#8 Přečteno za měsíc - srpen 2017

Zdravím knihomolové!

Po týdnu bez psaní a bez nových článků vás konečně vítám u "Přečtena" za srpen. Omlouvám se, že jste minulý týden byly bez nové recenze, ale měli jsme v rodině svatbu. Všechny ty přípravy, zdobení cukroví a vymýšlení různých zátahů vyčerpali mou mysl naplno a na psaní už zkrátka nezbývala energie. :) Ovšem teď už je po svatbě a já jsem v plné síle připravena, pro vás napsat všechny recenze, které vám dlužím. Nejdříve je však na řadě "Přečteno", tak jdeme na něj!


V srpnu jsem se stále držela své klasiky, takže i za srpen tu pro vás mám na inspiraci šest knih. A nečekané musím říct, že až na tu první, byly všechny knihy skvělou volbou. Navíc musím napsat, že srpen byl pro mě nečekaně ve znamení romantiky, takže zde očekávejte pouze jednu fantasy knihu. V září se však můžete rozhodně těšit na více fantasy příběhů, jelikož mám na hromádce pár úlovků z knihovny, které zaručeně nejsou z tohoto světa. A pokud jste stejní milovníci knih o nájemné vražedkyni Celaene, tak si v kalendáři rozhodně zakroužkujte datum 18. září, protože to vychází pátý díl ze série Skleněný trůn, Říše bouří. Na to rozhodně nesmíte zapomenout, ale teď se ještě pojďme ohlédnout na měsíc srpen…




První knihou je vyloženě oddechový příběh Hrej tajně od Emmy Hart. Po knize jsem sáhla z důvodu nenáročnosti celého textu, protože jsem zrovna jela ta týden pryč a věděla jsem, že na nic dlouhého a složitého stejně nebudu mít čas a náladu. Kniha by i splnila má očekávání, jenže byla chvílemi ještě více naivní než první díl, takže jsem nakonec nebyla až tak spokojena, jak jsem doufala. Hrej tajně je druhým dílem z New Adult série The Game a odehrává se znova na vysoké škole, jen s jinými hlavními postavami než v prvním díle. Ale i zde se setkáváme s osudy těch, kteří to vše začali. Knížka je celkem podobná stylu, kterým píše J. Lynn nebo K. A. Tucker, takže pokud máte rádi jejich knihy a chcete nějaký oddechový příběh, zkuste sérii The Game.

Knize dávám…     54%




Srpen je můj nejoblíbenější měsíc a to především z důvodu, že je ještě stále léto a večer jsou ty nejkrásnější západy slunce. To je také důvodem, proč čtu ráda romantiku a nějaká ta lehká naivita mi v tomto období nevadí. Ke čtení jsem si tedy dále zvolila knížku Léto, kdy jsme se potkali od Robin Constantine. Jak už samotný název napovídá, příběh se odehrává v létě, a proto je jak vyšitý pro čtení při letní západu slunce s pořádným kyblíkem zmrzliny. Knížka se mi líbila i přesto, že jsem nějaké ty výhrady přeci jen měla. Po většinu času jsem se však spíše rozplývala nad kouzelným románkem…

Kniha ode mě dostává…     77%

Recenzi na celý příběh najdete ZDE.




Dále jsem četla knížku, kterou jsem si původně chtěla přečíst na jaře, ale čas a především náladu jsem měla až nyní. Bestseller v podobě knihy Jeden den od Davida Nichollse byl až nečekaně výjimečný příběh, na který jen tak nezapomenu. Překvapivě jsem u knihy nebyla tolik dojata jako u filmu, ale jak už to tak bývá, kniha dokáže vyvolat větší směs pocitů a nálad, které do vás vloží. Přestože jsem u knihy nebrečela asi tak jako většina ostatních čtenářů, užila jsem si příběh, který se nedá zapomenout. Díky výjimečnému stylu, kterým se autor rozhodl knihu čtenáři podat, získává celý příběh určitě pro mnohé větší cenu, kterou jeho originalita poskytla. Knížku rozhodně doporučuji těm, kteří si na romantiku v knihách zas tolik nepotrpí.

Jak příběh hodnotím?     94%

Celou recenzi na knihu najdete ZDE.




A aby té romantiky nebylo málo, dostala jsem chuť na další, která byla tentokrát v podobě jedné novinky od YOLI. O knize Tisíc polibků od Tillie Cole jste v poslední době určitě museli slyšet, pokud sledujete YA novinky. Já jsem se o ní dozvěděla na Instagramu ještě před jejím vydáním a ani jsem pořádně nevěděla o čem má příběh být, ale když jsem uviděla tu obálku, tak jsem ji zkrátka potřebovala. :) A měla jsem to štěstí, že jsem ji dostlal k narozeninám. Původně jsem čekala zase nějaký naivní a hodně romantický příběh, takže jsem opravdu nebyla připravena na to, co pak přišlo…

Tomuto příběhu zkrátka nemůžu dát méně…     97%

Recenzi na knížku připravuji, takže pokud si ji chcete přečíst, slibuji vám, že nejdéle v neděli vyjde. ;)




Konečně tu mám to jediné a slibované fantasy, kterým není nic jiného než poslední díl ze série Měsíční kroniky. Z knížky Winter od Marissi Meyer jsme měla asi největší strach. Přeci jen je to závěr celé série a těch nezodpovězený otázek zde bylo opravdu hodně. A ještě tu byl jeden velký bod, kterého jsem se děsila a to byla samotná Winter/Sněhurka, která v Cress působila jako jeden velký blázen, kterého by měli pro dobro všech někam zavřít. To byl asi ten největší důvod, proč jsem si Winter nepřečtla dřív. Ale nakonec jsem se odhodlala a těmi pomalu osmi set stránkami jsem se prokousala až moc rychle. Závěr celé série se opravdu povedl a já se moc těším na doplňkové díly…

Jak tedy Winter hodnotím?     97%

Recenzi na celou sérii už poctivě sepisuji, takže se na ni můžete těšit. :)




Původně jsem si myslela, že už žádnou další knihu za srpen nepřečtu. Někdy si totiž dávám za trest to, že nemůžu číst další novou knížku, dokud nebudu mít napsané recenze na ty přečtené. Ale přeci jen byl 31. srpen, Den nepřečtených knih, a vzhledem k tomu, že jsem v knihovničce pár rozečtených knížek našla, tak jsem se rozhodla do tohoto dne zapojit a jednu z nich dočíst. Má volba nakonec padla na knížku P.S. od Ani Geislerové. Kniha je sbírkou kratičkých fejetonů, které jsou pokaždé na jiné téma a doplněné nádhernými ilustracemi od Lely Geislerové. V knize si můžeme například přečíst fejeton o dětech, lásce, nebo například i o meruňkové marmeládě. Nečekaně musím přiznat, že na to, jak se mi na začátku kniha nelíbila, tak nakonec jsem byla nadšená a opravdu mě svým stylem psaní Aňa Geislerová okouzlila.

Knize nakonec dávám…     83%


A je to tady. Okamžik, ve kterém vám mám napsat tu nejlepší knížku měsíce a v hlavě si nadávám jaká blbost, že mě to vlastně napadla. Vybrat si totiž mezi Jedním dne, Tisíci polibky a Winter je zatím to nejtěžší rozhodnutí. Všechny jsou totiž naprosto dokonalé knihy a každá je navíc jiný žánr, takže vám všemi deseti doporučuji všechny. Nakonec ale přeci jen jednu vybírám a volím jako tu nejlepší knihu srpna Winter od Marissi Meyer. A důvod? Jako jediná fantasy knížka zde obstála mezi romantikou a především za dokonalý závěr příběhů o Winter, Scarlet, Cinder a Cress, který mi tato knížka dala. A tímto už tedy konečně ukončuji tento článek. :)

Jaké byly vaše srpnové knížky? Také jste měli tak šťastnou ruku? Četli jste některou z mých srpnových knih? Líbily se vám? Jaká knížka byla u vás tou nejlepší za srpen?
Budu moc ráda za každý komentář a inspiraci ke čtení, kterou mi napíšete. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. To je nádhera, krásný výkon a samé parádní knihy. Na jeden den a Winter, resp. na celou sérii Měsíčních kronik, se také chystám :) Ať se daří i v září! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Doufám, že se ti Měsíční kroniky i Jeden den budou líbit. :) Také ti přeji úspěšné září. ;)

      Vymazat
  2. Šárko, same krásné kousky jsi přečetla. Mám z nich za sebou jen P.S. - líbila se mi jen tak na půl, ale ilustrace byla nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Všimla jsem si na Databázi, že jsi P.S. také četla a celkem mě zarazilo tvé hodnocení. Ovšem chápu, že ne každému sedne to samé. Ano, ilustrace jsou nádherné. :)

      Vymazat
  3. Moc pěkná kupička přečtených knih :) Hodně mě láká Léto kdy jsme se potkali a Tisíc polibků :) Hezké čtení i v září :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Léto i Polibky určitě doporučuji. Především tedy ty Polibky, protože jsou opravdu kouzelné. ❤ Také ti přeji hezké čtení v září. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...