#1 Přečteno za měsíc - leden 2017

Zdravím knihomolové!

Vítám vás u úplně nového článku, který bych teď nově chtěla zavést pravidelně na začátku každého nového měsíce. Jedná se tedy o článek, ve kterém vám ukážu knihy, které jsem za minulý měsíc přečetla a nakonec ještě vyberu tu nejlepší knížku za měsíc. Rozhodla jsem se tento článek psát hlavně pro inspiraci k přečtení různých knih, a jelikož nebudu psát na všechny recenze, tak alespoň ke každé napíšu svůj názor a hodnocení, případně odkaz na recenzi.


Leden byl na knížky opravdu povedený, a když se tak dívám na tu hromadu knížek, mám pocit, že jsem se zbláznila, tolik jsem jich snad za jeden měsíc ještě nepřečetla. Možná to ale bude tím, že jsem si v prosinci dala menší pauzu a od prvního jsem se na ně vrhla. Za leden bych vám tedy ráda představila devět knížek, tak třeba si tu nějakou inspiraci ke čtení najdete. :)



Jako první za tento měsíc jsem přečetla knížku Život po tobě od Jojo Moyes. Knížku jsem dostala k Vánocům a šetřila jsem si ji jako svou první knížku pro tento rok. Doufala jsem, že mě Jojo nezklame a nestalo se. Život po tobě je druhým dílem ke knížce Než jsem tě poznala a i přes to, že spoustu čtenářů tento díl tolik neoslovil, mě se líbila. Knížka splnila všechny moje očekávání. Sice to nepředčilo první díl, ale knížku bych určitě doporučila každému, kdo na Willa a Lou nemůže zapomenout a chtěl by zjistit, jak pokračuje život samotné Lou.
A jak si tedy u mě procentně daří knížce Život po tobě?     91%

Mou recenzi na knížku Život po tobě najdete ZDE.



Knížku Zabila jsem naše kočky, drahá od polské autorky Doroty Masłowske jsem si vybrala, protože jsem se chystala do knihovny a chtěla jsem si před tím přečíst něco krátkého. Tuto knížku jsem si koupila ve slevách na Martinusu za opravdu symbolickou cenu ještě s pár dalšíma, ale nejvíce mě asi lákala tato. Nevím, co jsem už podle obálky čekala, ale tohle určitě ne. Když se nad tím trochu zamyslím, tak mi to celkem připomíná i Sex ve městě a já jsem asi jedna z mála, kdo tento seriál vyloženě nesnáší. Chvílemi mi to připadalo, že Farah někdo vymyl mozek. Ovšem v knize se našlo i pár světlých momentů, proto knihu nehodnotím, až tak zle a určitě se k ní i někdy vrátím a zkusím si na ní udělat lepší názor…
A tady je tedy hodnocení!     57%



Dva měsíce jsem čekala než bude knížka P.S. Stále Tě miluju od autorky Jenny Han k dispozici a konečně byla. Sice jsem do té doby pomalu vše z prvního dílu zapomněla, ale i tak se mi knížka líbila, jen ne tolik jako první díl. Vzhledem k tomu, že se tedy nejspíš jedná o trilogii, zdála se mi tahle knížka tak trochu jako nutná výplň než příběh Lary Jean a jejích dopisů půjde do úplného závěru. I v tomto díle se Lara Jean musí rozhodnout, s kým chce doopravdy být a zjišťuje, že ne každé rozhodnutí je to správné. A celou knížku skvěle rozradostní její mladší sestra Kytti…
Mé hodnocení knížky!     86%

Mou recenzi na knížku P.S. Stále Tě miluju najdete ZDE.



V lednu jsem ještě přečetla jednu knížku z knihovny. Měla jsem ji vybranou už dřív, ale nedávno jsem se dozvěděla, že má být knížka zfilmovaná, takže jsem se rozhodla, že si rovnou přečtu, když zrovna byla v knihovně volná. Jedná se o knížku Všechno, úplně všechno od Nicole Yoon. Už samotná anotace slibuje hezký a zajímavý příběh z pohledu dívky, která má vzácnou nemoc SCID, při které nemůže vyjít ven z domu, aniž by jí hrozilo vážné onemocnění a nejspíš i smrt. Řekla bych, že na knížkách, kde je někdo vážně nemocný, jsem přímo závislá a pokaždé od nich hodně očekávám. A tato knížka mé očekávání předčila na plné čáře. A to doslova. Líbil se mi příběh, grafické zpracování, zkrátka úplně vše.
A jaké je tedy mé hodnocení?     90%

Mou recenzi na knížku Všechno, úplně všechno najdete ZDE.



Pak tu mám jednu knížku od nakladatelství Omega. Jelikož to je recenzní výtisk, četla jsem tuto knížku hned poté, co mi přišla domů a okamžitě mě chytla. Sice mi ze začátku hodně jednu knížku připomínala a celkem mi to vadilo, ale pak se vše vyjasnilo. Jedná se o knížku Vadná od mé oblíbené autorky Cecelie Ahern. U názvu jsem se sice sama trochu zarazila, ale vše dokonale vystihuje. Všichni jsme vadní a o tom to je…
Mé hodnocení!     82%

Mou recenzi na knížku Vadná najdete ZDE.



Skleněný trůn od Sarah J. Maas. Hrozně dlouho jsem nad touto knížkou váhala. Nebyla jsem si vůbec jistá, zda se mi kniha o nájemné vražedkyni bude líbit a stále nemůžu uvěřit, že se mi až tak líbí. Od přečtení první kapitoly jsem se na této knížce stala v závislá. A to nejen na té první. Knížka hlavně není pouze o zabíjení, jak se může ze začátku podle anotace zdát. Jedná se opravdu o krásný příběh plný napětí a akce, která je navíc stylem psaní autorky lehce uvěřitelná a vy tak máte pocit, že se nacházíte přímo v ději celé knihy.
A jak tedy knížku hodnotím?      94%

Recenzi na Skleněný trůn teprve chystám.



A máme tady druhý díl série od Sarah J. Maas. Knížka Půlnoční koruna jen utvrdila mou závislost na Celaeně, princi Dorianovi a Chaolovi. Říct, že jsem lepší knížku ještě nečetla, je tentokrát opravdu pravdivé tvrzení. Líbí se mi opravdu velký vývoj hlavních postav. Celá knížka je daleko více akční než první díl a po dočtení, se na knížku ještě minimálně půl hodiny díváte s otevřenou pusou. Čekala jsem dost, ale to vše co se v této knize odehrálo, mě jen utvrdilo v tom, že lepší a čtivější autorku jsem ještě nenašla. A to je to stále teprve druhý díl. Co asi autorka chystá dál?
Tady je mé hodnocení nejspíš jasné…     100%



Vím, co chystá dál, ale stále nevím, jak to celé zakončí… Dědička ohně je další fantastický díl, který je i přes velký počet stran stále krásně čtivý. Sice podle mého názoru malinko za druhým dílem pokulhává, ale opravdu jen malinko. Líbí se mi, že autorka přidala nové postavy, které děj skvěle oživí. V okamžiku, kdy se na scéně poprvé objevil Jeřáb, jsem hltala každou kapitolu, abych se o něm dozvěděla co nejvíc a tak to bylo i s dalšími postavami, které autorka do děje skvěle a nenásilně vložila. Navíc v tomto dílu teprve pořádně poznáme celý magický svět, který v jiných knihách nemá obdoby. Ať žije Sarah J. Maas!
A mé hodnocení?      95%



Myslela jsem si, že budu pokračovat v sérii Skleněný trůn, ale chtělo to chvilku pauzu a hlavně jsem zatoužila po nějakém romantickém příběhu. Sáhla jsem tedy po mém novém úlovku v podobě Moře klidu od Katji Millay. Od knížky jsem hodně očekávala a dá se říct, že mé očekávání splnila, ale… Nechce se mi to ani přiznat, ale chvílemi mi příběh přišel nudný a často jsem tak byla myšlenkami jinde než v knížce. Zas jsem ale ocenila, že se ve vyprávění střídala Nastya i Josh, a že to tedy nebylo psané pouze z jednoho pohledu. Hlavně jsem ocenila ten název a myšlenku Moře klidu…
Jak tedy hodnotím poslední knížku za měsíc leden?     83%

Recenzi na Moře klidu zatím stále sepisuji…


To by tedy bylo z mých přečtených knih za tento měsíc vše, ale jak jsem na začátku slíbila, napíšu vám sem ještě tu nejlepší knížku za tento měsíc. A lednové první místo ze všech devíti knih získává Půlnoční koruna od Sarah J. Maas.

Četli jste některou z těchto knížek nebo se na ni chystáte? Líbila se vám? Jaké čtecí skoré za leden máte vy? A která knížka je pro vás zatím tou nejlepší? Budu ráda když mi dáte do komentářů vědět, jaké knížky jste za leden přečetli vy… ;)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka!


Komentáře

  1. Moc pěkné shrnutí měsíce :-). Máme podobný vkus :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) To ano, vkus máme opravdu podobný, také jsem si už všimla. :) Ještě chystám jeden článek o knížkách, které jsem si za leden koupila... Díky jednomu tvému článku tam těch knížek bude celkem požehnaně. :D

      Vymazat
  2. Už mě s tím Skleněným trůnem začínáte pěkně štvát. Já se tolik snažím odolávat a ono to asi nepůjde nebo co :).

    Jinak můj leden byl o pěti knížách a to Slepí ptáci, Stínová královna, Scarlet, Metro 2033 a Barbar Ronan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem dlouho odolávala, ale díky Ježíškovi, který mi nadělil box prvních tří dílů, jsem se do Skleněného trůnu nakonec pustila a vůbec toho nelituji. :)
      Stínovou královnu jsem "zkoušela" číst, ale vůbec mě neoslovila, ale ta Scarlet (pokud jde o druhý díl z Měsíční kroniky) vypadá opravdu dobře. Měsíční kronice zase pro změnu dlouho odolávám já. :)

      Vymazat
    2. Joooo, do povanocnich slev u Dobrovskych jsem Mesicnim kronikam odolavala taky:-D. Cinder je vyborna, Scarlet me nejak zklamala, ale musim to uz precist vsechno, takze cekam az v pulce unora bude znovuvydana Cress a bezim pro ni :-).

      Vymazat
    3. Já snad vydržím do té doby, než přečtu všechny nepřečtené knížky, co mám doma a až pak si pro ni půjdu. :) Tak ať je Cress lepší než Scarlet. ;)

      Vymazat
  3. Moc pěkné knížky i počet :) Já se chystám na Dvůr trnů a růží a na Skleněný trůn slyším všude samou chválu, tak uvidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Mě vždy spíš od Sarah lákal Skleněný trůn, tak uvidím jestli se někdy pustím i do Dvoru trnů a růži :) Skleněný trůn každopádně doporučuji všemi deseti! :D Přeji hezké čtení...

      Vymazat
  4. Taky jsem v lednu zvládla krásných devět knih :) Tvůj výběr je super, asi nejvíc mě z něj láká Vadná, na kterou slyším neskutečné množství pozitivních ohlasů. Zkoušela jsem taky číst Dorotu Maslowskou, ale to mě teda dost zklamalo a ani jsem to nedočetla :( Přeju, ať se daří i v únoru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem za těch devět knih šťastná a doufám, že tohle tempo budu držet i další měsíce. Vadnou určitě doporučuji, už se nemůžu dočkat až vydá Omega pokračování... :) Já jsem se musela hodně přemáhat, abych ty kočky dočetla, ale když se na to podívám zpětně, tak to s pár výkyvy bylo celkem dobré... Také přeji, ať se příští měsíce daří :)

      Vymazat
  5. Já stihla přečíst v lednu 8 knih. Ale tvůj výběr je vážně povedený. Většinu jsem četla nebo si ji chci přečíst. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...