#7 Knižní nákupy - srpen & září

Zdravím knihomolové!

Vítám vás u mých knižních nákupů za srpen a září. V srpnu jsem svou nakupovací mánii držela na uzdě, takže zde mám pouze jednu knihu. Ovšem co se září týká… V to jsem se opravdu neudržela, protože kdo by vydržel tu skvělou nabídku v Neoluxoru? 1 + 1 YOLI kniha zdarma, tomu nešlo odolat! Takže mé zářijové nákupy vám jsou už nejspíš jasné. :)


Mám zde tedy převážně knížky z YOLI, ale najdou se zde i dva jiné kousky. Celkem jsem tedy nakoupila osm knih. Když to takto píšu, mám pocit, že jsem se zbláznila, ale platila jsem pouze za pět, takže alespoň malá polehčující okolnost pro mou peněženku zde je. :) Pojďte se tedy podívat a třeba i inspirovat ke koupi a čtení příběhů, které už nyní vypadají podle obálek naprosto kouzelně.



Srpen


Pokud sledujete můj blog, tak nejspíš víte, že v srpnu jsem měla narozeniny. Myslela jsem si tedy, že se udržím a za své peníze si nic nekoupím. No nevydržela jsem to. Má knižní mánie se projevila na Zemi Živitelce. Ano, přesně tam, kde jsou samé zemědělské stroje a stánky s jídlem, jsem já objevila stánek s knihami. Takže jsem si musela nějakou koupit…


A dostala jsem chuť na thriller. Do očí mě okamžitě padla kniha Do vody od Pauly Hawkins, ale recenze, které jsem do té doby četla, mě nějak nenadchly. Koupila jsem si tedy první autorčinu knihu, Dívka ve vlaku. Přemýšlela jsem nad touto knihou už nějakou tu dobu, ale když jsem zjistila, že vyjde film, projevila se moje lenost. Jenže z nějakého důvodu mě film neláká už vůbec, takže jsem svou pozornost obrátila zpět ke knize. Těším se na pochmurné podzimní večery, kdy tuto knížku hodlám číst. Snad tedy nezklame, i když názory na ní jsou hodně rozporuplné.

Anotace: Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou. Potřebujete vědět víc? Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…



Září


V tomto měsíci se tedy projevila má úchylka v YOLI knihách. Mám jich tu celkem šest, ale začnu tou sedmou, kterou jsem měla už nějaký ten čas předobjednanou a navíc jste měli možnost ji zahlédnout v jednom unboxigu z minulého měsíce.


Ano, je to Říše bouří od Sarah J. Maas. Tuto bichličku jste mohli už zahlédnout v zářijovém Přečtenu, takže už víte, že jsem z této knihy naprosto nadšená. Je to další okouzlující příběh, ve kterém nechybí napínavé dobrodružství a ani podrobné popisy všech detailů, kterými je autorka tak vyhlášená.

Anotace: Pro Aelin dlouhá cesta k trůnu teprve začala, ale už nyní je jasné, že bude plná zrady, nepřátelství a nevraživosti. Pokud si chce udržet korunu a ochránit své království, musí se spojit s lidmi, kteří až do teď byli nepřáteli a musí bojovat proti zlu, které se chystá pohltit celý svět. Zkáza se na ni řítí ze všech stran a jediná zoufalá možnost, jak přežít, je obětovat to, co miluje nejvíce na světě.










A YOLI dávka začíná… První knížku, kterou vám zde ukážu, je od mé oblíbené autorky Colleen Hoover. Příběh Možná jednou však pro mě není žádnou novinkou, protože jsem ji četla už nejméně dvakrát, ještě předtím než u nás vyšla. Ovšem musela jsem si koupit, i přestože ji mám přečtenou. Hodně mě zajímá jak si YOLI poradilo s písněmi, které Griffin Peterson nazpíval pro Colleen ke knize. Jak už asi víte, tak já miluji každou knihu, ve které je hudba, ale to jak byla pojata tato kniha, nemá obdoby. Pokud tedy chcete knihu s hudebním doprovodem, určitě sáhněte po této. Já se už moc těším, až budu potřebovat nějakou jednohubku a dám si re-reading této krásky.

Anotace: Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…






Druhou YOLI knihou je Probuzení Simona Spiera od Becky Albertalli. Okolo tohoto příběhu byl velký rozruch, už když nakladatelství zveřejnilo název této knihy v češtině. Původně se totiž měl hlavní hrdina jmenovat Šimon a ne Simon jako v originále. Já jsem na jednu stranu ráda, že se poté YOLI rozhodlo zanechat originální jméno, ale nebyla bych ani proti, kdyby Simona počeštili. Příběh má být další z mnoha nyní populárních LGBT knih pro mladé a já doufám, že mě příběh nezklame tolik jako Will Grayson, Will Grayson.

Anotace: Na začátku všeho byly nevinné emaily… Poté co se Simon zapomněl odhlásit ze školního počítače, najde jeho korespondenci spolužák Martin a začne ho vydírat. Simon je totiž gay a před svými spolužáky to stále tají. Poslední dny trávil korespondencí se zajímavým klukem ze školy s přezdívkou Blue a natolik se sblížili, že by zvlášť jeho nerad vystavil nějaké trapné situaci a pomluvám. Spolužáci dovedou být pěkní sígři! On by to ustál, ale co Blue? Zná ho zatím jen po síti, ale kdo je Blue doopravdy? Žádného kluka ze školy, co by byl gay, nezná… S nerdem Martinem ale není radno si zahrávat, a tak se snaží vyhovět jeho požadavku: dostat se co nejblíž Simonově nejlepší kamarádce Abby.




A nyní už jen série… Konečně jsem zatoužila po tom pořádně ukončit sérii Labyrint a zjisti více informací o ZLOSINU. Rozhoupala jsem se tedy k tomu pořídit si Rozkaz zabít od Jamese Dashnera. Kniha navíc začíná otázkou, takže se mi skvěle hodí do výzvy na databázi a osvobodí mě od čtení Zápisníku jedné lásky od Nicholase Sparkse, se kterým si moc nerozumíme.

Anotace: Prequel úspěšné sci-fi série „Labyrint“. Ještě předtím, než byl ustaven ZLOSIN, ještě předtím, než Thomas vstoupil do labyrintu, zasáhly Zemi sluneční erupce a propukla nemoc, se kterou se lidstvo dosud nesetkalo. Mark a Trina přežili erupce, ale to se ukázalo jen jako rozcvička před hrůzami, které je čekají. Nemoc, která se projevuje agresí a šílenstvím, zachvacuje postupně celý kontinent, a nikdo neví, odkud se strašlivý virus vzal. Panují pochybnosti, že v tom mohl být něčí zvrácený zájem… Mark a Trina jsou přesvědčeni, že existuje způsob, jak zachránit ty, které nemoc ještě nezničila. Jejich cesta za lékem na erupci je ale trnitá. V zdevastovaném světě má každý svou cenu, a oni by byli nejcennější jako mrtví...




Je už asi jasné, že jsem si nepořídila pouze Rozkaz zabít, ale i Kód horečky od Jamese Dashnera. Do toho jsem jen tak nahlédla a první kapitolu vypráví můj oblíbený Newt, takže se těším na zodpovězení otázek, na které v hlavních třech dílech nebylo odpovězeno.

Anotace: Druhý prequel celosvětově populární scifi série o Labyrintu. – Nastal konec světa. Lesy hořely, jezera a řeky vyschly, hladiny oceánů se zvýšily. Pak přišla epidemie, horečka, která zasáhla celou zeměkouli. Umíraly rodiny, vládlo násilí a člověk zabíjel člověka. Pak přišel ZLOSIN a pokusil se najít odpověď. A objevil dokonalého chlapce. Ten chlapec se jmenoval Thomas a postavil Labyrint. Existují tajemství. Existují lži. A existují pouta, která by historie nedokázala předpovědět. Toto je příběh toho chlapce, Thomase, a toho, jak vybudoval Labyrint, který mohl jako jediný strhnout. Všechny otázky budou zodpovězeny.








A poslední YOLI dvojka je tu! Po Královně Tearlingu od Eriky Johansen se dívám už hodně dlouho a párkrát jsem ji měla v ruce v knihovně, ale pokaždé jsem ji tam nechala. Podle anotace se mi kniha moc líbí a já doufám ve skvělou fantasy jízdu, kterou si chci však dopřát najednou. Nezbývalo mi tedy nic jiného než si celou sérii pořídit, ale říkala jsem si, že počkám, až celá vyjde. Jenže když teď byla tak skvělá nabídka, šla jsem si knihy rovnou pořídit.

Anotace: Fascinující fantasy příběh dlouho ztracené královny, její nejisté a nebezpečné cesty na trůn a přátelství i hlubších vztahů, které vznikají, když se temné nadpřirozené síly snaží zničit poslední zbytky dobrých, spravedlivých a věrných.










Tak a tady je druhý díl a zároveň poslední knížka těchto nákupů, Tažení do Tearlingu od Eriky Johansen. Na třetí díl si prý budeme muset počkat do prvního ledna a až vyjde tak se do této série konečně pustím.

Anotace: Kelseu Glynnovou, mladou královnu Tearlingu, čeká výzva, jaké dosud nečelila. Poté, co Kelsea zkřížila plány sousední země Mortmesne a její nebezpečné Rudé královny, je její vlastní země pustošena krvavou invazí. Zatímco je cizí armáda každým dnem blíž a blíž, Kelsea naváže díky magickému královskému safíru kontakt se ženou jménem Lily, která žila před mnoha lety – a jejíž osud je s Kelseou svázaný víc, než si umí představit.











Tímto tedy ukončuji nákupy za srpen a září. Doufám, že jste zde našli nějakou inspiraci a budu ráda, když mi napíšete, zda jste také využili akce v Neoluxoru. Já teď stojím před velkým rozhodnutím. Nevím, zda začít Simonem nebo informacemi o ZLOSINU. :) To je opravdu hrozně těžké rozhodování. :)) Poradíte mi?

Jaké knihy jste si za uplynulé dva měsíce koupili vy? Která kniha z mých nákupů se vám líbí nejvíce? Je zde nějaká, kterou bych si měla co nejdřív přečíst? Kterou knihu byste mi nejvíce doporučili?
Budu moc ráda za jakýkoli váš komentář. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. To jsou velké nákupy a samé pěkné kousky :) Také jsem využila yoli akce 1+1 :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji... YOLI akce se muselo využít. :)) Také ti přeji hezké čtení. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...