#8 Knižní nákupy - říjen 2017

Zdravím knihomolové!
 
Vítám vás u mých říjnových nákupů, které jsou menší, než jsem si na začátku měsíce myslela. V říjnu ke mně přišly tři nové knihy na recenzi, takže má peněženka byla ušetřena velkému nákupu nových knih, které se za poslední dobu přímo valí ze všech vydavatelství. Ovšem navštívila jsem nový Neoluxor na Chodově a tam jsem si nějakou tu knihu pořídit musela. Koupila jsem si tedy celkově tři knihy…
 

 
Vlastně to jsou pouze dvě knihy a diář na příští rok. Diář, o kterém slyšel snad úplně každý, a já mu tentokrát neodolala. No, nebudu to déle prodlužovat a jdu vám knížky rovnou ukázat. :) Co takhle začít diářem?
 
 
 
Rozhodla jsem se, že si budu příští rok ještě pečlivěji rozvrhovat čas, abych stíhala číst, psát a k tomu mít i nějaký ten volný čas na mé oblíbené kreativní činnosti. Někdy k tomu všemu však potřebuju i nějakou tu motivaci, a jelikož motivační knihy nemám zrovna v lásce, řekla jsem si, že se porozhlédnu po nějakém motivačním diáři. A tak jsem si koupila asi ten nejznámější. Motivační diář 2018 od sester z A Cup of Style, Nicole a Lucie Ehrenbergerových, byl cekem jasnou volbou. Přemýšlela jsem nad jejich diářem už minulý rok, ale jelikož na něm bylo pro mě až příliš růžové barvy, končila jsem nakonec jen u jejich měsíčních plánovačů. Tentokrát jsem to už ale nevydržela a šla jsem si je v knihkupectví prohlédnout. Myslela jsem si, že dám přednost malému provedení (A6), ale tam by se mi nejspíše vše nevešlo, takže jsem se rozhodla pro klasickou/velkou verzi (A5). Diář je krásně graficky zpracován a hodně mě v něm baví týdenní To Do Listy a měsíční habit tracker, který mi už nyní připadá dost užitečný a těším se na jeho používání.
 
Anotace: Blogerky Lucie a Nicole z A Cup of Style věří, že správné plánování je velká část úspěchu. Proto už podruhé vytvořily diář, který tě nejen provede celým rokem a pomůže ti řádně si naplánovat veškeré aktivity, dá ti prostor pro vlastní poznámky a kreativitu, ale také nabídne řadu inspirativních a motivačních článků přímo od holek. Užij si s diářem v novém designu rok 2018 na jedničku! A nyní už ke knihám…
 
 
 
Můj přízvuk je skutečný od Kunala Nayyara už nejspíš znáte z mého "Přečtena" za říjen či ze samotné recenze. Tuto knížku jsem měla původně půjčenou z knihovny, ale nějak jsem ji s čistým srdcem nemohla vrátit. Potřebovala jsem ji mít doma a stále v ní mít vyznačeny všechny věty, které mě tak oslovily. A tak jsem si knihu zkrátka musela koupit, když už jsem ji zahlédla v knihkupectví. Nechtěla bych totiž vidět, jak by se na mě tvářili v knihovně, kdybych jim knížku nechtěla v žádném případě vrátit… :)
 
Anotace: Co potřebujete, abyste uspěli v Hollywoodu (nebo kdekoli jinde) Ze všech televizních a seriálových lúzrů je indo-americký, nevyléčitelně geeky astrofyzik Raj Koothrappali z Teorie velkého třesku jedním z nejroztomilejších. Upřímný, stydlivý a zábavný jako jeho postava je i herec samotný a v této knize nás nechá nahlédnout do svého života předtím, než se stal Rajem. Humorným stylem vzpomíná na chlapce z Nového Dillí, co právě dostal první pusu (a že to byl pěkný trapas. Sleduje mladého smolaře, kterému nechybí sebeironie ani dojemně široké srdce. Líčí jeho pouť do filmových ateliérů v Americe, kde se z ušlápnutého hocha stane sebevědomý, okouzlující, vtipný a úspěšný herec jednoho z nejsledovanějších seriálů světa. Cestou se dozvíme, jaké to je být outsider z druhého konce světa, dostat se na úplné dno, ale nevzdat to, a nakonec uspět.
 
 
 
Poslední knížkou, kterou jsem nemohla v Neoluxoru v žádném případě nechat, je třetí díl ze série Kosti přání od Laini Taylor. Sny andělů a chimér byly nejspíše velmi očekávanou knížkou pro každého, kdo tuto sérii zná. Většina těch, kdo četli první díl, tak si ho okamžitě zamilovaly. Já ne. Kniha se mi líbila, ale neměla jsem z ní takový "wow" pocit, jako snad všichni ostatní. Ale nevzdávám to a především mě tato série dost zajímá, takže až budu mít trochu volného času, jdu tuto sérii uzavřít a přečíst si druhý i třetí díl najednou… :)
 
Anotace: Třetí a závěrečný díl epické trilogie o boji chimér a andělů, kteří se ve své nesmiřitelné válce neohlížejí na to, jestli při ní zničí také svět lidí. – Karou převzala kontrolu nad povstáním chimér a snaží se je odvrátit od pomsty, která by znamenala jejich zkázu. Když krutý vládce andělů vnese zmar i do lidského světa, Karou a Akiva, dřívější nepřátelé, jsou nuceni uzavřít spojenectví. Jejich nové pouto je jen pokřivenou ozvěnou jejich dávného slibu, ale přesto v sobě nese naději – pro jejich národy i pro ně samotné.
 
Pokud vás zajímá má recenze na první díl, najdete ji ZDE.
 
 
A to by bylo z dnešních nákupů vše. Doufám, že se vám líbili i přesto, že byly celkem krátké. Snad jste si však i zde našly nějakou tu inspiraci ke čtení anebo se podíváte na motivační diář, který jsem vám zde také ukázala…
 
Znáte některou z těchto knih, které jsem vám zde ukázala? Četli jste je nebo se na ně prozatím jen chystáte? Jaký máte názor na motivační diáře?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka
 
 

Komentáře

  1. Ke knihám gratuluju, ani jednu jsem nečetla, ale nevypadají vůbec špatně. Motivační Cup of Style diář se mi také moc líbí. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Kunal zaručeně skvělý je, to můžu s jistotou říct. :) A co se týká knihy Sny andělů a chimér, tak k té se snad do konce roku dostanu. :))

      Vymazat
  2. Diář je moc povedený, líbí se mi víc než ten loňský a jeho nákup mám také v plánu. Zbylé dvě knihy neznám, ale obě se mi líbí.
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diář je opravdu o moc hezčí než minulý rok. Přeji ti tedy po koupi hezké plánování roku 2018. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...