Získat a už neztratit srdcovou královnu...

Vysoká hra

Autor: Kay Hooper

Série: Hagen 11.

Originální název: Aces High

Žánr: Světová literatura, pro ženy

Počet stran: 160

Vydavatelství: Omega

Oficiální anotace: Velmi úspěšná autorka bestsellerů New York Times Kay Hooper spřádá příběh o zradě a druhé šanci dvou milenců, které rozdělí poslední mise. Katrina Keller, absolventka vysoké školy, se naučila využívat každou svou dovednost a pracuje jako agentka, aby pro Američany vyslídila citlivé informace. Ale poté, co byla její identita částečně odhalena, jiný federální agent – a zároveň její životní láska – nabude dojmu, že Katrina zradila svou vlast. Katrina reaguje tím, že skrývá svou bolest a hledá útočiště v nedůležité operaci v zábavním parku. Když už si myslí, že je ze všeho venku a může jít dál, Skye Prescott jí znovu zkříží cestu.
Skye nikdy nezapomněl na Katriinu zradu. Ukryt v temnotě, promění se v bezohledný a nemilosrdný přírodní živel. Když mu ale jeho další mise přivede Katrinu zpět do života, rychle si uvědomí, že udělal hroznou chybu, když jí nevěřil. Skyova povaha vyžaduje rychlý zásah. Když ví, co chce, neexistují pro něj žádné překážky. Dokonce ani Katriiny protesty mu v tom nemohou.

"Vždy se k ní vrátí nehledě na překážky,
které mu přišly do cesty."

Dva tajné agenty pojí stejná minulost, která ovšem na první pokus neskončila dobře. Osud však chtěl, aby se znovu potkali a tentokrát se všem problémům postavili čelem a pokud možno společně…

Skye Prescott, záhadný, vysoký a velice pohlední agent FBI, řeší zrovna případ v utajení. Bylo nahlášeno, že se chystá bombový atentát na guvernéra, který má navštívit zábavní park. Skye tedy jednoho dne ráno jde obhlédnout atrakce, když náhle zahlédne přízrak z minulosti…

V zábavním parku u Gigi, který tak rád navštěvuje guvernér, už nějaký ten čas pracuje Katrina Keller. To ona je pro Skye ten přízrak z minulosti. Neviděli se už více než pět let, ale nemohou jeden na druhého zapomenout. Pojí je více než jeden tajný případ. Mezi Trinou a Skaem toho bylo daleko více. Milovali se, jenže pak přišla zrada…


Příběh plný napětí a romantiky, který se ukrývá na pouhých 160 stranách, tak to je přesně Vysoká hra. Už na samotném začátku, tedy v prologu, jsme autorkou vtaženi do dialogu, který ve čtenáři vyvolá pocity, které ho nutí pokračovat a zjistit, o co jde. Autorka i měla dobře vymyšlené dvě hlavní postavy, díky kterým není problém vrátit se v čase o více než 25 let zpátky. Kniha byla totiž v originále vydaná už v roce 1989 a atmosféra tohoto roku do knihy dobře pronikla.

Jenže něco tomu chybí a to souvislosti. Celý příběh působí, jak kdyby byl odněkud vytrhnut. Postupem času se do děje dostávají další a další postavy, o kterých nic nevíme. Očekávala jsem tedy, že nám budou autorkou představeny. Ale nebylo tomu tak, a proto jsem začala pátrat i po knížce v originále. Dostalo se mi nemilé zjištění o tom, že tato knížka je jedenáctým díle a zároveň závěrem série Hagen, která ovšem u nás nebyla vydaná.

Od knihy jsem měla opravdu velké očekávání a bohužel nemůžu říct, že by se mi to v tomto případě vyplatilo. Jak už jsem psala, jedná se o poslední díl ze série, která ani nebyla českým čtenářům nabídnuta a to je velká škoda. Příběh je však dobře čtivý, i přes to, že ho vypráví autorka, tedy třetí osoba. Kdybych měla tuto knížku k něčemu připodobnit, tak k dnešnímu New Adult žánru. Řekla bych totiž, že celá série by mohla být stejně pohodová a oddechová jako série Deset malých nadechnutí od K. A. Tucker nebo sérii Počkám na tebe od J. Lynn, jen odehrávající se v jiném století.

"V jeho zmatené mysli figurovaly jen nejasné
vzpomínky na zmeť hlasů,
doteky a bolest."

O této autorce jsem navíc zjistila, že do svých knih často vkládá i paranormální jevy, které se vyskytly i tady. Ovšem zase se dostáváme k tomu, že kdyby byla celá série vydávána postupně, mohlo by to, co se v knize odehrálo, být více vysvětleno. Já sama nejsem čtenář, který si rád domýšlí charakter i třeba jen těch vedlejších postav, jejich vzhled a povahu. Mám tedy ráda, když mi autor vše dopodrobna vysvětlí a popíše. Což se mi v této knize nestalo, a proto samotnou knížku nehodnotím tak, jak bych nejspíš hodnotila, kdyby se ke mně dostala, až po přečtení celé série. Vysoká hra je podle mého názoru taková třešnička na dortu, která však sama o sobě tak dobře nepůsobí.

Ale jak jsem psala, já nejsem čtenář, který si rád něco domýšlí. A proto knížku i tak doporučuji těm, kteří hledají krátký, oddechový příběh s kriminální zápletkou a nevadí jim, když si nějakou tu část budou muset domyslet.

A teď už hodnocení!

    50%

Četli jste knihu nebo se na ni chystáte? Jaká podle vás byla? Co si o této knížce myslíte vy?




Mé velké díky patří nakladatelství Omega za poskytnutí výtisku pro tuto recenzi.

Pokud o tuto knihu máte zájem, můžete si ji pořídit přímo u nakladatelství Omega.


A také si knihu můžete pořídit v knihkupectví Knihy Dobrovský.

Komentáře

Oblíbené články...