#15 Přečteno za měsíc - březen 2018

Zdravím, knihomolové!
 
Máme tu začátek dubna a tak je načase, abych vám zde ukázala knížky, které jsem za uplynulý měsíc přečetla. Mám pocit, že březen byl prozatím tím nejlepším měsícem roku 2018 a tak doufám, že v tomto článku najdete nějakou tu inspiraci ke čtení. Mám zde krásných sedm knížek a nyní už stoprocentně můžu o jedné napsat, že si ji v budoucnu přečtu znovu…
 

 
Co se týká žánrů, tak zde mám dva kriminální příběhy a to je na mě celkem dost. Sama se tomu teď divím. Ukáži vám zde však i tu mou stálou klasiku, která spočívá v YA knihách. Nečekaně je však jen jedna z nich fantasy. Čtyři knihy, které tu dnes mám, jsou dokonce žhavými novinkami, takže pokud jste o nich neslyšeli, přišel čas to napravit. :)
 
 
 
 
První knížkou je Hadrový panák od Daniela Cole, o kterém se hodně mluvilo před Vánocemi. Říkalo se, jaký je to dokonalý a i dost drastický příběh, takže jsem si říkala, to si musím přečíst. Ale… Očekávání bylo nesmírně velké a bohužel zas tak dobré to nebylo. Začátek byl však skvělý a to samé se dá říct v podstatě až dokonce. Jenže pak nastal konec a já měla pocit, že jsem se ocitla v nějaké hodně špatné kriminálce. Autor se ze závěru snažil vytřepat maximum, ale dal tam toho tolik, že to působilo opravdu špatně, přeplácaně a chvílemi nic z toho co autor napsal, nedávalo ani smysl.
 
I tak jsem knihu ale hodnotila celkem vysoko…     82%
 
Recenzi si můžete přečíst ZDE.
 
 
 
 
Další knížkou bylo to jediné fantasy, které se mi líbilo opravdu hodně. Z vůle luny od P. C. Cast je krásný, jednoduchý a oddechový příběh, který je sice určen především pro mladší čtenářky, ale já byla nadšená i tak. Rozhodně se těším na pokračování, jelikož svět, ve kterém se příběh odehrává, je nesmírně milý a tato autorka prostě umí psát.
 
Knize jsem dala...     84%
 
Recenzi mám už pro vás připravenou a tento týden by snad měla vyjít. ;)
 
 
 
 
Třetí knížkou je jedna česká novinka, o které jsem tedy ani původně nevěděla, že je česká. A řekla bych, že to tak mělo i více čtenářů. Jedná se totiž o knížku Muffin a čaj od autora píšícího pod pseudonymem Theo Addair. Kniha v sobě ukrývá příběh s LGBT tématikou, takže mě vůbec ani nenapadlo, že kniha je česká. Když jsem to zjistila, tak jsem se popravdě dost lekla. Hodně jsem se bála, jaká kniha bude, protože jsem od příběhu očekávala hodně a s českými autory nemám zas tak dobré zkušenosti… Knížku jsem dočetla už před třemi týdny a já stále nenalézám slova, jak se k celému příběhu nějak smysluplně vyjádřit, abych napsala vše, co vám o ní chci říct. Muffin a čaj byla zkrátka dokonalá kniha, která se hravě vyrovná i Probuzení Simona Spiera.
 
Knize jsem se nakonec rozhodla dát…     92%
 
Recenzi pro vás snad do konce dubna připravím…
 
 
 
 
Pohádek není nikdy dost, takže když se mi naskytla možnost dostat na recenzi knížku Cinder & Ella od Kelly Oram, nemohla jsem odmítnout. Cinder & Ella je další z mnoha převyprávění Popelky do naší doby, ale tentokrát zas o trochu jinak. Knížka rozhodně neurazí žádnou dívku, která miluje pohádky. Já sice moc pohádkám neholduji, ale i tak se mi příběh hodně líbil, jen mi v některých momentech hlavní hrdinka dost hnula žlučí. Nebylo to však až tak hrozné a dalo se to vydržet. :)
 
Novodobou Popelku jsem ohodnotila…     81%
 
Pokud vás knížka zaujala, tak recenzi najdete ZDE.
 
 
 
 
Dalším příběh, tentokrát od ruské autorky, Valentiny Nazarove, je Skrytá píseň. Tato knížka mě teď neustále provází díky hudbě, kterou do ní autorka ukryla. Celý příběh se totiž nechá unášet na vlnách rock’n’rollu a je nesmírně lehké nechat se unášet s ním. Kniha je čtivá, napínavá a až na pár přehnaných scén ke konci je téměř dokonalá. Já díky ní teď znova začala poslouchat Green Day, The Killers, The Liberties, Fall Out Boy atd., u kterých se mimochodem skvěle píše. Pokud tedy hledáte dobrý příběh, který vás nejen pohltí, ale také vám dá inspiraci k poslechu hudby, tak rozhodně sáhněte po Skryté písni.
 
Knihu jsem hodnotila…     83%
 
Celou mou recenzi najdete ZDE.
 
 
 
 
Předposlední knihou je dlouho očekávané pokračování ze série o Erice Fosterové od Roberta Bryndzy, Do posledního dechu. Ani tento díl opět nezklamal a dočkali jsme se skvělého příběhu, po kterém nejeden čtenář nutně potřebuje pokračování. Jenže kdy se ho dočkáme? Toť otázka… Já tedy doufám, že to bude brzy, jelikož mě zajímá nejen další případ, ale také Eriky osobní život, kterému dává Robert Bryndza díl od dílu více prostoru.
 
Jak knihu hodnotím?     91%
 
Recenzi na knihu Do posledního dechu si můžete přečíst ZDE.
 
 
 
 
Poslední knížkou, kterou jsem za březen stihla přečíst, je Učiněná katastrofa od Jamie McGuire. Tuto knížku jsem četla tak průběžně celý měsíc mezi čekáním na recenzní výtisky, jelikož jsem v tu dobu chtěla něco jednoduchého. Tato knížka je druhým dílem ke Krásné katastrofě, kterou jsem četla už před více než třemi lety. A je to v podstatě to samé jen tentokrát odvyprávěno z pohledu Travise Madoxe. Jedná se o klasický NA příběh, který se odehrává na vysoké škole a hlavní hrdina vybíjí svůj vztek na tajných boxerských zápasech. Nejedná se tedy zaručeně o nic nového, ale příběh je čtivý a hodně odpočinkový, takže přesně takový, jaký se od něho očekává. Jen já spíš preferuji ten první díl, který vypráví Abby…
 
Knize jsem se nakonec rozhodla dát…     63%
 
 
A dostali jsme se na konec tohoto článku. Ráda bych vás ještě upozornila, že se na blogu koná soutěž, takže pokud jste se ještě nezapojili, rozhodně to běžte napravit. :) Jedná se jen o vyplnění dotazníčku, do kterého jsem dala i nějaké ty otázky o knížkách. Ovšem pokud odpovíte špatně, tak se nic neděje, i tak budete zařazeni do soutěže a žádné znevýhodnění mít nebudete. :) Abych se však vrátila k "Přečtenu", tak bych také měla vyhlásit tu nejlepší knížku měsíce. Pomalu každá se mi svým způsobem zaryla pod kůži, ale mám tu favorita, kterého si chci rozhodně ještě někdy přečíst a tím je Muffin a čaj od Thea Addaira. Pokud jste tuto knížku ještě nečetli, tak rozhodně neváhejte a jděte do ní. Je opravdu dokonalá!
 
Jaký byl váš březen? Znáte některou z těchto knih, které jsem vám dnes ukázala? Četli jste některou? Pokud ano, líbila se vám? Jak moc máte rádi knihy od začínajících českých autorů?
Budu moc ráda za každý váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka
 
 

Komentáře

  1. Krásné fotky a moc pěkné nové kousky :) Skoro na všechny z nich mám také zálusk :) Hlavně na Cinder a Ellu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tvému zálusku se nedivím, všechny jsou nadmíru lákavé. :)) Až se do Cinder pustíš, užij si čtení. ;)

      Vymazat
  2. Hadrového panáka jsem četla a můj názor je na něj rpakticky totožný jako tvůj, čekala jsem pecku, protože ten nápad byl skvělý...
    Ella a Cinder a Skrytá píseň mě láká. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se na názoru na Hadrového panáka shodneme...
      Určitě se do těchto dvou knížek pusť, obě jsou skvělé. Obzvláště ta Skrytá píseň. ❤

      Vymazat
  3. Skrytou píseň zrovna čtu a zatím se mi líbí moc. Z ostatních jsem nic nečetla, ale u některých bych to ráda napravila. :) Přeju krásný duben plný spousty knih. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti Skrytá píseň líbí i nadále... A děkuji, i tobě přeji krásné dubnové čtení. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...