Bude to i tentokrát další cesta k pádu?

Pátá cesta k pádu

Autor: K. A. Tucker

Série: Deset malých nadechnutí 4.

Originální název: Five Ways to Fall

Počet stran: 422

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Hubatá Reese MacKayová, holka s fialovými vlasy, je mistr světa ve špatném rozhodování. Když ztroskotá její krátké, nevydařené manželství, rozhodne se všechno změnit. Přestěhuje se do Miami – a docela se jí daří, dokud se nedopustí příšerného úletu se sexy blond vyhazovačem jménem Ben. Naštěstí to vypadá, že s návratem do Miami bude moci na ten průšvih zapomenout… jenže naděje umírá ve chvíli, kdy Ben, teď už dostudovaný právník, nastoupí do nové práce a hned první den se ocitne tváří v tvář kolegyni Reese, nevlastní dceři svého šéfa. Kdyby měl Ben trochu rozumu, vyhnul by se jí obloukem – jenže Ben se problémům nevyhýbá, zvlášť když jsou tak sexy…


Už několikrát byla zatčena a vždy se z toho nějak dostala. Tentokrát ale potřebuje Reese pomoc. Jediný kdy ji tentokrát může z vězení dostat je její otčím, se kterým se už několik let neviděla… A jak se vlastně do problémů dostala? Reese nikdy nad ničím dlouho nepřemýšlí, hned jedná, a tak to bylo i teď. Zničila byt svého manžela. Vlastně teď už bývalého manžela a jeho nové přítelkyně.

Reese otčím pomůže, ovšem za určitých podmínek. Musí se přestěhovat zpátky k němu domů. To znamená bydlet i se svým nevlastním bratrem, se kterým se neumějí snést. Dále také musí dodělat vysokou a poté začít pracovat u svého nevlastního otce v právnické firmě. Je tu však ještě něco dalšího co musí Reese udělat. Musí se změnit. Už žádné piercingy a výrazné náušnice. A hlavně už žádné fialové vlasy.

Po šesti měsících, než nastoupí Reese do práce, se vydá za kamarádkami. Při jednom večeru v klubu potká zajímavého mladíka, se kterým se rozhodne strávit noc. Ovšem z příjemného odreagování se stává nejtrapnější moment jejího života. Ještě štěstí, že toho kluka už nikdy nepotká. Jenže to je jen zbožné přání. Její noční můra se stává skutečností a s klukem, který pro ni existoval jen na jednu noc, se znova potká…

"Nejspíš jsem poněkud melodramatická. Možná až přijdu na to, jak se zase zvednout, budu se tomuhle všemu smát."
- Reese

Další pěkná knížka od autorky K. A. Tucker, a i když to zpočátku vypadá, že se jedná o samostatnou knihu bez návaznosti na jakékoli postavy, které už známe, není tomu tak. Kniha krásně zapadá k předešlým třem dílům a úžasně tak ukončuje celou sérii Deset malých nadechnutí.

Stejně jako předešlé díly se knížka čte takřka jedním dechem. Je to krásně oddechový příběh, na který jsme z knížek této autorky zvyklí. Stejně jako u předešlého dílu je příběh psán z pohledu obou dvou hlavních hrdinů. Dá se tedy do příběhu krásně vžít.

New adult žánr mám velmi oblíbený a K. A. Tucker ho opravdu umí psát, takže pokud hledáte nějakou opravdu oddechovou a zajímavou romanci, její knížky jsou tou správnou volbou. Nejlepší knížka z této série je pro mě sice stále Čtyři vteřiny rozhodnou, ale ani tato není vůbec špatná. Pokud si chcete přečíst recenze k předešlým dílům, odkazy najdete na konci článku. A pokud máte v hledáčku nějakou podobnou autorku, budu ráda, když mi o ní napíšete do komentářů. Ráda si přečtu další new adult příběh.

A teď už hodnocení!

    85%


Recenzi na první díl (Deset malých nadechnutí) najdete ZDE.
Recenzi na druhý díl (Jedna malá lež) najdete ZDE.
Recenzi na třetí díl (Čtyři vteřiny rozhodnou) najdete ZDE.

Komentáře

Oblíbené články...