odehrává v devadesátých letech dvacátého století. Tu dobu autor zpřítomňuje hovorovou řečí, sarkasmem a bezmocností, celkovou deziluzí – někde na pomezí toho všeho se rodí příběh hlavního hrdiny Dušana. Dospívá v době, kdy kolem něj letí roky možností, privatizací, ale i roky bankrotů a osobních tragédií. Sedmnáctiletý Dušan žije v tomhle porevolučním šílení svůj pomalý život, ve kterém se o své místo na slunci perou jak hormony, tak nepochopení rodičů. Někde tam na pomezí loudání se po světě, pití piva, poslouchání hudby, lovení ryb na pytlačku a sledování spolužaček se rodí první velká láska. Jenže ta – jak to už u takových lásek bývá – je jako kometa: zazáří, oslní, způsobí závrať, vertigo. A pak zmizí, aby za sebou nechala otevřené dveře do světa dospělosti.


A touto knihou zase zpátky do vody, kterou znám. Sci-fi a fantasy mě asi nikdy nepřestane bavit. Loď mezi hvězdami od Beth Revis u nás vyšla už v roce 2012. Nemůžu sice říct, že nad ní přemýšlím už od té doby, ale asi tak dva roky určitě. Nejen ta obálka, ale i anotace mě láká. No a důvod koupení byl celkem jasný. Cena. Ještě jsem tuto knihu za tyhle peníze neviděla, možná jsem měla líp hledat, ale když už jsem na ní narazila, tak proč si jí nekoupit rovnou. Hlavní důvod byl však zcela jiný. Kvůli podzimu a celkově počasí, které se venku změnilo takovou rychlostí, že se na to jen tak nedá zvyknou, se už asi tak dva tři týdny vyloženě nutím do čtení. Tak třeba mi loď mezi hvězdami pomůže se ke čtení zase vrátit se stejnou chutí jako dřív.

Anotace: Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel. Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít...


Jak to, že jsou teď na fotce všechny tři díly? Tak trochu jsem neodolala a k Lodi mezi hvězdami jsem si objednala i zbylé dvě knížky, abych měla sérii celou kompletní. Tak snad mě první díl nadchne tolik, že objednání nebudu litovat. Ale o tom už teď pochybuji. Určitě to bude skvělá série.


A teď už poslední věc. Na tohle úžasný knihotriko se dívám už nějaký ten pátek, ale stále jsem odolávala. Až do teď. A proč jsem odolávala? Vím, že je to ohraný, ale zkrátka za to mohla cena. I když jí chápu, byla pro mě vysoká, ale díky slevě v OnaDnes jsem si ho už prostě musela pořídit. Mám ráda trička s nápisy a tenhle mě prostě vyskytuje. Nejen, že říká lidem, ať čtou knihy, ale také mu tak trochu jemně naznačí ať si hledí svého. Tedy ať se dívá na někoho jiného. :)

A to by bylo z dnešního unboxingu všechno. Doufám, že se vám článek a mé úlovky líbili a budu ráda, když mi napíšete, pokud jste nějakou z těchto knih četli a jaké na ně máte názor. Máte taky své knihotriko?

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka!



Komentáře

  1. To tričko je skvělé! :) Taky bych si ho chtěla pořídit, ale stejně jako tebe mě hodně odrazuje cena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď nedávno jsem viděla ještě nějakou jinou slevu speciálně na knihotrika, chce to Martinus stále sledovat a když se sleva objeví, tak hned objednávat :)

      Vymazat
  2. Celá série od Beth je naprosto dokonalá, knihy si určitě zamiluješ. :-) Jinak po tričkách taky pokoukávám, jenže ta cena se mi zdá moc :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala Tee; nejlepší je Martinus sledovat pokud nemají nějaké slevy... Tak teď opravdu nevím co číst dřív. Jestli Drahého přítele nebo se rovnou vrhnout na Loď mezi hvězdami :)

      Vymazat
    2. No... Tak asi teda dám na tvoji radu :D Na Drahého přítele se vrhnu až potom :)

      Vymazat
  3. Musím přiznat, že mě tričko zaujalo daleko více než knihy - je parádní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý máme jiný styl knih... Ale to tričko je opravdu perfektní a moc pohodlné :) Doporučuju ho ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...