Vánoční chvástačka!

Zdravím knihomolové!
 
Doufám, že jste si užili Štědrý den, vánoční svátky a nyní s radostí vyčkáváte na oslavu Silvestra a Nového roku. Každý knižní bloger či youtuber už připravuje svůj souhrn za rok 2017 a nebudu vám lhát, já už ho totiž připravuji také. Dnes bych se však ráda vrátila ke Štědrému dni a ukázala vám všechny dárečky, které mi Knižíšek nadělil. Vítám vás tedy u mé vánoční chvástačky!
 

 
Ano, slovo chvástačka není nic gramaticky správného a především to slovo zní vychloubačně. A nejspíš se i tak trochu hodlám vychloubat, ale především bych vás některou knížkou ráda inspirovala. Pod stromečkem na mě čekalo krásných šest knih, ale v tomto článku vám jich zde ukážu rovnou devět. Jednu knížku se mi totiž poštěstilo vyhrát ve vánoční soutěži od YOLi, ze které mám opravdu velkou radost. Poté tu mám ještě jednu knížku/kuchařku, kterou mi dala mamka předčasně, jelikož z ní chtěla sama už vařit a nakonec tu mám i knížku, kterou jsem si koupila za peníze od babičky na vánoční dárek. Tyto tři knížky bych vám normálně asi ukázala v nákupech, ale jelikož za prosinec žádné nechystám a především i tyto knížky se týkají Vánoc, tak jsem se rozhodla, že vám dám vše do jednoho článku. :) Tak snad vám to nevadí a můžeme se tedy rovnou mrknout na první knížku…
 
 
 
Tentokrát začnu knížkami, které jste mohli již vidět na mém Instagramu. Jako první tu mám kuchařku od Kateřiny Lustigové z blogu My Cooking Diary. Tuto kuchařku jsem si opravdu moc přála, jelikož je Kačí jedinou food blogerkou, kterou sleduji, a hlavně jsou všechny jídla, která podle jejích receptů uvařím, opravdu chutná. V kuchařce jsou některé recepty z jejího blogu, ale také spoustu nových chuťovek, které jsou jednoduché na přípravu a navíc chutné. Musím přiznat, že oproti kuchařce Řešíš/Hřešíš mají recepty od Kačí daleko lepší popisy a hlavně lepší ingredience, které může najít doma pomalu každý. Není tedy potřeba běhat kvůli každému receptu do hromady obchodů a shánět jednotlivé suroviny na vaření.
 
 
Anotace: Obsah a koncept kuchařky vychází z food blogu My Cooking Diary. V kuchařce najdete 90 receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden měsíc. Navíc je na začátku 10 základních receptů, které se vám budou hodit pro tvorbu těch ostatních. Kniha je rozdělena na čtyři kapitoly a ve třech hlavních najdete recepty na 30 snídaní, 30 obědů a 30 večeří.
 
 
 
Dále tu mám knížku, kterou jste mohli zahlédnout v instastories a kterou jsem si koupila za peníze od babičky. Jedná se o takovou knížku neknížku. Pořídila jsem si totiž 7 let den po dni, kterou stvořila a svými krásnými kresbami oživila, Léna Brauner. Tato knížka je spíše takovým sedmiletým deníkem, do kterého si zapisujete to nejdůležitější, co jste zažili každý den. Musím říct, že jsem na sebe obzvlášť zvědavá, jak to pravidelné zapisování každého dne budu dodržovat. :)
 
 
Anotace: Magických 7 let, během kterých se prý všechny buňky našeho těla kompletně vymění. Změní se možná i naše povaha, přístup k životu, naše hodnoty, lásky, lidé a věci kolem nás… Naplňte tento deník během 7 let svými postřehy z každého vašeho dne, uložte do něj své vzpomínky, emoce, prožitky... Můžete se ohlížet do minulosti i plánovat budoucnost. Přehodnotit své předloňské názory, těšit se na další rok. Dám si malé cíle, či velké výzvy? Deníčkem vás budou provázet víly Lény Brauner.
 
 
A nyní tu mám mou výhru z YOLi. Když jsem minulý rok vyhrála Will Grayson, Will Grayson také ve vánoční soutěži nakladatelství YOLi, říkala jsem si, že tento rok soutěž vynechám. Nakonec jsem ale jedno #yolizatisi vyfotila a ono se na mě štěstí usmálo znova. A to dokonce s Drobkovým muzikálem, který známe z Willa Graysona. Vyhrála jsem tedy knížku Drž mě pevně od Davida Levithana. Tohoto autora mám moc ráda a to tedy hlavně jeho styl psaní. Jsem tedy zvědavá jak se popral se psaním scénáře k muzikálu o životě Drobka Coopera.
 
 
Anotace: Tiny Cooper, který si získal srdce milionů čtenářů a čtenářek v kultovce Will Grayson, Will Grayson, se vrací a tentokrát bude vyprávět svůj vlastní příběh – pěkně od narození a dál. I když, co vyprávět! Tiny nám jej hezky zapěje, protože někdy je život vážně muzikál plný skvělých čísel!
 
 
Už je načase abych přešla ke knížkám, které jsem našla pod stromečkem. Jakž už jsem psala, bylo jich šest a jednu jsem už stihla i přečíst. Na Mrazivý oheň od Amandy Hocking jsem se vrhla hned v pondělí a v úterý jsem knížku dočetla. Tato knížka s dokonalou obálkou mě svým světem tryllů okamžitě pohltila a mě bylo hned jasné, co si v lednu stoprocentně koupím. Samozřejmě druhý a třetí díl. Chudák peněženka… :)
 
 
Anotace: Bryn Avenová mezi Kaniny nikdy tak úplně nezapadala. Díky svým blond vlasům a modrým očím se vždy cítila jako outsider s nečistou krví neschopná si získat respekt a postavení. Ale je odhodlaná prokázat svou loajalitu království, které miluje. Jejím snem je stát se členkou elitní královské gardy a nic jí nesmí stát v cestě... Ani city, které chová ke svému šéfovi, Ridleymu Dresdenovi. Jakýkoli vztah mezi nimi je naprosto vyloučený, ale Bryn si nemůže pomoct. A začíná mít pocit, že i on k ní něco cítí. Mezitím na království někdo zaútočí, to prověří Bryninu sílu jako nikdy předtím. Konečně má příležitost konfrontovat Konstantina Blacka, zrádce, který se před pěti lety pokusil zavraždit krále. Jen Bryn ho může zastavit, ale riskne vše, jen aby ochránila království, které ji není ochotno přijmout takovou, jaká ve skutečnosti je?
 
 
Když jsem rozbalila další dárek, byla jsem vážně štěstím bez sebe. Našla jsem tam totiž knížku, kterou jsem si přála už déle jak dva roky. V dárkovém papíře byla totiž ukryta Zlodějka knih od Markuse Suzaka. Těším se, až si na příběh najdu čas a pořádně se začtu. A hlavně si po přečtení budu moct konečně pustit tento film. :)
 
 
Anotace: Mladý australský autor sepsal silný, zajímavý a neobyčejně čtivý příběh. Jeho vypravěčem učinil Smrt. Smrt je zdánlivě nezúčastněný divák, s dokonalým odstupem, s osobitou perspektivou; má všechny předpoklady pro to být svědkem a vypravěčem. Ale příběh Liesel Memingerové je tak mimořádný, že i Smrt si musí přiznat zájem o živé lidi, dojetí z jejich utrpení, hořkost a úlevu z konců. I Smrt má srdce. Zusakova kniha se vydává na smutná místa, rozhodně ale není skličující. Kniha se stala záhy po svém vydání mezinárodním bestselerem.
 
 
Ježíšek se asi tyto Vánoce rozhodl, že potřebuju více než jen jednu knížku z války. Dostala jsem totiž ještě Dopisy, které nikdo nečetl od britské autorky Iony Grey. Když jsem o této knížce psala v "Knihodárkách", nenapadlo mě, že ji najdu sama pod stromečkem. Spíše jsem počítala s tím, že si knížku asi tak na jaře pořídím. Ale už jí mám doma a doufám, že bude tento příběh opravdu tak uchvacující jak všichni tvrdí...
 
 
Anotace: Píše se rok 1943 a v nálety zničeném Londýně se setkávají dva mladí lidé: nešťastně vdaná Stella a pilot amerického letectva Dan. Ve dnech, kdy si nikdo není jistý tím, co bude zítra, se do sebe bezhlavě zamilují. Chvíle, kdy spolu mohou být šťastní, však trvají jen krátce. Dan odchází bojovat, ale slibuje, že se pro Stellu po válce vrátí. O sedmdesát let později vhazuje Dan do schránky poslední dopis. Jeden z mnoha, který Stelle poslal na adresu místa, kde spolu měli po válce začít žít, a na které mu nikdy neodpověděla. Otevírá ho však Jess, mladá dívka, která v opuštěném domě hledá úkryt před svým násilnickým přítelem. Když si přečte Danovy nádherné dopisy, rozhodne se, že se ho pokusí vyhledat a pomůže mu jeho ztracenou lásku najít…
 
 
Asi proto, že doma stále slyší o sérii Neviditelná knihovna? No, já opravdu nevím, ale ta knížka vypadá dokonale. Další knížkou, kterou jsem našla pod stromečkem, je první díl ze série Velká knihovna od Rachel Caine, Z kostí a inkoustu. Když teď vidím, jaké má tato knížka u nás prozatím hodnocení, musím přiznat, že se na ni těším ještě víc. Navíc se i skvěle hodí do 15. bodu čtenářské výzvy z Databáze knih. Vypadá to, že Knižíšek chodí okolo mé nástěnky v pokoji. :)
 
 
Anotace: Jess a jeho rodina se živí pašováním knih. Ve Velké knihovně v Alexandrii je totiž uloženo veškeré vědění světa a vlastnit knihy je přísně zakázáno. Proto se najdou mnozí, kteří jsou za ně ochotni nemálo zaplatit. Jess dostane možnost ve Velké knihovně studovat a získat tak zákulisní informace důležité pro jejich rodinný obchod. Brzy ale zjišťuje, že Knihovna je mnohem temnější a zlověstnější místo, než si vůbec dokázal představit.
 
 
Dárky pod stromečkem v sobě tentokrát skrývaly daleko více žánrů než obvykle. Ježíšek mi totiž nadělil i jednu detektivku a to takovou krásku, která mě svou zvráceností láká z nepřečtených knih snad nejvíce. Jedno tělo, šest obětí. To je věta. Uhádli jste správně, pokud si myslíte, že jsem dostala Hadrového panáka od Daniela Cole. Očekávám děsivé a napínavé čtení u rozsvíceného stromečku. Tak snad to ještě stihnu, než se uklidí. :)
 
 
Anotace: Před čtyřmi roky vzal detektiv William „Wolf“ Fawkes spravedlnost do svých rukou – nedokázal ustát, že soud osvobodil podle něj jednoznačného pachatele. Wolfa postavili mimo službu a poslali do psychiatrické léčebny. Teď se vrací do práce a touží po velkém případu. A zdá se, že se ho dočkal: na místě činu, kam ho přivolala kolegyně Emily Baxterová, se najde mrtvola – sešitá z částí šesti těl jako hadrový panák. Stejně tak pojmenují děsivý případ média a Fawkes je pověřen identifikací obětí. Vzápětí Wolfova bývalá žena, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z dějiště zločinu a taky seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Poslední jméno na seznamu je: Fawkes. A vrah už si chystá šicí potřeby…
 
 
Knižíšek asi nemohl přehlédnout mé nářky, že jsem si nepořídila žádnou knížku s příběhem o Vánocích a tak mi jako poslední dáreček naděli Polibek v New Yorku od Catherine Rider. Minulý rok mě celkem zklamal Vánoční zázrak od Jaye Ashera, tak doufám, že tato vánoční romance bude lepší. Do knížky se hodlám pustit 1. ledna, takže můj názor můžete čekat už brzy. ;)
 
 
Anotace: Štědrý večer, letiště J. F. Kennedyho, New York. Charlotte už je zase sama. Po roce dostala kopačky od svého amerického přítele a nyní netouží po ničem jiném než se vrátit do bezpečí ke své rodině v Londýně. Ovšem její let je zrušen a ona jen bezradně mačká poukaz na náhradní ubytování v hotelu. Může Štědrý den být ještě horší? Anthony přijede na letiště vyzvednout svou přítelkyni, ale ta se s ním bez okolků přede všemi rozejde. A tak Charlotte dostane nápad: Proč se s Anthonym neseznámit, aby jí dělal průvodce po New Yorku, než jí poletí další letadlo?
 
 
A jsme na samotném konci. Tohle bylo všech šest knížek, které jsem nalezla pod stromečkem, i se třemi bonusy, které jsem dostala již před Vánoci. Doufám, že i vy jste pod stromečkem nalezly nějakou tu knížku, která vás potěšila. Já jsem popravdě čekala maximálně tak tři/čtyři knížky, takže opravdu z celého srdce děkuji rodičům za tak krásnou nadílku. Teď si jen najít čas a číst a číst a číst… Nebudu to tedy déle prodlužovat a už to opisování okolo ukončím. Jdu se vrhnout na nějakou z těchto knížek. Že by přešel na řadu Hadrový panák?
 
Jaké byly vaše Vánoce? Jaké knížky jste dostaly vy? Co vám udělalo pod stromečkem největší radost? Četli jste některou z těchto knížek? Líbila se vám?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka
 
 

Komentáře

  1. Páni, ty jsi dostala opravdu hodně knížek. :) Přeji krásné čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, pěknou hromádku... Teď bych si i mohla odpustit nákupy nových knížek, jen nevím, jak to vydržím. :))
      Děkuji ❤

      Vymazat
  2. Asi jsi byla celý rok moc hodná :D
    Skvělé knihy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jako knihomol dostávám skoro nic. Jen když si vyloženě řeknu nebo to stejně vím předem. Na co já to píšu do té DK? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já ani nevím, že si to mužů psát do DK. Tam já řeším jen knížky, které čtu, a výzvu. :D To, že si o nějakou knížku řekneš, taky nezaškodí, alespoň se ti Knižíšek s jistotou trefí do vkusu. :)

      Vymazat
  4. Nádherná hromádka, závidím Hadrového panáka :-)
    U mě se Ježíšci zbláznili a dostala jsem 26 různorodých knih, 4 už jsou přečtené a zatim byly všechny super. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni... Tak 26 knih není opravdu málo a to, že jsi stihla už čtyři přečíst, nepochopím. :) Já tento týden buď píšu nebo jezdím po návštěvách a čtu většinou až večer... Jsem ráda, že se ti zatím tvé knížky líbily a ať se ti líbí i ty ostatní. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...