#3 Knižní nákupy - březen 2017

Zdravím knihomolové!

Dnes tu pro vás mám mé knižní nákupy za měsíc březen. Tentokrát mi nepřibyly žádné knihy speciálně na recenze, ale pouze jsem nakupovala a to jen jednou. Březnové nákupy jsou o jednu knížku větší než nákupy za únor, tak snad vás zde některá knížka zaujme.


Minulý měsíc jsem si tedy koupila jednu březnovou novinku, na kterou jste si už mohli přečíst recenzi. Poté tu mám jednu knížku za 59,- korun, kterou jsem v obchodě zkrátka nemohla nechat. No a nakonec vám ukážu knížku, nad kterou váhám už hrozně dlouho a pořídila jsem si až teď. Tento jeden nákup nebyl kvůli neúspěšnému hledání v knihovně, tam jsem měla tentokrát štěstí, ale byl z pouhé potřeby utratit v knihkupectví daleko více, než jsem původně zamýšlela. :)
A jaké že knížky jsem si pořídila?


Tou první je Láska podle Shakespeara III.: Sen noci univerzitní od Gerginy Guthrie, o které jste se mohli dozvědět už v březnovém "Přečtenu". Tuto knížku jsem zkrátka potřebovala a tak jsem si zarezervovala v jednom nedalekém knihkupectví. To také byl hlavní důvod, proč jsem do obchodu šla. Ovšem znáte to. Jdete si pro jednu knížku, ale jen s ní neodejdete. Potřebujete jich víc… :)

Na celou trilogii se můžete podívat ZDE v mé recenzi.

Anotace: Daniel a Aubrey se těší na budování jejich společného života. Bolestivé poznání, že nemůžou budoucnost uchopit do vlastních rukou, dokud se nevyrovnají s minulostí, vede k objevení síly odpuštění a bezpodmínečné lásky.
Stejně jako v prvních dvou knihách série, Sen noci univerzitní je romantický příběh, s vtipným škádlením, s vášní a dramatem.



A teď tu ta opravdu výhodná knížka, kterou jsem si koupila hlavně ze zvědavosti, tak uvidíme. Tou knížkou je Hrej hráčem od Emmi Hart. Vypadá docela dobře a mohlo by to být něco ve stylu K. A. Tucker a J. Lynn, tak uvidím…

Anotace: Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.
Operace Hrej hráčem může začít.
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…


Nad knihou Dám ti slunce od americké autorky Jandy Nelson jsem uvažovala od samého vydání, ale stále jsem s jejím čtením otálela. Nejdříve jsem si tuto knížku chtěla pouze půjčit v knihovně, jenže postupem času jsem si začala říkat, že by byla škoda nemít ji zařazenou ve své knihovničce. Takže jsem se rozhodla si ji koupit, jenže kdy? No, a když jsem ji v knihkupectví uviděla, tak jsem po ní už sáhla… Na knížku jsem opravdu zvědavá a mám velká očekávání, tak snad nezklame.

Anotace: Jude a její dvojče Noah jsou si neuvěřitelně blízcí. Když je jim třináct, Jude pochopí, že je krásná, a Noah zas, že je gay. Třináctiletý Noah má kromě své sestry už jen jedinou lásku: kreslení. A dělá všechno pro to, aby se dostal na prestižní uměleckou školu. Jude naproti tomu víc řeší kluky. O tři roky později je všechno jinak. Na školu snů se dostala Jude, ale je z ní zakřiknutá šedá myška, co se schovává za své výtvory. Z Noaha se stal pařmen a lamač dívčích srdcí. A jejich máma je mrtvá. Dvojčata spolu skoro nemluví a ani jeden nedokáže říct, proč vlastně. A jejich životy jsou bez toho druhého úplné pouze z poloviny. Podaří se jim najít k sobě zase cestu, poskládat svůj svět a získat šanci na šťastný život?


Tak a to by bylo z březnových nákupů vše. Doufám, že se vám některá z knížek líbila natolik, že si ji třeba pořídíte a přečtete. Uplynul další měsíc, ve kterém jsem své nákupy celkem držela na uzdě a jsem si už nyní jista, že v dubnu to tak nebude. Přišel mi totiž časopis z Knižního klubu, ze které nutně potřebuji pomalu všechny knížky jak to tak zatím vypadá…

Četli jste některou z knížek? Chystáte se na ně? Jaké byli vaše nákupy za březen? Budu moc ráda za jakýkoli váš komentář.

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. kromě toho, že přírůstky jsou samozřejmě krásné, musím neuvěřitelně pochválit fotky, jsou úplně nádherné a zvlášť ta první mi doslova vyrazila dech. Fakt perfektní, krása!!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji, děkuji... <3 Teď, když všechno kolem květe, si jde s fotkami krásně pohrát :)

      Vymazat
  2. Slunce má okouzlující obálku a když kdysi byl její velký boom bylo doslova přesluníčkováno :D Pěkné čtení!

    OdpovědětVymazat
  3. Za prvé Ti chci také pochválit úžasné fotky. A za druhé přeji hezké čtení. Kniha Dám ti slunce - vypadá lákavě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :) Ano, to vypadá. Těším se, až se začtu. :)

      Vymazat
  4. Knížku Dám ti slunce mám v plánu delší dobu. Také jsem zaregistrovala ten velký boom, který kolem tohoto kousku byl. No, nějak jsem se k ní nedostala, přestože ji mám v plánu. Určitě se ti bude líbit :) A musím se přidat k holkám a pochválit ti fotky, jsou krásné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se k ní brzy dostanu. Moc se na ní těším, jen se mi to tady teď trochu nahromadilo, takže bude muset chvíli počkat. :( Moc děkuji :) ❤

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...