Unboxing #20

Zdravím knihomolové!
 
Dnes vás vítám u dalšího unboxingu a tentokrát knihy, na kterou se nesmírně těším. Jak jinak... Knížka je tedy jeden recenzní výtisk od nakladatelství Omega. Vydání tohoto příběhu bylo posunuto, takže má nedočkavost už pár týdnů roste na obrátkách. Ale už je zde a vypadá to opravdu na perfektní fantasy zážitek. A jaká knížka to tedy je? Pojďte se podívat…



Menší náhled na tu novou bichličku…

 
Abrakadabra, knížka je zde!

 
Představuji vám nové vydání knihy Shannarovy elfíny od Terryho Brookse, kterou asi četl každý, až na mě. Jdu to tedy dohnat a tato seriálová obálka mě k tomu čtení přímo nutí. Přiznejte se, kdo zná seriál Shannara Chronicles? Já ano, ale viděla jsem jen pár dílů, protože jsem si chtěla přečíst knihu. A teď ji mám doma. Jupí. Dobře, tento unboxing je na úrovni radujícího se prvňáčka, ale co už. :)
 
Anotace: Padesát let po pádu Temného mága se do Čtyřzemí vrací zlo. Démoni ve vedení Dagda Mora se derou ven ze svého temného žaláře a jejich jediným cílem je smrt posledního elfa. Nyní je jedinou nadějí celého Čtyřzemí mladičký Wil Ohmsford, který musí pod vedením druida Allanona odhalit svou skrytou moc a ochránit elfskou princeznu Amberle Elessedilovou ke Krvavému ohni. Allanon sám mezitím musí pomoci elfské armádě odrazit nápor démonských vojsk. Dokáže Wil ovládnout sílu, jež byla jeho dědečkovi tak vlastní? Podaří se Allanonovi přemoci zlého Dagda Mora?
 
 
Shannarovy elfíny jsou sice druhým dílem ze série, ale slyšela jsem, že u této knihy to zas tolik nevadí, když přeskočíte první díl. Já jsem popravdě ani nevěděla, že se jedná o pokračování. Přečetla jsem si pouze anotaci knihy, která popisuje začátek seriálu, o kterém jsem už psala. Myslela jsem si tedy, že se jedná o první díl. Ovšem přiznávám svou chybu a pokud mě styl psaní Terryho Brookse zaujme, je má peněženka připravena ze sebe vysypat drobné, které v ní po středeční návštěvě Neoluxoru zbylo.
 
Znáte tuto sérii? Četli jste ji nebo jste ji objevili až nyní? Četli jste tento příběh? Pokud ano, jak se vám líbil? A znáte seriál Shannara Chronicles? Co říkáte na herecké obsazení a na to jak byl natočen? Odpovídá scénář příběhu v knize?
Budu moc ráda, za každý váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomola Šárka

 

Komentáře

  1. Jako bych četla o sobě. :) Také jsem nevěděla o prvním dílu a na knihu se neskutečně teším, na seriál jsem nekoukala ze stejného důvodu. Jediný rozdíl je v tom, že na mě knihu ještě čeká na poště. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se povedlo. :)) Vždy mě pobaví, když najdu někoho, kdo to má s některou knihou stejně. :) Tak až si ji vyzvedneš, přeji hezké čtení. ;)

      Vymazat
  2. Také mi kniha dorazila a stejně jako TheMelorry jsem propásla první díl, jestli tedy byl vůbec vydán. Trošku mě tedy mrzí, že začnu číst druhý díl, budu si muset sérii doplnit. Snad to nebude mít žádný zásadní vliv na příběh. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První díl u Omegy vydán byl, ale jestli jsem to správně pochopila, tak se jednalo o paperback a nyní byl znova vydán už v pevné vazbě... Řekla bych, že nepřečtení prvního dílu, zde nevadí. Já to mám stejně a příběh si zatím stoprocentně užívám. :) Přeji ti hezké čtení. :)

      Vymazat
  3. Budu zvědavá na recenzi, já si nakonec o knihu nenapsala, protože jak sleduji seriál, tak nevím jestli by se mě k tomu chtěla číst i kniha. Každopádně si ale recenzi moc ráda přečtu ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Recenze bude snad příští týden a poté se i já konečně vrhnu na seriál. :))

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...