#14 Přečteno za měsíc - únor 2018

Zdravím, knihomolové!
 
Vítám vás u lehce zpožděného "Přečtena" za únor. Tento druhý měsíc v roce bohužel nebyl až tak úspěšný, jak jsem doufala. Přečetla jsem sice šest knih, které se mi líbily, ale prožívala jsem menší čtecí blok, ve kterém jsem se nějakou tu dobu plácala. Přečetla jsem však pár pěkných novinek, jednu celou trilogii a k tomu i jednu sci-fi knížku, která vyšla koncem minulého roku. Únor tedy nakonec nebyl až tak špatný.
 

Dnes se s více než polovinou knih ocitneme v budoucnosti, jelikož zde mám krom sci-fi také jednu dystopii skloubenou s fantasy. Za únor zde však mám i dva romány. Jeden k nám doneslo vydavatelství Ikar přes německé hranice a druhý román nás zaveze až do Kanady do šaten hokejistů NHL. Zajímá vás, o jakých knihách zde píšu? Ano? Tak to pojďte společně se mnou prozkoumat. :)
 
 
 
 
Mou první únorovou knihou je Diabolik od S. J. Kincaid, kterého jsem šťastnou náhodou objevila v knihovně. To je také důvod, proč není vyfocen v celkovém souhrnu, jelikož jsem ho už vrátila. Tato knížka byla krásně nápaditá a moc dobře se četla. Autorka se pustila do příběhu z vesmíru, do kterého zasadila právě vraždící diaboliky, kteří nejsou schopni žádného citu. Navíc i z jedné dívky diabolika udělala hlavní postavu. Příběh byl zajímavý, poutavý a já jsem po dočtení byla nadšená. Ovšem pár dní poté ze mě to prvotní nadšení opadlo a tak jsem své hodnocení lehce snížila. I tak ode mě kniha dostala čtyři hvězdičky z pěti a já už se nesmírně těším na pokračování celé této série. :)
 
Knize jsem nakonec dala krásných…     81%
 
Pokud vás zajímá celá má recenze, tak ji najdete ZDE.
 
 
 
 
Tvůj perfektní rok od Charlotte Lucas, to je ta knížka, která díky Ikaru přeskočila hranice a dostala se tak do rukou českým čtenářům. Já nejsem moc čtenář, který by si potrpěl na ženské romány. Většinu času se jim spíše snažím vyhýbat obloukem, ale tady jsem ráda, že jsem to v tomto případě neudělala. Celý příběh je totiž velmi chytlavý, svižný a dost se u něho zasmějete. Kniha je sice hodně oddechová, ale díky otázce života vás celý příběh donutí zamyslet se nad tím svým. Rozhodně tedy knížku doporučuji a navíc ta obálka je naprosto kouzelná…
 
Knihu hodnotím…     92%
 
Celou mou recenzi najdete ZDE.
 
 
 
 
A jsme u knižní série… Královna Tearlinu od Eriky Johansen je prvním dílem ze stejnojmenné trilogie, kterou u nás vydalo nakladatelství YOLI. Když jsem do knihy šla, tak jsem měla hodně velká očekávání. Bohužel všechna má očekávání padla, jelikož celý příběh se začal odehrávat v jiném duchu, než ve který jsem doufala. Myslela jsem, že Královna Tearlingu bude oddechová a to pro mě nebyla. Ovšem autorka mě zaujala svými dobrými popisy, takže jsem to s knihou nehodlala vzdát, ani když na mě padla čtecí krize. A ten konec stál každopádně za to přečtení…
 
Knize jsem především za ty skvělé popisy a napínavý závěr dala…     78%
 
Recenzi na celou trilogii Královna Tearlingu najdete ZDE.
 
 
 
 
Pak jsem se začetla do druhého dílu Tažení do Tearlingu, které je samozřejmě také od Eriky Johansen, i když označení "začetla" to moc dobře nepopisuje. Čtení tohoto dílu pro mě bylo jak jízda na horské dráze. Chvíli to šlo dolů a pak zase nahoru, bohužel se však akce příběhu držela více dole. Touto knihou jsem se tedy spíše prokousávala. Přesto se mi ale tento díl líbil trochu více než ten první. Už jsem totiž věděla co od té knihy čekat – absolutně cokoli – proto mě přemíra násilí a brutality už ani nepřekvapila…
 
A jak jsem knihu ohodnotila?     80%
 
Recenzi na celou trilogii Královna Tearlingu najdete ZDE.
 
 
 
 
Tady asi nejspíše očekáváte další Tearling, ale není tomu tak. Předposlední knížkou přečtenou za únor je jedna novinka, kterou jsem si nemohla nechat uniknout, protože miluji lední hokej. Hodnej kluk od Sariny Bowen a Elle Kennedy byla tedy nutnost, kterou jsem potřebovala. Z knihy jsem byla natolik nadšená, že jsem ji krásně přečetla během jednoho dne. Příběh rychle plyne, je vtipný, a spadá do NA žánru, takže je i velice oddechový. Tato knížka mě dostala ze čtecí krize a já jsem měla chuť si ji po dočtení znovu otevřít a přečíst. Ano, až natolik mě bavila. :))
 
Knihu nečekaně hodnotím vysoko a to…      89%
 
Recenzi na Hodnýho kluka najdete ZDE.
 
 
 
 
Poslední díl Královny Tearlingu a to tedy Osud Tearligu od Eriky Johansen je tedy poslední knížkou února. U této knihy to bylo zpočátku takové rozporuplné. Osud Tearlingu jsem totiž začala číst hned po dočtení druhého dílu, ale byla jsem prokousáváním předchozích dvou částí už natolik unavená, že jsem si při čtení této knihy dala pauzu a přečetla si něco jiného. Za tu pauzu jsem teď hrozně ráda, jelikož jsem si pak dokázala tuto knihu náležitě užít. A ten konec mě zkrátka dostal a to v dobrém. Z této knihy jsem byla nejvíce nadšená z celé trilogie a i díky tomu její čtení nebyla vůbec ztráta času…
 
Knihu jsem zhodnotila…     87%
 
Recenzi na celou trilogii Královna Tearlingu najdete ZDE.
 
 
To by tedy bylo z mého února vše. Když tedy pomyslím na to, že se jednalo o nejkratší měsíc v roce, tak těch šest knih nebylo přeci jen tak špatných. Hlavně žádná nebyla úplný propadák, takže za to jsem moc ráda. Vybrat ale nejlepší knížku je celkem těžké, protože váhám mezi dvěma a do toho se mi plete ještě třetí kvůli svému neotřepanému závěru. Tentokrát však opustím své fantasy srdce a zavřu oči před hokejem… Nejlepší knížku za únor tedy volím Tvůj perfektní rok od Charlotte Lucas. :)
 
Jaký byl váš únor? Znáte některou z těchto knih, které jsem vám dnes ukázala? Četli jste některou? Pokud ano, líbila se vám? Chystáte se číst některou z knih, které jsem vám zde ukázala?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka
 
 

Komentáře

  1. pro me bylo Tazeni do Tearlingu horsi nez jednicka, ale dnes jsem si poridila treti dil, tak jsem na nej zvedava... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přeji hezké čtení a snad se ti tedy zalíbí. :)

      Vymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu knihu, ale na Hodného kluka od Baronetu se chystám, tak jsem zvědavá jak se mi bude líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám, že se ti bude líbit. Pokud máš ráda hokej, tak je to podle mého sázka na jistotu. :))

      Vymazat
  3. Krásné kousky jsi přečetla. :-) Hodně se mi líbí zpracování knihy "tvůj perfektní rok", ale přijde mi na mě už moc YA, tak nevím nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tvůj perfektní rok rozhodně žádná YA knížka není. Pokud si dobře vzpomínám, tak hlavní mužské postavě je 40 a ženské 30 let... Navíc tuto knížku si právě půjčila mamka a je z celého příběhu prozatím nadšená. Tvůj perfektní rok je opravdu románem pro ženy, takže být tebou, nad knihou neváhám a jdu do ní. :)

      Vymazat
    2. Aha :-) Tak to jsem nevěděla, působila na mě typickým YA stylem :-)
      Tak to se po ní kouknu! Díky za tip.

      Vymazat
    3. Nemáš za co děkovat. :) Doufám, že se ti bude líbit. ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...