Matka sice nejsem, ale tato knížka je prostě a jednoduše skvělá...

Deník fejsbukové matky pokračuje...

Autor: Lucie Nachtigallová

Série: Deník fejsbukové matky 2.

Žánr: Literatura česká, pro ženy, humor

Počet stran: 207

Vydavatelství: Omega

Oficiální anotace: Specifický smysl pro humor, sebeironie a další stovky vtipných příběhů mámy od tří dětí, kterou jste mohli poznat už v prvním díle Deníku fejsbukové matky, tlačí na naši bránici snad s ještě větší silou než předtím.
Peripetie, které rodiče, dvojčata Viki a Fandu, jejich malou sestru Bětku a domácí zvěřinec denně potkávají, tentokráte zahrnují statusy z let 2012 – 2014. Jak to dopadne, když se přetížená matka rozhodne ještě kromě plození, rození, kojení a výchovy dětí podnikat? Věřte, že se budete smát od první do poslední stránky.
Stejně jako u prvního dílu i zde platí, že knihu můžete začít číst zepředu, zezadu, nebo třeba i odprostřed, a přesto vám nic neuteče. Všude se chytnete a všude se poznáte. V tomto vydání navíc najdete originální bonusový materiál.

7. únor 2012
Jsem bez oběda.
K balkonu přimrzly v kastrolu tři litry smetanové houbové omáčky i kukuřičný krém.
Nelze odtrhnout ani odkopnout, tak si pochutnáme možná v březnu.
Snad.

Mít s manželem tři malé děti, k tomu velkou fenku Rózu, bydlet v bytě a ještě začít podnikat. Jak toto vše zvládnout bez úrazů a nezbláznit se? Pro mě naprosto nepochopitelné, ale tohle není můj příběh. Lucie Nachtigallová, díky své facebookové stránce ukazuje světu, že jde vše zvládnout a to i s humorem.

A jaký byl život její rodiny a všech zvířátek od začátku roku 2012 až do konce roku 2014? To vše se dozvíte právě v této knížce. Například jaké to je, když se dětem snažíte od narození pouštět pouze české pohádky a oni si po pár měsících strávených v první třídě, přejí k Vánocům světelný meč ze Star Wars. Nebo do jak prekérní situace vás můžou přivést zvířata v ZOO, když je děti uvidí v lechtivé situaci a to ani není jaro. A co teprve všechny ty typicky dětské otázky…

20. březen 2012
Matka: „Alžbětko, neviděla jsi můj iPad, teď tu byl?“
Bětka: „Jo jo, kydla jsem na něj jogult, tak ho myju v umyvadle!“

Popravdě se musím přiznat, že jsem se před čtení trochu bála a to nejen protože jsem nečetla první díl. Nejsem zrovna člověk, co podlehne dětskému úsměvu, a tak jsem nevěděla, zda se mi knížka, která bude nejspíš hlavně o dětech líbit. Ale byla jsem nadšená. Knížku, u které bych se tolik nasmála a pobavila, jsem ještě v rukou nedržela a nečetla. Nejde tedy o klasickou knihu s dějem, a to se mi na tom právě nejvíc líbilo. Díky statusům to bylo jiné, originální a vtipné.

Na konci knížky je navíc i jeden typ na výlet s programem, recept na vanilkové rohlíčky a rybí polévku a nakonec i návod jak hrát s dětmi hru Krvavé koleno. K té hře musím dodat, že kdybych měla jako malá tuto hru hrát, tak nejspíš utrpím velké psychické následky, které si ponesu až doteď. Ovšem chápu, že dnešní děti jsou daleko více otrlejší. :)

Nejvíc se mi líbily statusy Rózy. Mým nejoblíbenějším zvířetem jsou psi, a čím větší tím lepší, takže Rózu jsem si okamžitě zamilovala. Ovšem status, který mě dostal nejvíc, byl o Fandovi a Pyšné princezně.


Moc se mi líbí grafické zpracování. Jednotné statusy jsou psané přesně jako na Facebooku a většinou jsou doprovázené i nějakou tou fotkou. Hlavně se mi tedy líbí knížka hned po otevření, kde jsou umístěné obrázky všech tří dětí. Třeba ta Sněhová královna na bruslích od Fandy mě opravdu moc pobavila.

Pokud hledáte rozradostnění všedního dne, tak k tomu přesně slouží knížka Deník fejsbukové matky pokračuje. Mě samotné se ani nechce dávat si knížku do své knihovničky. Nejraději bych si ji nechala na stole a po náročném dni si nějaký ten status přečetla a mám takový pocit, že to dlouho nevydržím a pořídím si i první díl.

Četli jste někdo tuto knížku nebo pouze sledujete Deník fejsbukové matky na jejím originálním profilu na Facebooku? Budu rády, když mi do komentářů něco ke knížce napíšete…

A teď už hodnocení!

    95%

Mé velké díky patří nakladatelství Omega za poskytnutí výtisku pro tuto recenzi.

Pokud o tuto knihu máte zájem, můžete si ji pořídit přímo u nakladatelství Omega.


A také si knihu můžete pořídit v knihkupectví Knihy Dobrovský.




Komentáře

  1. Joo, na tu se těším :-) Její fb sice sleduju, ale i tak věřím, že se opravdu pobavím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že se určitě pobavíš :) Já se smála pomalu u každého statusu :)

      Vymazat
  2. Děkujiiii moc :) Lucka Nachtigallová

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem také začala podnikat. Sice mám jenom jedno dítě, ale i s tím jedním je to kolikrát dost náročné. Naštěstí mám tolerantního manžela, který mi hodně pomáhá. Bez jeho pomoci bych se nikdy nemohla rozhodnout koupit firmu a začít podnikat.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...