#3 Přečteno za měsíc - březen 2017

Zdravím knihomolové!

Vítám vás u dalšího článku, ve kterém vám ukážu knížky přečtené za měsíc březen. Tentokrát jsem se svým počtem knih celkem spokojená a i přesto, že začátkem měsíce u mě přetrvával menší čtecí blok, jsem přečetla pěkných osm knih. Knížky už sice nemám všechny u sebe, jelikož jsem měla i některé půjčené, ale nějakou tu jejich fotku mám pořízenou, takže vám jako vždy všechny jednotlivě představím i s jejich fotografií.


V březnu jsem měla na mě celkem rozsáhlý okruh žánrů, takže tu najdete jako vždy nějakou tu YA knížku, pak také samozřejmě nějaké to fantasy. Tento měsíc mi však v rukou přistála jedna blogerská knížka a jedna knížka, kterým přezdívám vymývač mozků. Po tom menším "vymývači" jsem sáhla hned na začátku měsíce za předpokladu, že mě donutí znovu se začíst do knih. Ovšem nebylo tomu tak a proto jsem se vrhla do knížky, kterou jsem chtěla číst už opravdu dlouhou dobu a i když byla na čtení celkem náročná, tak mě okamžitě pohltila a z té čtecí deprese mě dostala. A jaké knížky jsem tedy v březnu přečetla?



Jako první březnovou knížku tu tedy mám jeden menší vymývač a tím je knížka Žár od Mayi Banks. Žár je třetím dílem erotické série Bez dechu, kterou jsem rozečetla už minulý rok a z pouhé zvědavosti jsem ji chtěla dočíst do konce. Po přečtení celé série zvažuji, zda mám napsat jednu velkou recenzi na všechny tři knihy nebo ne. Pokud byste ji chtěli, určitě mi napište dolů do komentářů a pokusím se ji pro vás dát dohromady. Tato knížka však byla tím nejlepším ze všech tří dílů a jako jediná byla pořádně promyšlená. Dala by se určitě zlepšit, ale když to porovnám s předešlými díly autorky, tak Žár nebylo až takové utrpení, jak jsem si na začátku čtení myslela.

Knížka Žár tedy ode mě dostává… 58%



A teď tu mám knížku, která se pro mě stala daleko cennější než jakákoli motivační literatura. Jako zabít ptáčka od Harper Lee je knížka už z roku 1960 a stala se už takovou klasikou, kterou četl pomalu každý. Já ne a proto jsem se to konečně rozhodla dohnat. O této knize tady nebudu nějak sáhodlouze psát, jelikož se stále chystám pustit do série úplně nových článků, ve kterých budu o této knize určitě psát. Tady však napíšu jen jedno, určitě neváhejte a přečtěte si ji. Kniha Jako zabít ptáčka mi totiž dala odvahu nebát se a diskutovat i o té nejmenší věci. Pokud je pro vás něco důležité, tak se nebojte ukázat svůj názor a bojujte o to…

Tady je mé hodnocení úplně jednoznačné… 100%



Chtěla jsem oddechovou a jednoduchou knížku, která mi pročistí myšlenky a proto jsem sáhla po Dreamologii od Lucy Keating. Příběh byl krásný, pohádkový a navíc i s lehkou fantasy linkou, za což jsem byla opravdu ráda. Knížka je navíc i dobře poutavá a jde se do ní jednoduše začíst. Pokud vás knížka zajímá více, tak určitě mrkněte na recenzi. ;)

Dreamologie si mě získala a proto… 89%

Celou recenzi najdete ZDE.



Miloš Říha s Michelle Losekoot a jejich jedinečnost, Bez jablka. Tolik jsem se už dlouho nenasmála. Bez jablka jsem si chtěla přečíst už od vydání, ovšem nedostala jsem se k ní. Tuto knížku jsem nakonec místo sobě koupila k Vánocům sestřence s přítelem a říkala jsem si, že jim se bude líbit více. A taky, že líbila, proto jsem si ji od nich nakonec půjčila. Bez jablka je další knížka na odreagování, která je plná jednostránkových fejetonů, krásných ilustracích a velké dávky vtipu.

Jak jí tedy hodnotí? 100%

Na blogu už můžete najít i celou recenzi. Odkaz máte ZDE.



Láska v Provenci od Bridget Asher. Konečně jedna dočtená knížka z minulého roku! Nejspíš je to tím, jak začíná být zase krásné počasí a tak jsem začala myslet na minulé léto, kdy jsem strávila měsíc s toto knížkou a vůbec mě nebavila. Proto jsem se rozhodla to zkusit napravit a pustila jsem se znovu do ní. Nejdříve jsem si přečetla své zápisky o této knížce a poté jsem šla zkusit, zda můžu začít tam, kde jsem skončila. A ono to šlo. Knížka mě neuvěřitelně pohltila i přesto, že je plná momentů, které najdeme i v ostatních románech, ale někdy mě dokázala i mile překvapit, takže jsem nakonec opravdu ráda, že jsem ji dočetla. Rozhodně stojí za to a navíc v knize se ukrývá i pár typicky francouzských receptů, které určitě v budoucnu ráda vyzkouším.

Mé hodnocení… 71%


Poté tu mám knížku, které jsem se už od Vánoc, kdy jsem dočetla druhý díl, nemohla dočkat, a když v březnu vyšla, tak jsem se do ní musela hned pustit. Poslední díl Lásky podle Shakespeara: Sen noci univerzitní od Georginy Guthrie. Celá knížka byla krásným závěrem této romantické trilogie, ve které se sice odehrává otřepané téma lásky mezi učitelem a studentkou, ovšem autorka dokázala toto téma udělat zajímavé právě díky Shakespearovi a jeho citátům. Pokud vás zajímá tato série více, určitě mrkněte na recenzi. ;)

Sen noci univerzitní ode mě získává… 84%

Recenzi na celou trilogii najdete ZDE.



A když už jsem si kupovala nějakou tu knížku, zavítala jsem také do knihovny, kde se na mě usmívaly všechny díly série Half Bad, proto tou další knížkou je Napůl zlý od Sally Green. K této knize toho nechci tolik prozrazovat, jelikož jsem se stále nedostala k napsání recenze, kterou pro vás plánuji na příští týden. Něco málo tu však přeci jen napíšu. Tuto knížku jsem zaregistrovala hned po vydání už jen kvůli tomu, že ji vydalo jedno mé oblíbené nakladatelství, YOLI. Ovšem nebyla jsem si jistá, že je to to pravé pro mě, ale asi před měsícem jsem tuto knihu znovu zaregistrovala v některé diskuzi a přišlo mi, že by přeci jen mohla stát za to. A opravdu za to stála…

Jaké hodnocení knížka dostala? 79%

Recenzi stále chystám a bude rovnou na celou sérii…



Poslední knížka za březen je tedy jasná. Je to druhý díl z trilogie Half bad od Sally Green, Napůl divoký. Autorka píše tak krásně, že máte knížku přečtenou za pár dní a stále nemáte dost, takže chcete víc. Nemám co dodat…

Kolik procent Nahtan získal? 82%

Recenze bude rovnou na celou trilogii…


Tak a to by bylo za březen vše. Doufám, že vám některá z knížek zaujala natolik, že si ji třeba v budoucnu přečtete. Já jsem tentokrát se svým výběrem velmi spokojena. Měla jsem v březnu celkem dost práce, která se netýkala knih, ale přeci jen jsem četla každou volnou chvilku a tentokrát i v noci, takže jsem doháněla knížky, kdy to jen šlo. A teď vám konečně odhalím tu nejlepší knížku za březen. Tím nejlepším je pro mě jednoznačně Jako zabít ptáčka od Harper Lee, kterou opravdu doporučuji každému, kdo knížku ještě nečetl.

Jaké knížky jste za březen přečetli vy? Četli jste některou knížku, o které jsem vám v tomto článku psala? Jak se vám líbila? Budu moc ráda za každý váš komentář...

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka



Komentáře

  1. Už strašně dlouho se chystám na ptáčka ale pořád jsem se k němu nedokopala. To je strašný,jsem ostuda :/ ale kdyz vidím tvé hodnocení nebudu už dlouho váhat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s ním otálela hodně dlouho a myslím, že nebýt výzvy na Databázi, tak bych se k ní ještě hodně dlouho nedostala... Určitě neváhej :)

      Vymazat
  2. Také bych si chtěla "Ptáčka" přečíst, ale napřed si ho musím pořídit. Tak snad se k tomu brzy dokopu. Jinak 8 je krásný číslo, já jsem na tom o půlku hůře, ale pořád na mě zatím nejlepší výkon :-) Souhrnný článek teprve chystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si ho musela nejdříve pořídit a až pak jsem se k němu dostala. :) Každý máme čas na čtení jiný, co já bych dala za čtyři knížky, když jsem hodila do školy. :D Těším se na tvůj souhrn. ;)

      Vymazat
    2. Kdybych byla v práci nevím, zda by se mi poštěstilo se čtyřmi přečtenými knížkami, myslím že to bylo díky tomu, že jsem přes půlku měsíce byla doma po operaci. Školu mám už 10 let za sebou :-D

      Vymazat
    3. To já už jsem ze školy venku také a budou tomu už dva roky. Nějak to letí... :) Na škole jsem byla ráda, že jsem přečetla jednu knížku a tou většinou byla povinná četba. :D

      Vymazat
  3. Tak to je pěkný výčet! Na Dreamologii se chystám tento měsíc, tak snad se mi bude taky líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ano. Přeji hezké čtení a ať se u Dreamologie pobavíš. :)

      Vymazat
  4. Krásné knížky, já začínám čím dál víc uvažovat o Lásce podle Shakespeara. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš ráda romantické knížky, tak určitě neváhej. :)

      Vymazat
  5. Jako zabít ptáčka je jedna z mých nejoblíbenějších knih, je úžasná :-). A Half Bad jsem četla nedávno a nějak mě to neoslovilo, další díl si asi nechám ujít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako zabít ptáčka je opravdu nejlepší. :) Mě se Half Bad líbilo asi nejvíc kvůli tomu, že se moc nepodobal jiným fantasy knížkám. I když možná trochu Nedej se tam bylo. Škoda, že se ti nelíbila. U této série bych řekla, že se vyplatí ji dočíst až do konce, který je perfektní...

      Vymazat
  6. Také se na Ptáčka už strašně dlouho chystám :D. Ale to jsou stále nové a nové knihy...:D a člověk nestíhá číst. Každopádně, ještě bych si (mimo Ptáčka) moc ráda přečetla i Dreamologii, která mě už při vydání zaujala svou obálkou. Vypadá to, že máme hoodně podobný vkus :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Ptáčka určitě jdi, neváhej. :) To znám, také teď mám spousty knih, které musím přečíst a vůbec neubývají... Spíše naopak... :) Dremologie je opravdu dobrá na odreagování. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...