Posedlost hokejovou romancí stále pokračuje…

Zůstaň


Autor: Sarina Bowen, Elle Kennedy

Série: WAGs 2.

Originální název: Stay

Žánr: New Adult, román, erotická literatura

Počet stran: 312

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Hailey Taylorová Emeryová tuší, že její oblíbený klient v Aportu – anonymní virtuální asistenční službě – je ve skutečnosti hokejová hvězda Matt Eriksson. Nahlédnout do složek klientů je sice proti pravidlům, je si však téměř jistá, že si každý den píše se svým celoživotním idolem a plní mu každé jeho přání. Hailey si stále léčí srdce po nedávném rozchodu, stačí jí proto jen nezávazné flirtování… Jenže pak se se svým klientem musí setkat tváří v tvář a zpanikaří.
Matt Eriksson ví moc dobře, co je to zlomené srdce. Ještě stále se nevzpamatoval z krachu svého manželství, navíc je v týmu jediný, kdo zná strašlivou pravdu: že hokej a dlouhodobé vztahy k sobě nejdou. Sotva se vidí se svými dětmi a jakékoli setkání s bývalou manželkou ho přivádí k šílenství. Jediný člověk, který ho zřejmě chápe, mu navíc nechce ukázat svou tvář.
Naštěstí to není nic, co by lístky na hokejové utkání nevyřešily. Hailey té nabídce nemůže odolat a Matt nemůže odolat Hailey.
 
"Technik Tak fandí Medvědům? I kdybych o něj měla zájem, nikdy by nám to neklapalo – ne když každý fandíme někomu jinému. Jak jde o můj tým, slovo kompromis pro mě neexistuje."
 
Jmenuji se Hailey Taylor Emeryová. Můj život nebyl od malička tím nejlepším, ale měla jsem jednoho dobrého kamaráda, který všechno zlo z mého života odstranil. Jackson byl vždy tím nejlepším, co mě v dětství potkalo a jak jsme tak dospívali, začali jsme spolu chodit, až to skončilo svatbou… Tedy teď už by se dalo říct, že to vlastně skončilo rozvodem. Je mi 29 let a už déle než rok jsem rozvedená. Ale nestěžuji si. Jsem spolumajitelem firmy Aport, což je taková online asistenční služba, ve které si můžete i anonymně objednat v podstatě cokoli. Dostanete ve tři hodiny ráno chuť na jablečný koláč? To není problém! My vám ho za okamžik doručíme.
 
Co je však problém, tak to je můj osobní život. Já si to sice nemyslím, ale moje kamarádka, Jenny, je o tom přesvědčena. Mě toho však k životu stačí málo. Dejte mi třeba nekonečnou vstupenku na všechny zápasy mého milovaného hokejového týmu z Toronta a já vám slíbím, že budeme navždy těmi nejlepšími kamarády. Hokej je totiž má vášeň, která mě nikdy neopustí. A teď když to víte, tak si představte ten šok, který u mě nastane po zjištění, že můj nejoblíbenější zákazník Apotru je Matt Eriksson. Ten Matt Eriksson, který je mým nejoblíbenějším útočníkem, jakého kdy Toronto mělo. A zároveň muž mých snů. Panebože! Je tohle všechno pravda nebo se mi zdá nějaký hodně dobrý sen? Pokud je to však jen sen, tak prosím, ať se z něj nikdy neprobudím!
 
"Velká postava. Se širokou nahou hrudí s vypracovanými svaly. Jako pořádně vypracovanými. Naprosto fascinujícími. Ještě jsem nepotkala nikoho s tak dokonale vykreslenými prsními svaly. A břišáky jak valcha mojí prababičky. To mě podržte."
 
V minulém díle této hokejové série WAGs jsme měli možnost nahlédnout do života sympatického Matta. Skvělého hokejisty a jednoho z nejlepších přátel Blakea, který byl hlavním hrdinou knihy Hodnej kluk. Nyní je tou hlavní hokejovou hvězdou Matt, který svůj život v posledních dvou letech neměl vůbec jednoduchý. Prošel si rozvodem a kvůli své hokejové kariéře nemá tolik volného času, který by mohl strávit se svými malými dcerkami. A na to aby se věnoval ještě něčemu dalšímu, mu už nezbývají síly. Ale láska dokáže dělat zázraky a právě to se nám Sarina Bowen a Elle Kennedy touto knihou snaží ukázat…
 
Sarina Bowen a Elle Kennedy
Stejně jako v předchozím příběhu, tak i zde autorky skvěle propracovaly děj. Kniha je plná neuvěřitelně vtipných momentů, u kterých se zkrátka musíte smát z plných plic. Zároveň jsou zde však i dojímavé scény, u kterých vám ukápne i nějaká ta slza. V této knize se skvěle ukázala ta tvrdá práce obou autorek, které se vážného tématu spojeného s rozvody zhostily se ctí. Podařilo se jim totiž i přes tu vážnost napsat odpočinkový a nesmírně zábavný příběh, který stejně jako minule okořenily kapkou erotiky.
 
Kniha je vyprávěna stejně jako předchozí díl oběma hlavními hrdiny. Hailey i Matt nám tedy postupně poodkrývají jejich příběh a můžeme tak nahlížet i do scén, které netráví spolu. Například se podíváme, jak Hailey vychází v práci se svým bývalým manželem a jaké to má Matt, když má na chvíli v péči své dcery. Autorkám se v tomto příběhu podařilo daleko lépe vymyslet celou zápletku a nečekaně byla celá kniha lehce uvěřitelná i přesto, že se jedná o New Adult žánr. Obě hlavní postavy jsou nesmírně sympatické a to především i díky tomu, že z nich autorky nedělaly přehnané hrdiny. Jsou to přeci lidé a tak mají svoje chyby. Už jen kvůli tomu je příběh ještě více chytlavý a čte se naprosto jedním dechem.
 
Tentokrát se celý příběh točí ještě více kolem hokeje. S Hailey, náruživou fanynkou Torontského týmu, se dostáváme více na tribuny a i k ostatním WAGskám, manželkám a přítelkyním ostatních hokejistů v týmu. Už těch pár okamžiků, kdy se WAGsky ocitly na scéně v předchozí knize, byly nezapomenutelné. Ovšem teď jsou ještě daleko lepší. Navíc jejich poznámky zajisté potěší každou fanynku nejen hokeje, ale především i Harryho Pottera, o kterém se párkrát zmíní. A věřte mi, že v těchto okamžicích se opravdu nasmějete. :)) Celý příběh však tentokrát není tak růžový jakou hodný kluk. U tohoto příběhu totiž autorky skvěle ukázaly, jak je hokejová kariéra složitá, vyčerpávající a jak je v takovém případě složité najít a především udržet si trvalý vztah.
 
(zdroj)
Obálka knihy je v tomto případě stejně dobrá jako u prvního dílu. Zas jsem zde ráda, že nakladatelství Baronet vydává příběhy pod těmito mrazivými obálkami a ne pod těmi originálními. Ty mi totiž k celému příběhu opravdu neladí a to nejen mě… Ovšem pokud mě znáte, tak víte, že si neodpustím nějakou tu poznámku, když má člověk na přebalu jinou barvu vlasů, než jakou má napsanou v příběhu. Ano, i tady se objevuje mé hnidopišství a já musím napsat, že asi začínám být barvoslepá, protože ten muž na obálce rozhodně není blond. :)
 
Barva vlasů na obálce je však jediná chyba na této knize, která ale vůbec nekazí prožitek z celého příběhu. Druhé díly New Adult sérii bývají většinou napsané jen proto, že byla první kniha úspěšná a tak se autoři snaží na pokračování většinou jen vydělat a bývá jim jedno, co vypustí na svět. Ovšem u této série si autorky daly na tomto druhém příběhu záležet snad daleko více a ono se jim to nesmírně podařilo. Já jsem byla touto knihou daleko více překvapená a nesmírně jsem z knihy Zůstaň nadšená. Kolikrát jsem měla i pocit, že když se Hailey ocitla na hokejovém utkání, tak autorky místo toho, aby si vymýšlely svojí fanynku, popisovaly mě. V ten okamžik jsem si uvědomila, jak praštěně musím na ostatní působit, když sleduji hokejové utkání České republiky proti komukoli. Nenechte se mnou totiž zmást. Možná jsem tichá dívka, která své okolí jen tiše pozoruje, ale vezměte mě na zápas a já vám ukážu, jak dokáži být hlasitá a dost od rány. :)) Jinak co se ještě mě týká, tak nyní už můžu s jistotou napsat, že lepší NA série neexistuje a já si WAGs rozhodně přečtu znovu. Mimochodem, je zde někdo, kdo také tak moc doufá, že Baronet vydá i hokejovou sérii Him, kterou tyto autorky napsaly ještě před WAGs?
 
Teď už zbývá jen napsat, komu můžu nejen tuto knihu ale i její předchozí díl doporučit… Troufám si tvrdit, že tyto knihy jsou nutností pro všechny hokejové fanynky, které potřebují na okamžik vypnout svou mysl a chtějí si užít romanci plnou hokeje. Navíc pokud máte rádi hokej a k tomu ještě psy, tak stejně jako v knize Hodnej kluk, i zde má náš hlavní hrdina slabost pro hafany. Takže i milovnice psů této knize zajisté podlehnou. :) Ovšem knihu doporučuji nejen hokejovým fanynkám, ale i každé ženě, která si potřebuje u knihy odpočinout a má ráda NA příběhy. Ale ten hokej by přeci jen měla mít trochu ráda. Vždyť je to přeci hokej a ten nejde nemilovat!
 
A teď už hodnocení!
 
    100%
 
Znáte tuto sérii? Četli jste Zůstaň nebo předchozí díl Hodnej kluk? Pokud ano, jak se vám příběh líbí? Znáte některou autorku i z jiných knih? Jak se vám líbí hokejový námět této série?
Budu moc ráda za vaše komentáře. :)
 
 
Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku bych moc chtěla poděkovat nakladatelství Baronet, u kterých si knihu Zůstaň můžete také pořídit.
 
 
 

Komentáře

  1. Výborná recenze :) To vypadá vážně slibně.Tuhle sérii se teprve chystám rozečíst, ale těším se na ni víc a víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. ❤ Celá série WAGs je opravdu dokonalá, takže ti doporučuji se na ní vrhnout co nejdříve. :))

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...