Jedna knížka s vánoční tématikou...

Vánoční zázrak

Autor: Jay Asher

Originální název: What Light

Počet stran: 248

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Nový romantický příběh od bestselerového autora Jaye Ashera. Vánoční romance, která vám zlomí srdce, ale přiměje vás brzo začít znovu věřit…
Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kam před Vánocemi jezdí stromky prodávat. A opustit jeden vždycky znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je až do posledních Vánoc, kdy Sierra potká Caleba. Caleb je vzorný kluk, jen před lety udělal obrovskou chybu a platí za ni dodnes. Ale Sierra nedá na jeho minulost a rozhodne se mu pomoct. To samozřejmě vyvolá vlnu nesouhlasu, falešných dojmů a podezření, ale Caleb se Sierrou přijdou na to, že jedna věc je silnější než tohle všechno: pravá láska.



"Sierro, vždyť jsou Vánoce!
Sežeň si někde kus pitomýho jmelí, přidrž mu ho nad hlavou a konečně ho polib!"
- Elizabeth

Podzim pomalu končí a přichází zima. Brzy bude Díkuvzdání, a tak nastává čas odjezdu…

Sierra žije jedenáct měsíců v roce v Oregonu a před Díkuvzdáním odjíždí s rodiči na měsíc do Kalifornie prodávat stromky z jejich rodinné farmy. Pokaždé tráví Vánoce v jiném státě, než kde normálně žije a chodí do školy. Každým rokem odjíždí od svých kamarádek, aby pro měsíc byla s Heather, kterou považuje za svou sestru.

Bez toho jednoho měsíce v Kalifornii by už její život nikdy nebyl takový. Mají s Heather své tradice, třeba jako zasadit na tom nejvyšším kopci další malý stromeček, který pak například můžou za pět let někomu darovat. Ale tento rok se něco změní. Sierra totiž potká Caleba. Kluka, který ji zaujme už na první pohled. Jenže nic není tak jednoduché, jak se může ze začátku zdát…

Tuto knížku jsem přečetla už před více než čtrnácti dny a už jsem se bála, že tu recenzi ani nenapíšu. Jenže za okny konečně sněží a tak jsem se s velkým hrnkem horkého čaje konečně usadila k notebooku a začala psát…

Poprvé před Vánocemi jsem si konečně chtěla přečíst nějakou tu knížku s vánoční tématikou. Když jsem tedy s nadšením zamířila do knihkupectví s předsevzetím koupit si nejspíš knížku Sněží, sněží, zahlédla jsem hned vedle Vánoční zázrak. Říkala jsem si, tak si u ní jen přečtu anotaci a podívám se, jak vypadá uvnitř. Jenže jakmile jsem ji vzala do ruky, už jsem začala váhat, se kterou knihou vlastně odejdu. Nevím, jaký povrch má knížka v originále, ale to české vydání je na dotek tak příjemné, že jsem knihu už z ruky nechtěla pustit. A pak jsem se teprve podívala dovnitř, kde na mě z každé stránky vykouklo několik desítek stříbrných hvězdiček a k tomu i nějaký ten stromeček, a tak jsem jednoduše usoudila, že si ji musím koupit.

A teď už konečně k příběhu. Začít větu slovy bohužel mě to zklamalo, jsem tedy zrovna dvakrát nechtěla, ale naneštěstí to tak bylo. A důvod je jednoduchý. Celý příběh byl na mě moc primitivní a přitažený za vlasy. Nemůžu, ale říct, že by se mi nelíbil, to ano, ale nebylo to to, co jsem čekala. Ještě tak v sedmnácti až v osmnácti letech bych se na knihu dívala jinak, ale na tenhle příběh jsem už asi opravdu stará. :)

I když jsem tedy z knihy nebyla sama moc nadšená, tak to neznamená, že ji nedoporučuji. Doporučuji ji, ale hlavně těm mladším čtenářkám. I když já sama čtu ráda YA, tak tato knížka pro mě bohužel byla až moc dívčí, ale i tak mě hezky naladila na Vánoce.

A teď už hodnocení!

    70%


Komentáře

  1. Moc hezky nafoceno :) Vánoční zázrak mám na seznamu na příští Vánoce, snad se k němu dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, s focením si vždy snažím vyhrát. :) Tak ať se ti líbí víc než mě. ;)

      Vymazat
  2. Kniha je celkově krásná, ale nevím jestli mě láká. Fotečky jsou moc hezký!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na tom,jaké žánry čteš anebo spíš na tom, zda se dokážeš vžít do tak mladé dívky, jako je Sierra... I přes to, že já čtu hlavně YA, tak mě tahle knížka zas tolik nenadchla... Krásná to opravdu je. ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...