Knižní "NEJ" roku 2017

Zdravím knihomolové!
 
V poslední době jsou na internetu různé souhrny roku 2017 a i u mě jste jich pár už našly. Rozhodla jsem se však dát vám sem ještě jeden souhrn a udělat z něj tak trochu TAG. U spousty blogerů jsem viděla články, ve kterých psaly své NEJoblíbenější cosi… Dokonce i u pár knižních blogerů jsem viděla podobné články, které se týkaly knih či knižních postav, které jsou pro ně něčím "NEJ". Tyto články mi tedy vnukly nápad. Dlouhou dobu mi totiž vrtalo hlavou, jak by vypadalo mé "NEJ" a s koncem roku 2017 jsem si řekla, že bych něco podobného mohla napsat a třeba se přidáte také. Mohla by to být zábava, nemyslíte?
 


Jednotlivé "NEJ" nebudu popisovat, ale ke každému přidám buďto nějakou fotografii z průběhu roku nebo nějaký fan art, který přesně sedí k dané postavě. Tak snad se vám to bude líbit. :)
 
1. Nejlepší knížka
Paní půlnoci (Cassandra Clare)
  
2. Nejhorší knížka
Vášnivý svůdník (Christina Lauren)
 
3. Nejlepší série
Skleněný trůn (Sarah. J. Maas)
 
4. "Nejnezapomenutelnější" série/kniha
Napůl zlý (Sally Green)
  
5. Největší knižní překvapení
Podsvětí - Artefakt (Kristina Hlaváčková)
 
6. Největší knižní zklamání
Život na trampolíně (Frances Whiting)
  
7. Nejoblíbenější ženská postava
Celaena Sardothien (série Skleněný trůn)
(zdroj)
 
8. Nejoblíbenější mužská postava
Jeřáb (Rowan) Bělotrn (série Skleněný trůn)
(zdroj)
 
9. Nejdokonalejší knižní pár
Poppy a Rune (Tisíc polibků)

10. Nejvtipnější pár
lady Jane a lodr Gifford (Má lady Jane)
(zdroj)
 
11. Nejsympatičtější knižní postava
Simon Spiere (Probuzení Simona Spiere)
(zdroj)
 
12. Nejvtipnější postava
Ron Weasley (Harry Potter)
(zdroj)

13. Nejlepší parta přátel
Emma Carstairs a rodina Blackthornů (série Paní půlnoci)
(zdroj)
 
14. Nejprotivnější postava
Tallulah (Život na trampolíně)
 
15. Největší záporák, pro kterého však máte slabost
Draco Malfoy (Harry Potter)
(zdroj)
 
BONUS - Nejkreativnější postava, která vás donutí začít kreslit/malovat/tvořit
Noah (Dám ti slunce)
(zdroj)
 
A jsme na konci. Původně jsem plánovala pouze patnáct bodů, ale ten poslední (bonusový) jsem si nemohla odpustit. Pokud mě sledujete na Instagramu, tak nejspíš víte, že ráda kreslím, takže knihy ve kterých někdo maluje, chodí na výstavy a povídá si o umění, jsou pro mě jakou stvořené. Dovolila jsem si tedy ten poslední bod udělat přesně na mírů svého koníčku. Pokud se do takovéhoto článku pustíte, budu ráda, když i vy napíšete jako bonus vaše "NEJ", které si postavíte přesně na míru. Například: Největší knihomol, který miluje knihy stejně jako já… To by nemuselo být špatné, dokonce i já bych měla pár typů, jakou knižní postavu tam napsat. :)
 
Tento článek samozřejmě není zcela mým nápadem. Jak už jsem psala, nechala jsem se inspirovat na spoustě jiných blozích. Snad vám to tedy nevadí a třeba se ke mně připojíte a napíšete také svůj knižní "NEJ" seznam za rok 2017. Pokud takový článek napíšete, budu moc ráda, když mi o něm napíšete do komentářů a já se na něj ráda podívám. :) Jsem zvědavá jaké je to vaše knižní "NEJ" roku 2017. ;)
 
Jak se vám tento článek líbí? Shodneme se na některém bodě? Jaká je například vaše nejoblíbenější postava a jak vypadá vaše největší knižní zklamání za rok 2017?
Budu moc ráda, za jakýkoli váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

Komentáře

  1. S "nejvtipnějším párem" určitě souhlasím, celá Má Lady Jane byla neskutečně vtipná! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do tohoto bodu jsem nemohla vybrat nikoho lepšího, byli jasnou volbou. :))

      Vymazat
  2. Úplně skvěle zpracované knižní nej. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Říše bouří byla opravdu výborná... :-) Zatím nej z celé série

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkový příběh v Říši bouří se mi zatím také líbil nejvíc. :)

      Vymazat
  4. Senzačně zpracované ohlédnutí za uplynulým rokem, Šári :) Mám teď v plánu Lady Jane, tak jsem zvědavá, zda budu tak nadšená, jako všichni kolem :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. :)) Tak to ti přeji hezké čtení. Příběh Má lady Jane je hodně vtipný, jen ten konec by podle mě chtěl celkem doladit... Také se měj krásně. :)

      Vymazat
  5. Ahoj Šárko, tak asi moje neojblíbenější kniha r. 2017 byla "Všechno, úplně všechno". Ta byla prostě dokonalá <3 Díky za tip! :-) Největší zklamání byla asi kniha "Už tě vidím". Nemůžu říct, že knížka byla špatná, ale nějak mi moc neříkala, tak třeba si ji přečtu za pár let a bude mi více říkat. :-) Nejvtipnější kniha byla asi P.S., kterou stále dočítám :-D A nesmím zapomenout zmínit mou nejoblíbenější knihu o psech, kterou jsem v r. 2017 četla, a to Komunikace se psem od José Andrea (nebo nějak tak) :-) Jinak jsem loni přečetla asi 5 románů a spousty knih o psech (jak jinak u mě že) :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, Anežko! :)) "Všechno, úplně všechno" je krásná knížka. Jsem ráda, že se ti tak líbila. ;) O knize "Už tě vidím" jsem snad nikdy neslyšela, ale schválně se na ni mrknu... "P.S." jsem v roce 2017 četla, ale bohužel to u mě taková sláva nebyla. :( Ty ilustrace jsou však dokonalé!
      Bez knížek o psech by to u tebe nešlo. :)) Přeji ti hezké čtení v roce 2018!

      Vymazat
  6. Šári, to je krásné a neokoukané zpracování roku 2017 - opravdu se ti povedlo. Takový tag by byl super.
    Já za loňský rok nemám žádnou sérii, tak by pro mě bylo hodně těžké takový tag vytvořit. Každopádně přeji v novém roce plno krásných knih, které tě budou inspirovat k dalšímu tvoření.
    Měj se moc krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji za tak milý komentář. :) Tobě také přeji v novém roce spousty krásných knih, které tě budou inspirovat.
      Také se měj krásně!

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...