Zimní romance ze zasněženého New Yorku...

Polibek v New Yorku


Autor: Catherine Rider

Originální název: Kiss Me in New York

Žánr: YA, román

Počet stran: 240

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Štědrý večer, letiště J. F. Kennedyho, New York. Charlotte už je zase sama. Po roce dostala kopačky od svého amerického přítele a nyní netouží po ničem jiném než se vrátit do bezpečí ke své rodině v Londýně. Ovšem její let je zrušen a ona jen bezradně mačká poukaz na náhradní ubytování v hotelu. Může Štědrý den být ještě horší? Anthony přijede na letiště vyzvednout svou přítelkyni, ale ta se s ním bez okolků přede všemi rozejde. A tak Charlotte dostane nápad: Proč se s Anthonym neseznámit, aby jí dělal průvodce po New Yorku, než jí poletí další letadlo?


"Zlomené srdce změní hodně věcí."

Sedět na Štědrý den na letišti asi není ten nejlepší program, který si dovedeme přestavit. Charlotte zde však sedí celkem ráda. Chystá se totiž za pár hodin zpět domů. Po jednom semestru stráveném v New Yorku a rozchodu se svým přítelem by na svůj newyorský sen nejraději zapomněla a už nikdy se nevrátila zpět. A to má také v úmyslu. Chce zpět do své rodné Anglie. Zpět ke svému starému já, které před odjezdem do NY nemělo zlomené srdce.

Charlotte zbývá ještě pár hodin, než bude nasedat do letadla a tak se rozhodne navštívit knihkupectví. Potká zde jednoho sympatického kluka, který jí tak trochu omylem praští knihou do hlavy. Nabídne tedy Charlotte, že jí koupí knihu, kterou si vybrala. Každý si pak jde po svém. Onen sympatický kluk jde přivítat svou dívku a Charlotte jde zpět na lavici čekat na svůj let domů. Původně čekala šťastné Vánoce se svým přítelem, ale nějak se plány nevydařily. A jak tak ze svého pozorování zjistí, není jediná, kdo nestráví Vánoce v páru...

Počasí se však rozhodlo, že všechny lety zruší a to znamená žádný let do Anglie. Charlotte tedy musí strávit Vánoce sama na letišti. Alespoň má po ruce knihu, do které se může začíst. Ale počkat! To přece není kniha, kterou si vybrala…

"Nevím, kam tenhle příběh směřuje ani jak končí…
Ale chci na to přijít."

(zdroj)
Vánočních příběhů nebude nikdy dost a ten každoroční od CooBoo je vždy snad ten nejočekávanější. Tedy alespoň pro mě. Ale vsadím se, že to tak má i spousta těch, kteří si nějakou tu CooBoo knížku vždy rádi přečtou. V roce 2017 se tedy CooBoo vytasilo s dalším vánočním příběhem zasazeným tentokrát do zasněženého New Yorku. Celá obálka knihy krásně evokuje vánoční atmosféru, ale jak to bylo s příběhem?

Když se řekne vánoční příběh, tak je opravdu nejlepší, číst si ho v období Vánoc. Netvrdím tedy, že tuto knížku nelze číst třeba v létě, ale kolem těch vánočních svátků je to rozhodně lepší. Do celého příběhu se jde začíst okamžitě. Knížku psali autoři v ich-formě a navíc je psaná ze dvou úhlů pohledu. Tím prvním vypravěčem je Charlotte a druhý úhel pohledu nám na celý příběh poskytuje Anthony, který se právě rozešel se svou dívkou… Možná jste zpozorněli u těch autorů. Jméno Catherine Rider je totiž pseudonym, pod kterým píší dva autoři, Stephanie Elliot a James Noble. To, že je kniha psaná dvěma autory vám při čtení vůbec nedojde. Celý příběh je opravdu psán jakoby jednou rukou a to že se jedná o dvojici autorů, nejde vůbec poznat.

Originální obálka (zdroj)
Základní body celého příběhu se autorům opravdu povedly a najdeme tedy v knize snad vše, co můžeme od takovéhoto příběhu očekávat. Knížka je romantická, zábavná, čtivá a rozhodně má dobrý základ příběhu. Ale šlo to více rozvést a udělat příběh trochu více uvěřitelný. To, že se ocitnete sami na Štědrý den na letišti, je realistické dost. Ovšem to, že zažijete příběh, jako hlavní hrdinka Charlotte už je opravdu pohádka. Jde to ale překousnout. Je to přeci vánoční příběh, který je určen hlavně pro mladé dívky. Ale podle mého názoru mohli autoři dostat z příběhu víc.

Stačí se podívat na knihu a v okamžiku jste naladěni na Vánoce. Krásné panorama zasněženého New Yorku, zamilované dvojice a samý sníh. Z tohoto knižního přebalu zkrátka dýchá kouzlo Vánoc, které na této obálce na rozdíl od té originální nejde přehlédnout. Rozhodně jsem ráda, že CooBoo zvolilo tuto obálku a ne tu originální…

Mně ty vánoční knížky nejsou souzeny… Když jsem četla knížku s vánoční tématikou před rokem, také to nedopadlo tak jak jsem čekala. U Vánočního zázraku jsem byla celkem zklamaná a tak tomu bylo i u Polibku v New Yorku. Bohužel jsem na tyto romantické příběhy asi stará a to si nechci vůbec přiznat, ale asi to tak bude. Přiznávám, že vánoce jsou kolikrát o navrácení do dětství, ale tyto vánoční knížky jsou na mě až příliš naivní. Příběh se mi ovšem četl krásně a celý příběh ubíhal opravdu rychle, takže jsem ho měla do dvou dnů přečtený. Čekala jsem ale více té vánoční atmosféry, která na mě z tohoto příběhu zkrátka tolik nedýchla. Trochu ano, ale ne tolik kolik bych chtěla. Možná je to tím, že jsem knihu četla až po Vánocích a venku nebyla ani jedna sněhová vločka, ale nějak to zkrátka nevyšlo…

A teď už hodnocení!

    68%

Znáte tuto knížku? Četli jste ji? Jak se vám líbila? Která vánoční knížka je vaší oblíbenou?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)
 
 

Komentáře

  1. Krásná recenze a krásná obálka! Knížku si nejspíš koupím někdy v listopadu (dlouhodobé plány :-D :-D), ale myslím, že by se mi před Vánoci líbit mohla a mohla by mě na ně naladit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Takové dlouhodobé plány mám taky. :D To já mám na seznamu spoustu vánočních knížek, o kterých si říkám, že si je přečtu nějak před Vánoci. Vždy ale sáhnu po nějaké novince. :))

      Vymazat
  2. Pěkná recenze, kniha se mi hodně líbí jak podle anotace, tak obálky. :) Souhlasím, že z ní přímo sálá zima a vánoční atmosféra. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná recenze a fotka :) Na knihu se chystám, jen už je po Vánocích, tak žu asi kniha nebude mít ten správný vánoční efekt :) Rozhodně jsem na ni ale zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. :) Přeji ti hezké čtení a ať se ti líbí a nezklame tě... :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...