Unboxing #21

Zdravím knihomolové!
 
Mám takový pocit, že se proti mně dnes spikla snad všechna elektronika, která nechce, abych  tento článek dnes vydávala. Nejdříve se mi zbláznila Wi-Fi. Poté se zas můj malý a spolehlivý notebook rozhodl, že si odinstaluje Microsofty a nebude brát na vědomí klávesnici ani touchpad. Skvělé! No, co už s tím nadělám. Budu se na to muset podívat později a případně někomu zavolat o pomoc… Teď však zpět k unboxingu a především ke knížce, o které dnešní článek bude. Tentokrát to však není žádná očekávaná beletrie, ale takový průvodce. A chcete vědět jaký? Tak to se dočtete v článku… :)
 

 
Nyní menší náhled do balíčku…
 
 
A obřík je zde! :)
 
 
Tak tato kniha není opravdu žádnou beletrií. Jedná se o průvodce natáčením prvních dvou řad seriálu Cizinka. Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2 od Tary Bennett svou velikostí ani do klasické literatury nespadá. Celkem si neumím představit, že bych četla tuto knihu v posteli a při usínání by mi spadla na hlavu. Au! Kniha vypadá zatím jen z náhledu opravdu vydařeně, tak snad to tak bude i po obsahové stránce.
 
Anotace: Bylo jen otázkou času, kdy podle bestsellerů Diany Gabaldon vznikne televizní seriál, neboť příběhy Claire Beauchamp Randall a Jamieho Frasera dychtivě hltají miliony čtenářů po celém světě.
Nyní přichází průvodce tímto seriálem, kterého musíte mít! Přeneste se do vesnice ve Skotsku, která je kulisou k příběhu Cizinky. Kniha vás zavede jak do zákulisí, tak přímo do děje. Herci, scénáristé, producenti, hudebníci, kostýmní výtvarníci, technici a mnozí další se s vámi podělí a své zážitky a výzvy, kterým čelili, než se tato vzrušující sága objevila na obrazovce.
V exkluzivních rozhovorech s herci, včetně Caitriony Balfe (Claire), Sama Heughana (Jamie) a Tobiase Menziese (Frank Randall), se dočtete o jejich o nelehkém úkolu věrně ztělesnit nejoblíbenější postavy románů. Výkonný producent a Ronald D. Moore se svěří s tím, jak pracoval tým scénáristů, jak objížděli vytipované lokality pro natáčení i kolik energie stála výroba kostýmů a staveb, aby vše bylo dokonalé. Kniha také zkoumá všechny epizody seriálu prostřednictvím exkluzivních rozhovorů s jejími autory a režiséry, kteří se s vámi podělí o fascinující fakta z natáčení – díl po dílu.
 
 
A to by bylo z dnešního unboxingu vše. Doufám, že vás knížka alespoň trochu zaujala a že se budete těšit na recenzi, která by mohla vyjít ještě tento týden. Vypadá to, že se k přečtení originální série Cizinka od Diany Gabaldon jen tak nedostanu, ale seriál je sám o sobě velmi povedený, tak snad i kniha o jeho natáčení bude tak dobrá, jak vypadá.
 
Znáte tuto knihu? Víte, že byla vydaná? Chystáte se ji číst, nebo jste ji už četli? Jak se vám takový průvodce líbí? Myslíte si, že stojí za přečtení?
Budu moc ráda, za každý váš komentář. :))
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka
 
 

Komentáře

  1. Všimla jsem si že kniha vyšla, ale jelikož jsem ještě neviděla seriál (protože stále doufám, že budu mít čas na to, si přečíst celou sérii), tak si neplánuji knihu zatím kupovat, ale kdo ví, třeba časem.
    Každopádně vypadá moc krásně! :-)
    Budu se těšit na recenzi.

    Měj se moc krásně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem začala seriálem ještě dříve než jsem vůbec věděla o knize, což je celkem podivné, ale je to tak. :) Zatím jsem tedy neviděla celou druhou sérii, ale přemýšlím, že se na zbylých (asi pět dílů) vrhnu ještě dnes večer, abych se mohla ponořit do tohoto průvodce. :)
      Tak to rozhodně vypadá, ty fotografie ze seriálu jsou úžasné. :)
      Také se měj krásně. ;)

      Vymazat
  2. o tehle knize uz jsem četla, vypada opravdu zajimave :) dalsi super dilo pro nás velke fanynky nejen seriálu, ale i knižní serie .)
    zarovna vcera jsem koukala na novy dil Outlander, i kdyz to na me bylo asi moc pozitivni a preslazeny :D i tak jsem se tesila na znovusetkání Jamieho a Claire strasne moc :D :)
    urcite se na tuhle knizku mrknu :D :) diky za tip. a vim komu by udelala nejvic radost, jedne me kamarádce, ktera cetla snad vsecky knizky :)
    www.verubooklover.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro opravdu velké fanynky seriálu (ale i knih) to bude určitě skvělý dárek, například k Vánocům, které se už nezadržitelně blíží. :))
      To já dnes půjdu ještě chvíli číst a až se setmí, tak si nejspíš zalezu k notebooku a půjdu se na seriál taky mrknout. Zatím jsem však v cca. půlce druhé řady, takže mě jejich znovushledání zatím ještě čeká. :) A přeslazené to opravdu někdy umí být dost. :))

      Vymazat
  3. Seriál i knihy miluju. Dneska se mi doma také objevil průvodce seriálem a jsem z něj naprosto nadšená. :) pevně věřím že se nám oběma bude líbit, užij si čtení... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také věřím, že se nám oběma zalíbí. :)) A i tobě přeji hezké čtení... ;)

      Vymazat
  4. O téhle krásce jsem přemýšlela, ale poslední dobou jsem na tom časově celkem špatně, takže bych jí nevěnovala tolik času kolik bych chtěla. Věřím, že se ti bude líbit! Už se moc těším na recenzi 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřekla bych, ale teď už musím přiznat, že tato knížka je i dost časově náročná. Jak to není klasická beletrie, tak se do ní nejde tak dobře začíst a navíc si pořádně prohlédnout všechny fotky, chce také nějaký ten čas. Takže tě chápu...
      Každopádně doufám, že recenzi stihnu do pátku a i že se ti bude líbit. :))

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...