Unboxing #11

Zdravím knihomolové!

Vítám vás u dalšího (tentokrát dvojitého) unboxingu s knihami od nakladatelství Omega. Se štěstím, které nevím, kdy se mě chytlo, jsem si pro zkoušku napsala o dvě knížky do recenzního konkurzu Omegy a oni mi zázrakem oba vyšli a tak vám tedy můžu představit dvě krásky, které vypadají opravdu nádherně a to jak anotací, tak i obálkou. 


Nebudu to tedy už déle prodlužovat a jdu rychle otevřít ty balíčky…



Už jste uhodli, co za knížky se zde ukrývá? Ne? Tak se pojďte podívat dál. :)


První knížkou je Nejchladnější dívka ve Městě chladu od americké autorky Holly Black. Musím říct, že mě oslovila už samotná anotace a poté co jsem si vyhledala kdo je tato autorka zač, tak bylo rozhodnuto, že tuto knížku nutně potřebuji. Autorka Holly Black totiž spolupracovala na knižní sérii Magisterium s Cassandrou Clare. Tuto sérii jsem sice nečetla, ovšem miluji všechny knížky samotné Cassandry, takže jsem si řekla, že dám možnost samotné Holly a její nové knize plné nestvůr.

Anotace: Tana žije ve světě, kde existují tajemná Města chladu. Jsou obehnaná vysokou zdí a slouží jako dekadentní a krvavá karanténa, kde nestvůry a lidé žijí jako predátoři a oběti. Problémem je, že jakmile projdete branami Města chladu, nikdy už se nemůžete vrátit zpět.
Jednoho rána po naprosto obyčejném večírku se Tana probudí obklopena mrtvými těly. Kromě ní masakr přežil jen její protivně roztomilý ex-přítel, jehož život visí na vlásku kvůli infekci, a záhadný mladík, který skrývá strašlivé tajemství. Po počátečním šoku se Tana pustí do závodu s časem, aby je všechny zachránila. Napadne ji jen jediný způsob, jak toho dosáhnout – musí se vydat přímo do samotného Města chladu, plného nástrah a hrůzy.
Nejchladnější dívka ve Městě chladu, román světově uznávané spisovatelky Holly Black, je originálním příběhem o hněvu a pomstě, o vině a strachu, o lásce a pohrdání.


Druhou knihou je Medová smrt od německé autorky Hanni Münzer. Pro tuto knihu jsem se rozhodla hlavně díky té atmosféry, která vychází ze samotné obálky. Sice nejsem zrovna velký čtenář knih s válečnou tématikou, tak zde jsem si řekla, že udělám výjimku, které už teď nelituji. Jednou za čas si i tu válečnou knížku přečtu a teď tu jednu takovou mám.

Anotace: Věnováno ženám odboje za druhé světové války. Byly to hrdinky. "Mou největší chybou bylo, že jsem Hitlerovi vzala zbraň. Měla jsem ho nechat se zabít! " – Helene Hanfstaengl, 1959 Jak daleko zajde matka, aby zachránila své děti? Jak daleko zajde dcera, aby pomstila svého otce? Jak může hluboká a všestravující láska léčit staré rány? Když mladá Felicity pátrá po své matce, odhalí mučivé tajemství historie své rodiny. Její pátrání jí vede zpátky do nejtemnější kapitoly německé historie k dramatickému osudu její prababičky Elizabeth a její dcery Deborah. Proplétá se pavučinou lásky, viny a smíření obou žen, která vrhla stín i na vlastní život Felicity. Medová smrt byla vydána v mnoha jiných zemích, včetně Itálie, Španělska, Polska, Holandska, Turecka, Číny, Slovinska nebo Chorvatska. (Plánováno je i natočení seriálu.)


A to by bylo z dnešního unboxingu vše. Doufám, že se vám líbil a případně vás některá z knih zaujala natolik, že si v budoucnu přečtete. Já se jdu pro dnešek znovu vrátit do postele a doufat, že zítra mě už snad přejde ta teplota, o které netuším, jak se na mě dostala. Hlavně tedy doufám, že mě přestane bolet hlava a oči, abych se (doufám už večer) mohla pustit do jedné z těchto krásek.

Chystáte se některou z těchto knížek číst? Která vás zaujala více? Budu moc ráda za každý váš komentář.

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Užij si obě knihy, u Dívky se mi strašně líbí ty citace na začátku každé kapitolky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, doufám že užiji. :) Zrovna jsem se dívala, že ti Dívka také přišla, tak přeji hezké čtení. ;)

      Vymazat
  2. Moc pěkné kousky :) Nejchladnější dívku ve městě chladu vyhlížím snad už více než rok :D Omega její vydání pořád odsouvala, takže to že skutečně vyšla je menší zázrak :) Určitě ji musím mít :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem Dívku objevila teprve před čtrnácti dny, když Omega vyhlásila ten recentní konkurz a už teď musím říct, že to byl perfektní objev. Knížka se krásně čte a už od první kapitoly člověka vtáhne do děje. Určitě neváhej a jdi do ní. :))

      Vymazat
  3. Gratuluji Šárko, Medová smrt mě láká. Tu první knížku neznám, tak si ráda počkám na recenzi. Tedy samozřejmě se těším na obě recenze. :)) Krásný večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Na Dívku bude recenze dřív, tak se můžeš těšit. :)
      Také přeji hezký večer ;)

      Vymazat
  4. Pěkné kousky :-) U Medové smrti jsem přemýšlela, že se do konkurzu také přihlásím, ale mám toho teď dost na čtení, tak se budu těšit na recenzi, zda jsem neudělala chybu :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Recenze bude určitě do čtrnácti dnů, tak poté uvidíš, zda pro tebe bude to pravé ;)

      Vymazat
  5. Koukám, že Omega knihy teď frčí :D Obě se mi líbí, ale já úplně vypustila konkurzy, hrůza a teď i škoda :D Ale teď je tam nový konkurz a ten jsem nezapomněla, tak snad :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to opravdu frčí a hlavně stojí za přečtení. Já Omegu sleduji na Facebooku, takže když pořádají recentní konkurz, vždy se o knize dozvím. Teď zrovna zkouším dva konkurzi, tak uvidím, třeba při troše štěstí vyjdou. :) Přeji hodně štěstí ;)

      Vymazat
  6. Obě knížky jsou moc pěkné. Ale nejvíc mě zaujala Dívka, to je...prostě pro mě must have :D. Upíři, krásná obálka, lákavá anotace... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dívku jednoznačně doporučuji, je opravdu dobrá. Můžeš se už mrknou na recenzi. ;) Medová smrt je taky pěkná, jen ji stále nemůžu přelouskat, ale asi si dnes dám čtecí noční maraton, abych ji už dočetla. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...