#10 Nákupy za měsíc - leden & únor 2018

Zdravím, knihomolové!
 
Sice ještě není začátek března, ale i tak vás vítám u mých nákupů za leden a únor. Mé nákupy za leden byly opravdu malé, ale co se února týká tak to už je na delší vyprávění… Možná si teď ještě můžete říkat, co tvé nákupy za prosinec? Tak ty jste si mohli už prohlédnout v dárcích, které jsem dostala k Vánocům. V prosinci jsem se totiž udržela a žádnou další knížku si nekoupila. Alespoň jeden měsíc se má peněženka radovala. :))
 

 
Co se týká obchodů, kde jsem nakupovala, tak těch tu mám celkem širokou škálu. Navštívila jsem knihkupectví Luxor, kde jsem samozřejmě musela využít slevu Knižního klubu. Objednávala jsem z internetových e-shopů, jako je například Martinus a Levné knihy. No a nakonec jsem vtrhla do nedaleké Daniely a musela si odnést jednu oddechovku z Baronetu. A abychom se dostali konečně k samotným knížkám, tak jdeme na to.
 
 
Leden
 
V lednu jsem objednávala z Martinusu a to především z důvodu, že to bylo jediné místo, kde se dali obě tyto knížky koupit. Od Knižíka jsem totiž dostala první díl ze série, která mě okamžitě pohltila a já nutně potřebovala její pokračování. No, a když byly oba dva díly už vydané, tak nebylo co řešit a já si objednala oba…
 
První lednovou knížkou, kterou jsem si objednala, byla Políbená ledem od Amandy Hocking. Tato knížka je druhým dílem ze série Kroniky Kaninu a já jí nutně potřebovala, protože první díl byl zkrátka skvělý!
 
Anotace: Ve velkolepých síních křišťálového paláce se skrývá tajemství, které hrozí zničit celé království…
Bryn Avenová se odmítá vzdát snu sloužit království, které miluje. Tento sen ji teď přivede do úplně nového světa… a třpytivého paláce Skojarů.
Národ Skojarů potřebuje ochránit před tím samým brutálním nepřítelem, který ohrožuje Kanince, a Bryn jim chce pomoci. Sama je poloviční Skojarka a tohle je pro ni šance zjistit něco o svém ztraceném dědictví. Na Bryninu misi dohlíží její šéf Ridley Dresden, ale když jejich nepopiratelná přitažlivost nabere žhavé obrátky, jejich vztah dostane úplně jiný rozměr – na který není ani jeden z nich připraven.
Jak se ti dva noří hlouběji do světa Skojarů, začínají odhalovat dlouho skrývané tajemství. Brzy vyjde najevo temná pravda o Brynině vlastním milovaném Kaninském království a zcela změní její postavení v něm… a ohrozí všechny, které miluje.
 
 
 
Není tedy asi žádným překvapením, že druhá knížka je také od Amandy Hocking a to třetí a závěrečný díl, Křišťálové království. Sehnat tuto knížku byl pro mě opravdový oříšek. Nikdy jsem ji totiž nemohla sehnat, ale naštěstí Martinus ji měl k dispozici. Sice to nebylo hned, ale počkat si pár dní navíc, mi naštěstí nevadilo. Popravdě, co jiného mi také scházelo. :))
 
Anotace: Milované království se obrátilo proti ní. Dokáže ho zachránit, než bude pozdě?
Bryn Avenová – nespravedlivě obviněná z vraždy a velezrady – je na útěku. Jediný, kdo jí může pomoct, je její úhlavní nepřítel, krásný a tajemný Konstantin Black. Konstantin je její jediný spojenec proti těm, kdo se zmocnili jejího království a hrozí zničit všechno, co je jí milé. Ale může mu věřit? Bryn se snaží očistit své jméno a mezitím vycházejí na světlo nejtemnější tajemství kaninských vládců… a celému světu trollů hrozí válka.
Odloučí Bryn tento konflikt od Ridleyho Dresdena, jediného muže, jehož kdy milovala? A dokáže dívka spojit síly s Finnem Holmsem a královstvím Tryllů? Nic není, jak se zdá, ale jedna věc je jistá: Epická bitva je na spadnutí – a až skončí, nic už nebude jako dřív...
 
Obě tyto knížky mám už dávno přečtené, takže pokud vás zajímá recenze a to rovnou na celou sérii, tak si ji můžete přečíst ZDE.
 
 
Únor
 
A už jsme u února. Zatímco všichni onemocněli chřipkou, tak já nejspíše nějakou nemocí "Kup co můžeš a uneseš". Chytla mě totiž nějaká nakupovací mánie, která začala už 3. února, kdy jsem byla v Praze a začala skupovat Luxor. Bylo jen štěstí, že speciální anglické vydání Harryho Pottera v barvách Zmijozelu jsem objevila až při zaplacení. Jinak bych si totiž určitě odtáhla i to…
 
 
Krom Luxoru a našeho malého knihkupectví nedaleko, jsem se také v únoru rozhodla vykoupit Levné knihy. To je právě těch šest knížek nad tímto odstavcem, o kterých si můžete jednotlivě přečíst ZDE. Na celý balík z levných knih jsem totiž dělala samostatný unboxing a tak mi přijde celkem zbytečné, se o nich znovu rozepisovat. Doufám, že vám to nevadí, ale mám pocit, že už tak bude článek dost dlouhý. :)
 
 
Můj první záměr návštěvy Luxoru byl najít pouze ty knížky, které mám vybrané v katalogu Knižního klubu a pak rychle zmizet. Ovšem věděli jste, že teď v únoru měl Luxor slevy na vybrané fantasy a sci-fi, takže jsem si jednu knížku nemohla nechat ujít. Zvlášť když byla zlevněná o 30% a já už po ní tak dlouho koukám. Projekt Kronos od Pavla Bareše obdivuje na svém YouTube neustále Marillee a mě tím na Projekt tak nalákala, že jsem ji zkrátka musela mít. A tak ji už mám, jen si teď najít čas a přečíst si ji…
 
Anotace: Být hrdinou není ve skutečnosti ani zdaleka takové, jak se o tom píše v komiksech…
Píše se rok 2052 a to málo, co po válce ze světa zbylo, halí šero nukleární zimy. Attiona City, jednu z posledních výsep lidské civilizace, zevnitř požírá záhadná epidemie a společenské rozkoly. Zatímco prominentní občané v horní části města se vzpamatovávají z válečných hrůz, méně šťastní obyvatelé spodního Downtownu je stále prožívají. Drogový byznys jen kvete, ulicím vládnou konkurenční gangy a zoufalí Downtowneři se ocitají v čím dál větší izolaci. To vše jsou ale jen první výstřely do tmy předznamenávající občanskou válku.
Mladý Downtowner Jason Blake vždycky toužil být hrdinou. A teď se mu — k jeho smůle — tohle přání beze zbytku vyplní. Naproti tomu Luco Scarpa nikdy nechtěl nic jiného než prožít svůj život v klidu a míru. Přesto má pod taktovkou nejmocnější organizace světa lovit právě takové lidi, jako je Jason. A ačkoli o tom ani jeden z nich nemá nejmenší tušení, brzy se z nich mají stát pouhé figurky šachové partie, ve které se hraje o osud celého města.
 
 
 
Poté jsem zalezla do sekce YA a tak jsem čapla rovnou dvě YOLI knížky… Tou první je poslední díl ze série Královna Tearligu, Osud Tearligu, od Eriky Johansen. První dva díly jsem si koupila v zářijové akci 1+1 a teď jsem nutně potřebovala poslední díl, abych si mohla udělat takový menší sériový maraton Královny Tearlingu. O této knížce toho zatím moc psát nebudu jen, že jsem měla velká očekávání. A jak to dopadlo, si snad budete moct přečíst ve víkendové recenzi na celou sérii, kterou snad do neděle vydám. :)
 
Anotace: Neuplynul ani rok a Kelsea se proměnila z obyčejné teenagerky v mocnou panovnici. Ale její boj proti korupci a snahy o nastolení řádu v sužované zemi jí přivedly do cesty nemalou řádku nepřátel. V čele s obávanou Rudou královnou, jejíž armáda se právě chystá napadnout Tearling…
Aby svůj lid ochránila, obětuje Kelsea to nejcennější, co má, sebe samu. Odevzdá zlé královně své safíry a spolu s nimi i svou moc, a alespoň na čas tak odvrací nevyhnutelný útok nepřátelských armád. Zatímco je právoplatná vládkyně vězněm v sousední zemi, Palcát – vládnoucí regent a jediný, komu Kelsea skutečně věří – shromažďuje své muže a plánuje velkolepou záchrannou akci. Země si totiž neporadí bez své královny. Začíná tak poslední souboj, poslední hra, v níž se Kelsein osud definitivně zpečetí. Stejně jako osud celého Tearlingu…
 
 
 
Druhá knížka od YOLI je tato kráska od P. C. Cast, Z vůle Luny. Tato kniha bude asi hodně pro mladé milovnice YA fantasy, ale ani já si ji nemůžu nechat ujít. P. C. Cast je totiž autorka, která se svou dcerou Kristin naspala celou dvanáctidílnou sérii Škola noci. A ta série byla podle mého prostě a jednoduše bomba. :)) Celou sérii jsem přečetla asi za tři měsíce ke konci roku 2015 a neustále na ní vzpomínám. Bylo to totiž takové krásné, milé, jednoduché a oddechové čtení, od kterého se nešlo odpoutat, že jsem opravdu zvědavá, jaká bude tato série s názvem Příběhy nového světa.
 
Anotace: Mari je poutnice z klanu Tkalců, dcera a dědička ženy s jedinečnou schopností léčit svůj lid, své povinnosti však odsouvá stranou, dokud ji nevyhledá zvláštní psí spojenec a nezmění navždy její osud. Po smrtícím útoku na její blízké se její svět rozpadá. Mari ale odhalí sílu svých schopností a tajemství o svém dvojím původu a vydá se na cestu za záchranou svého lidu. Teprve když jí do života vstoupí Nik, syn vůdce znepřáteleného kmene, Mari okusí něco, co nikdy dřív necítila... Nad jejich budoucností se však stahují mračna a s temnotou přichází síla děsivější a ničivější, než jakou tento svět dosud poznal, a je na Mari, aby tyto temné stíny zahnala. Spolu s Nikem se musí připravit na záchranu lidstva. Musí přijmout svůj pravý osud a vymýtit síly, které hrozí, že je všechny zničí. P. C. Cast v této výpravné fantasy zavede čtenáře do světa, kde se lidé, jejich zvířecí společníci i země samotná drasticky změnili. Do světa plného krásy, nebezpečí a krutosti.
 
 
 
Posledním úlovkem z knihkupectví Luxor je Tvůj perfektní rok od německé autorky Charlotte Lucas. Tato knížka mě už v katalogu zaujala svou roztomilostí a tak mě přemohla nesmírná touha ji mít doma. Problém ale nastal, když jsem ji v knihkupectví nemohla najít. Znáte to, když chodíte snad všude, díváte se nahoru a dolů, a tu vaši vysněnou knížku stále nemůžete objevit? Pak se však na moment zastavíte, dáte hlavu do vaší normální úrovně a pak si začnete nadávat, protože tu knížku máte přímo před očima? Přesně tak jsem to měla s hledáním Tvého perfektního roku. Ovšem to důležité je, že jsem knížku objevila, přečtla ji a dokonce jsem už i napsala recenzi. Pokud vás tedy zajímá, budu určitě ráda, když se na ní podíváte ZDE.
 
Anotace: Půvabný, strhující román o jednom muži, jedné ženě a o opravdu důležitých životních otázkách. Paralelní, časově posunuté příběhy Jonathana, rozvedeného čtyřicátníka unaveného životem, a činorodé optimistické Hannah, které svede dohromady diář s nadpisem Tvůj perfektní rok, popsaný nejrůznějšími radami, pokyny a citáty, jimiž se začnou nezávisle na sobě řídit.
 
 
 
Můj únor se tak trochu pohyboval ve vlnách Tearlingu a hokeje. Přeci jen byla zimní olympiáda a k té hokej neodmyslitelně patří. Když jsem tedy u Míši z Knižního deníčku zahlédla knihu Hodnej kluk od Elle Kennedy a Sariny Bowen, která je z hokejového prostředí, musela jsem se po ní podívat. No a jak už to tak bývá, nakonec jsem si jí kopila. Dokonce jsem knihu už stihla přečíst, takže i na tu si můžete přečíst recenzi ZDE.
 
Anotace: Zorganizování bratrovy svatby je pro Jess Canningovou největší výzvou jejího života. Černá ovce rodiny si nemůže selhání dovolit. A nikdo (absolutně nikdo!) se nesmí dozvědět o té obrovské chybě, kterou udělala o jedné slabé chvilce s ženichovým svědkem. Chybě, která se nebude opakovat. Rozhodně ne. Přestože je to ten nejrajcovnější chlap na světě.
Pro Blakea Rileyho je chystaná svatba jako dar z nebes. Jess je hlavní družička a on ženichův svědek. Tak ať hra započne. No a co, že bude muset čelit troše (no tak dobře, spoustě) vzdoru? Jen potřebuje přesvědčit jednu tvrdohlavou blondýnu, že je ve skutečnosti hodnej kluk, i když se špatnou pověstí. Naštěstí jako každý hokejista ví, že když chcete skórovat, musíte se snažit.
Jess má všeho až nad hlavu i bez jednoho hodně sexy a trochu dětinského chlapa. Začne obřad včas i navzdory tomu, že někdo opil babičku? Patří vůbec na svatbu třpytky? A nevadilo by, kdyby družička zavraždila ženichova svědka?
 
 
A mé nákupy tímto končí. Úspěšně jsme dospěli k závěru a mě se snad dobře podařilo ukázat všechny mé nové knihy. O některých jste již nejspíš slyšeli, ale snad se i zde objevila pro vás nějaká inspirace na čtení. Ráda bych vám napsala, že za březen žádné nákupy nebudou, protože nehodlám tolik utrácet. Jenže mám teď takový pocit, že se proti mně spikla všechna nakladatelství. Nezdá se i vám, že vycházejí samé skvělé knihy, které nutně potřebujete? Pokud ano, budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. Alespoň budu vědět, že nejsem jediný blázen do knižních novinek. :))
 
Znáte některou z knih, které jsem vám zde ukázala? Četli jste některou nebo se na ni teprve chystáte? Jaké knihy jste si za uplynulé dva měsíce pořídili vy? Shodneme se na některé?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka
 
 

Komentáře

  1. Moc pěkné nové kousky a fotky :) Po spoustě těchto knih pokukuji také :) Třeba po Hodném klukovi a Tvůj perfektní rok už mám rezervovaný v knihovně :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Doufám, že se to Hodnej kluk i Tvůj perfektní rok bude líbit... ;)

      Vymazat
  2. Krásne knižné prírastky :-) 1984 je skvelá kniha, tiež ju mám doma. Osud Tearlingu sa mi páčil, tak dúfam, že aj tebe, som zvedavá na recenziu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tak to tedy doufám, že mě 1984 nezklame. Co se týká Osudu Tearlingu, tak to byl podle mě ten nejlepší díl. Hodně a příjemně mě překvapil ten konec. Recenze snad bude do neděle. ;)

      Vymazat
  3. Ke knihám gratuluju a že jich je pěkná hromádka. Užij si čtení. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Pěkná hromádka to tedy opravdu je. :)) Ještě jednou děkuji. :)

      Vymazat
  4. Krásné knížky. Na Amandu Hocking se už musím taky vrhnout. Příští měsíc bych chtěla konečně přečíst Dědičku.... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) To já Dědičku asi vynechám, ale ty si určitě užij čtení. Budu se těšit na tvé hodnocení, třeba pak změním názor a taky si ji přečtu. :))

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky, spoustu z nich mám také doma, ale Projekt kronos ti závidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) To já bych po Projektu bez té mega slevy v Luxoru asi nesáhla, ale tak snad bude stát za to. :)

      Vymazat
  6. Pěkné knihy. Nakonec jsem si Petra a Lucii pořídila v tomto vydání také :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji... Jakémukoli vydání Petra a Lucie nejde odolat, takže plně chápu, že ji máš také. :))

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...