Unboxing #23

Zdravím knihomolové!
 
Dnes tu pro vás mám jeden větší unboxing než obvykle. Přišel mi totiž balíček z Cosmopolisu (Grady) a já bych vám tyto knížky ráda ukázala. Jsou to rovnou dvě žhavé novinky a poté jedna tenčí knížka, která je od mladičké české autorky. Na to, že se zde ukrývají rovnou tři knížky, tento balíček rozhodně nevypadá, ale opravdu je to tak. Pojďme se tedy do něj podívat…
 

 
 
… menší náhled…
 
 
 
 
… a první knížka je zde!
 
 
 
Znovu já, nová knížka od Gayle Forman, autorky, kterou můžeme znát z knih nakladatelství YOLI. Například taková kniha Zůstaň se mnou, Byla jsem tu a Jen jeden den, to jsou knihy právě od Gayle Forman. Ovšem na začátku listopadu od ní vyšla nová kniha a tentokrát román pro ženy. Kniha by měla být příběhem o znovunalézání sama sebe a její anotace vypadá opravdu poutavě.
 
Anotace: Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste namísto každodenních povinností odjeli pátrat po své rodinné historii? Snili jste někdy o tom, že byste nastoupili do vlaku jedoucího kamkoliv, kde nikdo nevyžaduje vaši neustálou pozornost? Pro Maribeth Kleinovou, úspěšnou matku, manželku a redaktorku časopisu, je to jediné řešení. Poté, co jí tělo vypoví službu a diagnóza zní infarkt, a poté, co při následném zotavování shledává, že navzdory jejímu zdravotnímu stavu na ni nejbližší okolí stále klade vysoké nároky, si sbalí jen to nejnutnější a uteče z domova v New Yorku do Pittsburghu, kde začne pátrat po své biologické matce. Daleko od svého předchozího života a s pomocí nových přátel se Maribeth konečně na chvíli „zastaví“ a snaží se znovu nalézt životní stabilitu a cestu ke svému dřívějšímu, na pohled spokojenému životu.
 
 
 
 
Dále na mě z balíčku vykoukla kniha Krycí jméno E219 od mladé české autorky píšící pod pseudonymem Terry Shaft. Více než kniha mě popravdě zaujala právě autorka, kterou jsem zahlédla ve Všechnopárty. Terry Shaft je totiž pouhých patnáct let a už má vydanou svou první knihu. Už jen za to ji obdivuji a jsem opravdu moc zvědavá na celý příběh. Jen mám celkem obavy, že bude děj připomínat druhý díl knihy Labyrint, který mi okamžitě přišel na mysl poté, co jsem si přečetla anotaci Krycího jména E219. Ale snad to byla jen náhoda…
 
Anotace: Už není nic, co by udrželo hrozbu bloudících Nakažených v bezpečné vzdálenosti.
Už nikdy v klidu neusneš, protože pokud budeš spát příliš tvrdě, Nakažení si tě najdou.
Už nikdy nic nebude jako dřív, protože jsi odkázaný jenom sám na sebe.
Svět, i když teď je to silné slovo, se hroutí, lidé umírají jako...
 
 
 
 
A nyní poslední kniha a pro mě ten nejvíc očekávaný příběh tohoto podzimu. Robert Bryndza a jeho třetí díl ze série o Erice Fosterové, Temné hlubiny. Zatím jsem se k žádné jiné pořádné detektivce nedostala, takže je pro mě Robert Bryndza stále tím nejlepším autorem a mám pocit, že to tak zůstane i nadále. Doufám v další strhující příběh, který bude pořádně napínaví a bude mi z něj běhat mráz po zádech. Na tuto knihu se asi vrhnu nejdříve. :)
 
Anotace: Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte. Pozůstatky jsou rychle identifikovány jako Jessica Collinsová. Sedmiletá dívka, jejíž zmizení plnilo stránky novin před šestadvaceti lety.
Erika musí začít spojovat střípky z minulosti se současností a nořit se stále hlouběji do rodinných vztahů Collinsových i do života vyšetřovatelky Amandy Bakerové, která si nepřestala vyčítat, že zmizení holčičky nedokázala vyřešit. Erika brzy zjistí, že toto vyšetřování bude jistě jedno z nejsložitějších a nejnáročnějších v její kariéře.
Někdo si totiž nepřeje, aby byl případ vyřešen. A udělá všechno, aby Eričino pátrání zastavil…
 
 
Tak to by byl konec dnešního unboxingu. Moc bych ještě chtěla poděkovat Cosmopolisu za spolupráci a za tyto knížky, které mi poslali k recenzi. A především paní Barboře, která mi knihy tak rychle poslala. :) Já se jdu teď rychle vrhnout na Emmu Hart, kterou mám rozečtenou, abych se mohla co nejdříve pustit do Roberta Bryndzy. Už aby to bylo! :)
 
Znáte některou z těchto knih? Četli jste ji, nebo se na ni zatím jen chystáte? Baví vás objevovat začínající české autory? Znáte knihy Gayle Forman? A co říkáte na Roberta Bryndzu?
Budu moc ráda za jakýkoli váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka
 
 
 

Komentáře

  1. Krycí jméno a Temné hlubiny mi taky mají během týdne dorazit, moc se těším! Ať se knihy líbí, těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :)) Tobě ať se také líbí a ať ti brzy dorazí. :)

      Vymazat
  2. Koukám, že máme stejné oko. Přesně tyto knihy také očekávám :D Ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem si chtěla původně říct jen o Krycí jméno a Bryndzu, ale když jsem uviděla novou Gayle Forman, tak jsem ji neodolala. :)) Přeji hezké čtení až dorazí. ;)

      Vymazat
  3. Na recenzi knihy Krycí jméno jsem opravdu zvědavá. Velmi mladá začínající autorka určitě zaujala nejednoho čtenáře svým titulem, teď jen jestli dílo bude pro mě či nikoliv. Přeju krásné čtení, všechny romány vypadají skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. ;) Doufám, že Krycí jméno nezklame. Mám od ní celkem velká očekávání, ale jak už jsem psala, bojím se podobnosti s Labyrintem... Snad se zde ale nic takového konat nebude. :)

      Vymazat
  4. Moc pěkné nové kousky, vlastně mě lákají všechny tři knihy :) těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krycí jméno a Temné hlubiny mi taky včera dorazily plus ještě další dvě knihy :D To bude počtení :-) Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tobě ať se také líbí. :) Přeji krásné čtení. :)) Na Temné hlubiny se snad už dnes dostanu... ❤

      Vymazat
  6. Krycí jméno mi včera taky dorazilo. :) Temné hlubiny si plánuji přečíst, až po zápočtech. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeji krásné čtení. Krycí jméno vypadá na jednohubku, takže asi nezabere tolik času. :) A do Temných hlubin se určitě po zápočtech pusť, jsou parádní. :))

      Vymazat
  7. Krásné kousky Šárko. Jsem zvědavá jaká bude kniha Znovu já. Od autorky jsme kdysi četla Jen jeden den a Jen jeden rok, které se mi docela i líbily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tak zrovna knihy "Jen jeden..." jsem nečetla, takže to s nimi nebudu moct tak dobře porovnat, ale její zbylé knihy jsem četla, takže uvidíme... Prozatím jsem začala Bryndzou, a páni, to je jízda... :))

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...