#11 Přečteno za měsíc - listopad 2017

Zdravím knihomolové!
 
Takto při pátku vás vítám u nového "Přečtena", tentokrát za měsíc listopad. Původně jsem přemýšlela, že se s vámi dnes podělím o recenzi na knihu Znovu já, kterou jsem včera dočetla. Jenže jsem se svým hodnocením celkem na vážkách, takže na recenzi se můžete těšit až příští týden. Počítám přibližně tak v úterý… :) Teď však zpět k "Přečtenu", které je až na jednu knihu plné jen recenzních výtisků. A bohužel musím napsat, že ne vždy byla knížka tak dobrá, jak jsem očekávala...
 

 
A co jsem to vlastně četla? Měsíc začal s jednou YA fantasy z historie, pokračoval k odpočinku v podobě jedné NA romance a poté jsem se ocitla na dně lomu. V hlubinách jsem ovšem nezůstala tak dlouho jak jsem si přála, jelikož jsem dostala žízeň a tak jsem si k odpočinku vzala mléko a med, které mě následně přeneslo do vzdálené budoucnosti. Tato budoucnost mě však zdržela celkem dlouho a tak mi nakonec zbyl jen prostor podívat se po své minulosti, ve které jsem měla co dělat, aby se ze mě nestal hypochondr… A teď možná vůbec nevíte, o čem jsem se vám zde snažila říct. :) Takto zkrátka vypadal můj knižní listopad a pokud chcete více informací, čtěte dál a snad mé pomatené věty pochopíte. :)
 
 
 
 
Mým průvodcem historii, která mohla být díky magii podána tak trochu jinak, byly rovnou tři autorky, Cynthia Hand, Brady Ashton a Jody Meadows se svou novou knihou Má lady Jane. Tato knížka byla hodně vtipným dílem, které mě pobavilo na celé čáře. Některé části ovšem byly trochu chaotické a nebudu vám lhát, z hlavní hrdinky si dnes pamatuji především její naivitu, ale i tak se mi celý příběh líbil. Pokud jste čtenáři YA knih a nevadí vám kapka fantasy, tak určitě mrkněte po této knížce, protože stojí za přečtení. :)
 
Knížku hodnotím… 74%
 
Pokud vás zajímá má recenze, najdete ji ZDE.
 
 
 
 
A nyní NA knížka, kterou jsem četla především proto, že jsem čekala na balíček z Cosmopolisu a nechtěla jsem rozečíst nic náročného či dlouhého. Hrej vabank od Emmy Hart je poslední díl ze série The Game, po které si už nejspíše žádnou knížku od této autorky nekoupím. Opravdu jsem od posledního dílu čekala víc, ale tohle byl hodně zapomenutelný příběh, protože už ani nevím, o čem knížka byla. I když z New Adult příběhů se to dá lehce odvodit, jsou přeci v podstatě vždy stejné…
 
A jak knihu hodnotím? 51%
 
 
 
 
Jak jsem mohla navštívit dno lomu? Lehce. S knihou Roberta Bryndzy, Temné hlubiny, to šlo opravdu jednoduše. Na vydání této knížky jsem čekala už od června, kdy jsem přečetla druhý díl série o Erice Fosterové a okamžitě jsem zatoužila po dalším detektivním příběhu od Roberta. A po tomto příběhu jsem na tom ještě hůř, nemám ponětí jak se mám dočkat Posledního dechu… V temných hlubinách se totiž nedočteme jen o dalším napínavém kriminálním příběhu, ale také zde více zavítáme do osobního života Eriky, ze kterého chci více informací. :)
 
Temné hlubiny mě zkrátka dostaly… 97%
 
Mou recenzi najdete ZDE.
 
 
 
 
Možná jste byli na začátku zaskočeni tou žízní a občerstvením v podobě mléka a medu, takže teď to snad uvedu na pravou míru. Mléko a med je totiž sbírka básní/povídek/citátů (zařazení je celkem složité) od indické autorky Rupi Kaur. Tato kniha vede rozporuplné reakce a to především z důvodu, že ne každému tyto texty sednout. Rupi Kaur se ve svých textech ničeho nebojí a ukazuje svůj život bez ostychu a s hrdostí. Tato kniha ve vás zanechá hlubokou stopu a to ať chcete či nikoli…
 
Hodnotím… 93%
 
Více o knize si můžete přečíst v mé recenzi, kterou najdete ZDE.
 
 
 
 
A teď jeden nepodařený výlet do budoucnosti… Krycí jméno E219 od české autorky píšící pod pseudonymem Terry Shaft bylo jedno velké zklamání. O knize musím nyní po delším uvažování napsat, že jsem příběh hodnotila asi více, než si kniha zasloužila. Ale když beru v potaz věk autorky, základ příběhu a její odvahu už v tak nízkém věku vydat knihu, tak si to zaslouží. Ovšem pokud autorka vydá v budoucnu další knihu, tak už tak hodná v hodnocení nebudu. Jedno ale musím napsat, autorka má talent, ale rozhodně by měla ve své knize ubrat nekonečné množství nadávek hlavního hrdiny.
 
Knize jsem dala… 67%
 
Pokud si chcete přečíst celou mor recenzi, najdete ji ZDE.
 
 
 
 
Poslední listopadovou knihou je Znovu já od Gayle Forman, autorky, kterou většina zná díky knize Zůstaň se mnou. Ovšem nyní se nejedná o žádnou další YA knížku, tentokrát se totiž autorka pustila do románu pro ženy a jak jí to šlo? Dobře. Kniha je čtivá, chytlavá a nejde se od ní odtrhnout, ale po konci jsem přehodnotila svůj názor. Ten konec si zkrátka zasloužil víc… A mimochodem, ten hypochondr patří k této knížce, ale vysvětlení vám dám až v recenzi. :)
 
Knize jsem se nakonec rozhodla dát… 73%
 
Více si budete moct přečíst v recenzi, kterou plánuji vydat v úterý…
 
 
No, podle toho jak to tak vypadá, jsem na konci listopadového shrnutí. Jsem ráda, že jsem si udržela svůj průměr šesti knih, jelikož před třemi dny to vypadlo, že na dočtení knížky Znovu já nebudu mít snad nikdy čas. Ale povedlo se a já doufám, že se vám některé knihy například zalíbily natolik, že se po nich podíváte a budete si je chtít přečíst. Přišel čas vám také napsat, která knížka byla tento měsíc tou nejlepší. Tady jednoznačně vyhrává Robert Brynzda se svou knihou Temné hlubiny. Tato detektivka mě zkrátka bavila!
 
Četli jste některou z mých listopadových knih, nebo se na některou z nich prozatím jen chystáte? Pokud jste některou už četli, líbila se vám? Jaké je vaše listopadové skóre? Přečetli jste nějakou knihu, kterou byste mi doporučili?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka
 
 
 

Komentáře

Oblíbené články...