#7 Přečteno za měsíc - červenec 2017

Zdravím knihomolové!

Připadá mi, že jsem začala psát první "Přečteno" na blog teprve před týdnem, ale ono ne. Tentokrát vás tedy vítám u dalšího "Přečtena" a to u šťastné sedmičky! A když už jsem u té šťastné sedmičky tak to je i počet knih, které jsem tedy za červenec stihla přečíst. Dnes vám tedy ukážu ty knížky, na které jsem měla v červenci největší náladu z mé velké "hromádky", která mi na gauči postupně vzrůstá, kvůli mým neutuchajícím nákupům. V tomto článku nebude výjimečně žádný recenzní výtisk, jelikož jsem si chtěla dát také chvíli pauzu, ale i tak vám můžu slíbit ukázku krásných kousků…



Těch kousků tu mohlo být i víc, ale nebudu si stěžovat. V červenci jsem totiž nečekaně lehla v horečkách do postele a bylo mi až tak špatně, že jsem musela knížky na pár dní odložit. Byla jsem tedy svým vlastním tělem donucena dát si od všeho pauzu. Nebudu to už ale déle prodlužovat a jdu vám všechny knížky, které jsou pro červenec vyloženě v YA žánru, ukázat.




První červencovou knížkou byla pro mě dlouho očekávaná novinka od Cassandry Clare, která je podle mého názoru jednou z nejlepších spisovatelek YA fantasy. Tou knihou tedy byla Paní půlnoci, která je prvním dílem ze série Temné lsti. Nejde se čemu divit, že i zde autorka obrátila svou pozornost ke světu lovců stínů, který můžeme znát už z předešlých sérií Nástroje smrti a Pekelné stroje. Já patřím opravdu mezi autorčiny milovníky, takže jsem si tuto knížku nemohla nechat ujít. Bála jsem se zklamání, ale to se vůbec nekonalo. Cassandra je naprostou mistryní v dlouhých popisech a v utvoření dokonalých postav, které se nebojí sršet sarkazmem na míle daleko. Pokud jste fanoušci YA fantasy a nebojíte se objevovat zázračný svět nefilim, tak tuto knihu jednoznačně doporučuji!

Knize dávám plný počet hvězdiček, ale pár procent jí tentokrát uberu. Přeci jen je to teprve první díl…     98%

Recenzi na celou knihu najdete ZDE.




Pak jsem dostala chuť na nějakou lehkou a oddechovou knížku, ze které se ke konci stal příběh plný zvratů a překvapivých odhalení. Druhou knihou tedy byla Cena nevinnosti od Rebecci James. Od tohoto příběhu jsem toho ale očekávala víc, takže mě zas tak neoslovil, jak jsem si představovala. Příběh mě na začátku dost nudil a nemohla jsem se do děje naplno vžít. I přesto se mi ale líbil konec, který mě mile překvapil, proto mé hodnocení není až tak zlé.

Knize tedy dávám…     72%

Recenzi na tuto knihu najdete ZDE.




Poté jsem si potřebovala spravit náladu a šla jsem do fantasy a věčně probíraných retellingů, o kterých stále nevím co si myslet. Třetí knihou tedy je Cress od Marissi Meyer, která je třetím dílem série Měsíčních kronik. No a znova to byla naprostá pecka! Jen na druhý díl Scarlet to zkrátka nemá. Tento díl byl tedy založen na Rapunzel/Locice, kterou zde autorka musela vzhledem k celému příběhu lehce přejmenovat a to na Cress. Příběh byl pěkný a i autorčina výměna věže za umělý satelit, byla prostě skvělá.

Knihu hodnotím…     84%

Recenzi vyloženě nechystám, ale ráda bych po přečtení celé série napsala celkové shrnutí...




U čtvrté knížky jsem se nemohla rozhodnout, která to bude. Nakonec jsem ale zvolila knihu od Laurie Halse Anderson, Mluv. Tento příběh je opravdu tenoučký a i přes to v sobě ukrývá daleko více, než se může na první pohled zdát. Kniha je z prostředí střední školy a nešetří krutostí a šikanou, kterou se ohánějí dnešní studenti…

Jak knihu hodnotím?     76%

O tomto příběhu je toho hodně co říct, proto doporučuji podívat se na recenzi, kterou najdete ZDE.




Další knížkou přečtenou v červenci je dlouho očekávaný YA román, který YOLI vydalo před několika týdny. Pátou knihou je tedy Tíha vesmíru od dokonalé autorky Jennifer Niven. Nejen, že jsem na tuto knihu opravdu dlouho a natěšeně čekala, tak jsem se celého příběhu i trošku bála. Nechtěla jsem být autorkou zklamaná, jelikož její předešlá knížka Všechny malé zázraky mě oslnila na plné čáře. Tento příběh nebyl až tak dokonalý, ale na druhou stranu nebyl vůbec zklamáním. Příběh Libby a Jacka byl jiný než Finche a Violet, ale i tentokrát se autorka pustila do témat, která nejsou v YA knihách zas tak běžná a znovu se jí to povedlo…

Knize tedy dávám…     84%

Pokud si chcete přečíst celou mou recenzi na Tíhu vesmíru, najdete ji ZDE.




Můří deníky od Rachel Klein jsou předposlední knihou, kterou jsem v červenci stihla přečíst a nějak stále nevím, jak tento příběh hodnotit. Celkově se mi kniha líbila, ale chvílemi bylo těžké u příběhu udržet pozornost. Bylo zajímavé číst knihu psanou deníkovou formou a určitě to byla dobrá změna. Více o této knížce bude určitě v recenzi, která však nějakou tu chvilku potrvá…

Knize dávám…     79%

Recenzi zatím připravuji…




A nyní k poslednímu kousku, kterým je tento dokonalý nový výtisk Bajek barda Beedleho od J. K. Rowling. Nečekala jsem, že tyto bajky budou až tak kouzelné, protože kdybych to věděla, přečetla bych si je už dříve. Nehodnotím zde pouze bajky jako takové, ale i dokonalé kresby, dodatky Albuse Brumbála a dodatky J. K. Rowling. Kniha je zkrátka dokonalá a do dvou hodin i s přestávkami, které si však při čtení nejde dát, přečtená.

Knize dávám…     100%

Recenzi pro vás zatím chystám…


Tak to by bylo pro červencové "Přečteno" vše. Přečetla jsem krásné kousky a dokonce jsem i lehce zmenšila svou "hromádku" nepřečtených knih, které na mě doma čekají. Ještě než tento článek ukončím, musím vybrat jednu knihu, která mi tento měsíc zpříjemnila nejvíce. Tentokrát bych měla i dvě knížky, ale přeci jen z jednou jsem si užila daleko více zábavy a tou knížkou je… Paní půlnoci od mé královny fantasy Cassandry Clare. Bajky byly také dokonalé, ale lovci stínů jsou pro mě víc… :)

A co vy? Jaký byl váš červenec? Kolik knih jste přečtli? Četli jste některou jako já? Líbila se vám nebo naopak ne?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka



Komentáře

  1. Moc pěkné kousky a že jich je pořádná hromádka:) Také bych se ráda pustila do Paní půlnoci a Tíhy vesmíru :) Snad se k nim brzy dostanu :) Hezké čtení i v srpnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tak snad se k nim brzy dostaneš a budou se ti líbit. :) Také přeji hezké srpnové čtení... ;)

      Vymazat
  2. Parádní kousky, Šárko!
    Dokonce jsem za červenec četla dvě stejné knihy, jako ty a to: Mluv a Bajky barda Beedleho, u kterých s tebou souhlasím, že je naprosto nádherná a ty ilustrace byly velice povedené :))
    Jen teda těch dalších pět jiných knih mi k takovému krásně mu a šťastnému číslu chybí... ;)
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!
      Bajky jsou opravdu nádherné, naprosto jsem se do nich zamilovala a mohla bych je číst stále dokola. :D Každá kniha se počítá, takže i dvě bohatě stačí, hlavně pokud sis čtení užila. :)
      Také se měj krásně :)

      Vymazat
  3. Já se za svůj červenec trošku stydím, moc jsem tomu čtení tedy nedala, svádím to na brigádu, ale vím své... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne vždy je čas a nálada na čtení, takže tě plně chápu. Přeji úspěšné čtení v srpnu. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...