Oddechový románek se sexy hokejistou v hlavní roli...

Hodnej kluk


Autor: Sarina Bowen, Elle Kennedy

Série: WAGs 1.

Originální název: Good Boy

Žánr: New Adult, román, erotická literatura

Počet stran: 320

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Zorganizování bratrovy svatby je pro Jess Canningovou největší výzvou jejího života. Černá ovce rodiny si nemůže selhání dovolit. A nikdo (absolutně nikdo!) se nesmí dozvědět o té obrovské chybě, kterou udělala o jedné slabé chvilce s ženichovým svědkem. Chybě, která se nebude opakovat. Rozhodně ne. Přestože je to ten nejrajcovnější chlap na světě.
Pro Blakea Rileyho je chystaná svatba jako dar z nebes. Jess je hlavní družička a on ženichův svědek. Tak ať hra započne. No a co, že bude muset čelit troše (no tak dobře, spoustě) vzdoru? Jen potřebuje přesvědčit jednu tvrdohlavou blondýnu, že je ve skutečnosti hodnej kluk, i když se špatnou pověstí. Naštěstí jako každý hokejista ví, že když chcete skórovat, musíte se snažit.
Jess má všeho až nad hlavu i bez jednoho hodně sexy a trochu dětinského chlapa. Začne obřad včas i navzdory tomu, že někdo opil babičku? Patří vůbec na svatbu třpytky? A nevadilo by, kdyby družička zavraždila ženichova svědka?

"- jestli se tě ten chlap dotkne pouhým prstem, přivážu ho na led do branky a potrénuju na něm golfovej úder."

Před pár týdny měla Jess Canningová pocit, že našla svou vysněnou práci. Bude organizátorkou svateb. To však netušila, jak jí dá zabrat příprava té bratrovi. Zorganizovat svatbu tak, aby se o ní nedozvěděla média a mohli se jí zúčastnit pomalu všichni hráči jednoho z nejlepšího týmu NHL, je pro Jess na začátek hodně těžký oříšek. A vůbec jí v tom nepomáhá fakt, že jeden z hráčů a zároveň druhý svědek je Blake Riley. Ten, se kterým udělala před půl rokem takovou chybu, že s ním skončila v posteli. No, postel to vlastně nebyla a ani se nedá říct, že by ty chvíle pro Jess nebyly příjemné. Ovšem v tom je právě ten problém. Potřebuje pro svého bratra připravit tu nejdokonalejší svatbu a přítomnost Blakea ji absolutně nic neulehčuje.

Blake je naopak z celé této příležitosti strávit s Jess nějaký ten čas nadšený. A svou radost nehodlá za žádných okolností skrývat. Navíc má dost jasnou představu toho, co na takovou pořádnou svatbu dodat. Rozhodně tu Jess chybí balónky ve tvaru rukavic, které na svatbě hokejisty nesmí chybět. A co teprve třpytky? Na každé správné svatbě musejí být přeci třpytky!

"… beznadějně jsem se do hokeje zamilovala. Kdo by taky ne? Je to opravdu strhující hra. Můj náhlý zájem ovšem samozřejmě nemá nic společného s extra rozložitým útočníkem v dresu s číslem 17."

Sarina Bowen a Elle Kennedy
Kniha pro ženy, u které se zasmějete a odpočinete si. To přesně je Hodnej kluk od dvou amerických autorek, Saniny Bowen a Elle Kennedy. Troufám si tvrdit, že tato knížka je nutností pro každou hokejovou fanynku. Já hokejová fanynka jsem a to hodně velká, takže když jsem knížku zahlédla u Míši z Knižního deníčku, nutně jsem Hodného kluka potřebovala mít v rukou. A teď už musím napsat, že té koupi rozhodně nelituji.

U knihy vůbec nejde poznat, že ji psaly dvě autorky. V příběhu totiž nelze nalézt žádný kontrast v jejich odlišném stylu psaní, jako tomu je například u knížky Will Grayson, Will Grayson od Johna Greena a Davida Levithana. Obě autorky tuto knihu psaly ve vzájemné spolupráci a povedlo se jim skloubit styl psaní tak, aby čtenáře při čtení nic nerušilo. Vypravování se rozhodly vést ich-formou a střídat pohledy Jess a Blakea, což v takovýchto knížkách je asi tou nejlepší volbou. I díky tomuto stylu vypravování se autorky touto svou oddechovou knihou vyrovnaly mé oblíbené J. Lynn (Jennifer Lynn Armentrout) a K. A. Tucker. Pokud máte tedy rády některou z těchto autorek, mohla by vás i tato knížka zaujmout. Jen v tomto případě zde neočekávejte žádné velké zvraty, kniha je opravu hlavně odpočinkovou.

Díky jednoduchému zpracování textu máte od první stránky pocit, že celý tento příběh žijete sami. A že se právě kolem vás také točí ten sexy hokejista. Autorky dokázaly skvěle vykreslit své postavy a dodat každému to, co nejvíce potřeboval. Navíc udělaly z celého týmu milovníky psů a to je pro každou ženu asi ta nejdokonalejší kombinace toho vysněného prince z pohádek. Knížka je takovou jednohubkou, kterou opravdu stihnete přečíst během jednoho dne.

(zdroj)
Pokud vás knížka natolik zaujme, tak nemusíte smutnit. Hodnej kluk je totiž první dílem z duologie WAGs a při mém kratičkém hledání jsem vyzkoumala, že před touto sérii byla autorkami vydaná ještě jedna duologie a to s názvem Him. Tato předchozí série však u nás nebyla vydaná a to je dost velká škoda. Série Him je totiž o Jessiině bratrovy, kterému v této knize chystá svatbu, takže je zde v podstatě vše vyzrazeno. Za sebe ale musím říct, že pokud se Baronet rozhodne tuto sérii vydat, tak si ji přečtu i tak. Série Him v sobě totiž ukrývá LGBT tématiku, takže to bude zas něco jiného. Ovšem stále tak bude hokej, takže to musím mít. :))

Jak já jsem zde vděčná Baronetu za tuto obálku. Originální přebal knihy sice taky vypovídá dost o hlavní postavě, a mě samotné až moc připomíná sérii V ringu. Navíc ta modrá barva a miniaturka hokejisty mi k této knize ladí daleko víc. Jaká obálka více zapůsobila na vás? Originál nebo ta česká?

Jelikož už více než čtrnáct dní čtu sérii Královna Tearlingu a nemůžu se jí prokousat, sáhla jsem po této knížce a to bylo tak krásné, že jsem okamžitě zatoužila přečíst si ji znova. Nebo alespoň další knihu od těchto autorek. Jedná se sice o úplně obyčejný New Adult román okořeněný kapkou erotiky, ale právě díky prostředí, které se točí kolem hokeje, je příběh zas trochu jiný a mě se hrozně zalíbil. Není zde totiž žádný otřepaný vztah z kanceláře nebo prostředí boxerského ringu. Hokej je to hlavní, co knížku odlišuje od ostatních a tak by si Hodného kluka neměla nechat ujít žádná náruživá fanynka právě tohoto sportu. Jedná se opravdu o oddechovku na jeden den, kterou jsem já ocenila jako skvělý relax a jako vsuvku mezi čekáním na další olympijský zápas. Takže já jsem celkově nadšená a těším se na další knihy těchto dvou autorek a doufám, že se dočkáme i duologie Him.

A teď už hodnocení!

    89%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se zatím rozmýšlíte, zda do knihy jít? Znáte některou další knihu od těchto autorek? Co říkáte na ně?
Budu moc ráda, když mi vaše názory napíšete do komentáře. :)
 
 

Komentáře

  1. Pěkná recenze, kniha se mi moc líbí. Věřím, že jako romantická oddechovka je ideální a souhlasím, naše obálka je mnohonásobně povedenější. Zahraniční by mě od čtení spíše odrazovala. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Mám to dost podobně, také by mě nejspíš zahraniční obálka odrazovala. :))

      Vymazat
  2. Povedená recenze :) Na knihu se chystám, protože si ráda u takového romantického příběhu občas odpočinu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tak přeji hezké čtení, až se k ní dostaneš. :)

      Vymazat
  3. Knížku neznám, ale jednou za čas si něco podobného prostě potřebuju přečíst. :D Sice se za to stydím, ale občas je potřeba u knížky vypnout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak mám, že si na odreagování potřebuji přečíst něco takového. A tohle byla podle mého super volba. :)) Také se u takovýchto knížek často stydím. 🙈 :))

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...