#2 Narozeninová chvástačka

Zdravím knihomolové!

Po roce vás znovu vítám u mé Narozeninové chvástačky plné knižních kousků, kterými jsem byla jakožto správný knihomol obdarována. Slavila jsem už dvaadvacáté narozeniny, může vás tedy napadnout, že vám zde ukážu knížky, které by i mému věku odpovídaly, ale ono ne. Sice mi už je 22, ale na YA žánr nedám nikdy dopustit a to v mém okolí vědí. A vědí nejen o tom, co ráda čtu, ale také o tom, že jsem tělem a duší jeden velký romantik a milovník Harryho Pottera. No a přesně o tom vypovídají knížky, které jsem letos dostala…


Některé knihy, pro mě byly úplným překvapením a o některých jsem věděla, že bych je mohla dostat. Asi tak před měsícem ke mně totiž přišla mamka, že by byla ráda, kdybych jí napsala seznam asi tak pěti knih, které si nejvíce přeji a ona by mi z něj některé vybrala a koupila. Takže jsem jí seznam udělala a pokud mě sledujete na Instagramu (v instastories) tak víte, které knihy na něm byly a především, že to nebyla žádná literatura, která by odpovídala mému věku. :) No a pokud jste můj seznam neviděli a chcete znát alespoň tři knížky, které na tom seznamu byly, tak čtěte tento článek dál. Za chvíli vám je představím…




Jako první vám tu však ukážu knížku, kterou jsem dostala od známé jako předčasný dárek k narozeninám. Je to knížka Léto plné tajemství od Alison Lucy, která si říká o to, abych ji přečetla, dokud je venku ještě krásné počasí. Knížka vypadá zajímavě a celkem oddechově, takže ta se u mě rozhodně neztratí. Doufám v pěkný romantický příběh, tak snad nezklame…

Anotace: Jedno opojné léto. Tři velká tajemství. Megan, Esmé a Claudia žijí v různých částech světa, jedno však mají společné – touhu zjistit, kým skutečně jsou. Vydají se na dobrodružnou cestu za pravdou. Její odhalení může každé z nich pomoct překročit stín minulosti, anebo naopak převrátit život naruby.




A nyní k těm třem, které byly na mém seznamu. Tou první, která na mě vybafla z dárkové taštičky, je Láska v prachu hvězd od australské autorky Krystal Sutherland. Kdo sleduje vydavatelství YOLI na jejich Facebookových stránkách tak si této knihy musel určitě všimnout, jelikož ji neustále ukazovali. A jelikož jsem ji měla stále na očích tak jsem po ní zkrátka zatoužila. Tak doufám, že bude stát za to…

Anotace: Henry Page ještě nikdy nebyl zamilovaný. Je beznadějným romantikem, který stále čeká, že se jeho první velká láska objeví na scéně ve zpomaleném pohybu, srdce vynechá úder, vše bude podkreslovat instrumentální hudba. Proto když se z ničeho nic objeví ve škole Grace Townová, neupravená holka chodící o holi a v klučičím oblečení, Henry jen stěží může tušit, že se má jeho život obrátit naruby.
Grace, polámaná dívka s tajemnou minulostí, zbortí Henryho dosavadní představy o lásce a ukáže mu, že mezilidské vztahy jsou složité, krásné i pomíjivé stejně jako výbuchy hvězd ve vzdálených galaxiích.




Dále tu mám pokračování Prvního konce, což je knížka, kterou jsem si minulí rok opravdu oblíbila především po její grafické stránce. Tou další knížkou tedy je Poslední začátek od Lauren James, na kterou se opravdu moc těším. Prý to bude epický závěr, tak jsem na to zvědavá. :)

Anotace: Epické zakončení prvotiny Lauren Jamesové První konec o lásce, osudu a cestování v čase.
Před šestnácti lety zmizeli teenageři Katherine a Matthew beze stopy po skandálu, který otřásl světem. Clove Sutcliffová je ale nyní odhodlaná své dlouho ztracené příbuzné zase najít. Jenže kde začít hledat pár, který se podle všeho v každém klíčovém historickém okamžiku reinkarnuje? Kdo vlastně byli Kate a Matt? Proč se rodili zas a znova? A kdo je tajemná Ella, která se Clove během pátrání znovu a znovu připlétá do cesty?
Na Clove čeká záhada, kterou musí vyřešit v minulosti, a láska, již musí najít v budoucnosti.




Poté na mně vykoukla knížka, o které už nejsem schopna mluvit objektivně, jelikož mě naplno pohltila. Knížka Tisíc polibků od Tillie Cole je naprosto strhující příběh, o kterém stále přemýšlíte a toužíte jen číst a číst, ale bojíte se. Já jsem prozatím na straně 140 a už před čtyřiceti stranami mi puklo srdce a těch dalších čtyřicet stran jsem se uklidňovala, abych v klidu usnula. Takto probíhal můj včerejší večer. Dnes jsem se k ní zatím nedostala, ale počítám s tím, že dnešní večer bude mít podobný průběh…

Anotace: „Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“
Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život. Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří. Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty?
Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká.
Samostatný román pro čtenáře od 14 let. Přichystejte si kapesníky.




Možná se ptáte, proč jsem na začátku psala, že v mém okolí vědí, že jsem fanynkou Harryho Pottera. Takže teď je to konečně tady. Psala jsem to kvůli této knížce od Mloka Scamandera. A také té co uvidíte za chvíli. :) Mlok je samozřejmě fiktivní postavou, takže opravdovou autorkou je Joanne Kathleen Rowling a knížka se jmenuje Fantastická zvířata a kde je najít. Jupííí, mám svou první učebnici do školy čar a kouzel.

Anotace: Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše.




A aby toho ze světa Harryho Pottera nebylo málo, mám tu i další učebnici od Joanne Kathleen Rowling a tentokrát Famfrpál v průběhu věků. Takže teď už si jen počkat na ten hodně opožděný dopis z Bradavic… :)

Anotace: Pro všechny, kdo mají rádi Harryho a fandí mu v jeho famfrpálových kláních za Nebelvír! Reprint příručky získané přímo z bradavické knihovny při Škole čar a kouzel vás seznámí s vývojem létajících košťat, poučíte se, jaké hry se s košťaty hrály ve starověku, jak se objevila Zlatonka, jakými proměnami prošel famfrpál od 14. století a jak vypadá dnes, seznámíte se s významnými famfrpálovými týmy ve Velké Británii a v Irsku. Uvádí ji předmluva ředitele bradavické školy Albuse Brumbála a najdete v ní i reprodukci výpůjčního lístku z bradavické knihovny. Autorem této příručky je expert na slovo vzatý, kromě ní napsal např. knížky Lítá jako šílenec, Potlouky v akci či Studie o strategii obrany při famfrpálu. Jeho příručku vysoce oceňuje jak Albus Brumbál, tak Batylda Bagshotová (autorka Dějin čar a kouzel), ale i Zlatoslav Lockhart a další významné osobnosti kouzelnického světa.


Tak a to by tedy byly všechny knížky, které jsem vám chtěla v tomto článku představit. Doufám, že stihnu všechny tyto knížky přečíst do příštích narozenin, protože když se koukám na chvástačku z minulého tak z těch čtyř jsem zatím přečetla pouze dvě. Ach jo… No každopádně budu se snažit to do příštího roku vše dočíst a napsat vám o nich. Doufám, že se vám tento článek líbil a třeba jste zde našli nějakou knihu, kterou si budete chtít také přečíst. :)

Znáte některou z těchto knih? Četli jste některou? Máte na některou knížku, kterou jsem vám zde ukázala, zálusk?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka



Komentáře

  1. Šári, opravdu krásné kousky jsi dostala, přeji příjemné čtení - ať se líbí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) První kniha (Tisíc polibků) zatím u mě slaví úspěch. :)

      Vymazat
  2. Tak to jsou moc pěkné kousky, nevěděla bych do čeho se pustit dříve :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji :) Tak to moje první volba byla jasná, ale teď nevím, kterou vybrat dřív... :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...