Když ztratíte víru v lásku...

Lásce na stopě


Autor: Alexandra Potter

Série: Lásce na stopě 1.

Originální název: The Love Detective

Žánr: Román pro ženy, světová literatura

Počet stran: 309

Vydavatelství: Kristián

Oficiální anotace: Spisovatelka Ruby Millerová ztratila nejen víru v lásku, ale i jakoukoliv invenci ke psaní. Na radu své agentky a sestřino pozvání odjíždí na dovolenou do Indie. To co začíná jako poklidná dovolená na romantických plážích, se náhle mění na nevídaná dobrodružství… Ztracená zavazadla, sestra na útěku a pohledný americký návštěvník přivedou Ruby na magickou a spletitou cestu napříč Indií. V prostředí pevností, věštců a nesčetných svatebních obřadů, Ruby poodhalí tajemné příběhy o lásce, nabyté i ztracené. Přesto, že se tyto tajuplné příběhy všelijak zamotávají, nakonec všechna tajemství stejně vyplouvají na povrch a Ruby nachází klíč poznání. To co začalo jako cesta k nalezení sestry, stává se cestou k objevení sama sebe – a k opětovnému nalezení lásky.

"Láska nám nedává žádné záruky. Nikdo vám nezaručí, že nepřijde zklamání."

Ruby Millerová měla dokonalý a klidný život. Splnil se jí její sen a stala se spisovatelkou. Měla po boku vždy svou rodinu a přátele. Dokonce byla už i zasnoubená, jenže zjistila pravou tvář svého snoubence a celý svět se jí zhroutil jako domeček z karet.

Rázem zůstala sama. Její kamarádky si žijí svůj vlastní život a její sestra, Amy, odjela až do Indie. Dokonce i její psaní uvízlo na bodu mrazu. Nedokáže napsat ani řádku a to z jednoho prostého důvodu. Ruby totiž ztratila víru v lásku a psát milostné romány bez toho, abyste věřili v pravou lásku, přeci nejde.

Ruby proto potřebuje nutně pauzu a tak se rozhodne vylézt ze své ulity a letět za sestrou až do samotné Indie. Věci se však začínají komplikovat a Ruby tak čeká nelehké dobrodružství, které není tak úplně dobrovolné. Musí totiž nalézt svou sestru ještě předtím, než udělá Amy osudovou chybu…

"Lidi prokazují vlastní statečnost různým způsobem. Zachraňují děti z nebezpečných vodních vírů. Skáčou padákem. Bojují se smrtelnou nemocí. Jenže pro mě je i vytáhnout obrovského chlupatého pavouka z vany nadlidský výkon.
To, co mě čeká teď, ale převyšuje výše zmíněné důkazy o několik řádů."

Jíst, meditovat, milovat… Také jste si vzpomněli při čtení anotace na tuto knihu nebo případně na její filmovou podobu? Já tedy rozhodně ano. Viděla jsem tedy pouze film a zjistila jsem, že to není nic pro mě. Ovšem v tyto zimní a nevyzpytatelné dny jsem dostala chuť si ten šedivý svět nějak prozářit prosluněným romantickým příběhem. A tak jsem sáhla po Lásce na stopě a musím napsat, že je to rozhodně zábavnější příběh než Jíst, meditovat, milovat!

Alexandra Potter (zdroj)
Autorka si v knize lehce pohrává s magickým realismem, což je oproti klasickým románkům příjemná změna. Není to sice nic závratného, ale knihu to hned staví do trochu jiného a lepšího světla. Příběh ale i se svým lehkým závanem magického realismu zůstává stále oddechovým a příjemným čtením. Díky vyprávění první osoby se do knihy lehce začtete. Nejedná se o žádný složitý román, ale vyloženě o oddechové čtivo, které pohladí na duši. Příběh se tedy hodí jak na prosluněné dny strávené na pláži tak i do nepříliš vlídného počasí, jako je právě dnes.

Může se vám však při čtení stát, že si trochu nesednete s hlavní hrdinkou. Ruby Millerová je totiž tak trochu hysterka. No dobrá, ne trochu, ale celkem dost. Některým čtenářům to tedy může vadit. Já to ovšem beru jako pozitivum. Zdá se mi totiž, že většina autorek románů této doby dělá ze svých hlavních ženských postav až moc velké hrdinky, které mají vše zvládnuté na jedničku. Ovšem tak je to v reálném životě asi jen v pár výjimečných případech. Kdyby však udělala autorka z Ruby až moc velkou hrdinku, mohlo by také hrozit, že se v knize neocitneme v momentech, které jsou právě díky Ruby a její svéhlavosti a hysterii tak vtipné.

Knihy od Alexandry Potter poznáte na první pohled. Obálky jejích knih jsou svým stylem písma a celkovou pastelovou grafikou romantické už na první pohled. Nijak se tedy neliší ani její kniha Lásce na stopě. Dá se říct, že i celá obálka odpovídá příběhu, který se v knize ukrývá…

Do knihy jsem šla ze dvou prostých důvodů. Tím prvním je, že jsem si chtěla na chvíli odpočinout od světa plného fantasy. To se mi sice nepodařilo úplně kvůli té troše nadpřirozena, které se v knize ukrývalo, ale líbilo se mi to. A to dokonce více než klasický román pro ženy, jelikož těm jsem zatím plně nepřišla na chuť. YA a fantasy mi je přeci jen stále bližší. A nyní ten druhý důvod. Jednoduše jsem chtěla na stránkách knihy prožít pořádný romantický a kýčovitě sladký příběh. Ano, přesně to jsem chtěla a povedlo se to na jedničku. Alexandra Potter je autorka, která sice není přímo pro mě, ale v okamžiku, kdy si chci s nějakým příběhem plně odpočinout, tak už vím po čem sáhnout. Pokud tedy hledáte romantickou knihu, u které se zasmějete a především si odpočinete, tak vám doporučuji právě Lásce na stopě.

A teď už hodnocení!

    73%

Znáte tuto autorku? Četli jste některou její knihu? Co si o jejím stylu psaní myslíte? Líbí se vám? Jak je u vás na tom právě tato knížka, Lásce na stopě?
Budu moc ráda, když se se mnou podělíte o váš názor. :)
 
 

Komentáře

  1. Pěkná recenze, knihy od autorky jsem nečetla ale slyšela jsem o nich. Mají naprosto krásné obálky a vypadají jako romantické odpočinkové knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji... Romantické a odpočinkové, tak tyto dvě slova přesně sedí! Pokud něco takového hledáš, tak se po jejích knížkách určitě podívej. :)

      Vymazat
  2. Alexandra Potter je jeden z restů, který musím napravit. Romantika nepatří mezi nejčastější knihy, které čtu, ale občas (třeba zrovna teď) na ní mám neskutečnou chuť a právě AP je v tomto žánru celkem pojem. Určitě bych si od ní letos ráda přečetla alespoň jednu nebo dvě knihy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po některé její knize se určitě podívej. Já jsem šla po "Lásce na stopě" kvůli tomu, že je nejlépe hodnoceným příběhem na DK právě od této autorky. Slyšela jsem ale, že i její kniha "Není přání jako přání" je také dost pěkná... Jsem zvědavá na tvůj názor na styl psaní této autorky. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...