Unboxing #31

Zdravím, knihomolové!
 
Dnes vás vítám u unboxingu jednoho obřího balíčku z nakladatelství Omega. Pokud se nemýlím, tak by zde měly být tři knížky, které už nedočkavě očekávám. Všechno to jsou tedy zaslané recenzní výtisky, za které nakladatelství Omega velmi děkuji. Prozradím vám, že co jeden příběh, tak to jiný žánr. Jestli tedy hledáte inspiraci na čtení, tak zde určitě něco najdete… ;) A pokud se ptáte, jaké knížky se zde ukrývají, tak se pojďte podívat...
 


Nejdřív ale náhled do balíčku…
 
 
A tady je máme!
 
 
Jako první knížku zde mám Vytoužené dítě od Catherine Chidgey. Jedná se o historický román a mě je už nyní jasné, že si při čtení popláču. U knihy mě velmi zaujala její anotace, která slibuje další nezapomenutelný příběh z období 2. světové války. Takové příběhy se sice nedají čít stále, ale jednou za čas takový román určitě potěší každou romantickou duši, nehledě na věk…
 
"DĚSIVÉ VYOBRAZENÍ ŽIVOTA BĚŽNÝCH NĚMCŮ, KTEŘÍ JSOU BĚHEM DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY OBELHÁVÁNI NACISTICKOU PROPAGANDOU O DOKONALÉM NĚMECKU"
 
Anotace: Německo 1939. Dvě děti bezmocně sledují, jak jejich rodiče pohlcuje nemilosrdné mocenské soukolí. Siggi žije v blahobytu a nevědomosti střední vrstvy obyvatel Berlína. Její otec je cenzor, který bez slitování odstraňuje zakázaná slova jako „slib“, „láska“ nebo „milost“. Jedináček Erich žije na relativně svobodnějším venkově, přesto se mu však na mysl kradou podivné nezodpovězené otázky.
Tyto dvě děti svede osud dohromady, když se německá víra v nádhernou budoucnost začne hroutit. Společně najdou dočasné útočiště v opuštěném divadle uprostřed trosek Berlína. Venku mezitím všude visí z oken bílá prostěradla a po celém městě se mluví o kapitulaci. Dny, které stráví Siggi a Erich spolu, zformují jejich další životy.
Na Siggi a Ericha dohlíží vytoužené dítě, tajemný vypravěč příběhu. Vidí, co vidí i oni, cítí, co cítí oni, jeho hlas totiž vychází z hlubin trosek národního snu...
 
 
 
Poslední dobu přicházím na chuť detektivkám. Vše začalo Robertem Bryndzou a pokračovalo Hadrovým panákem. Jenže já dostala chuť na něco úplně nového a tak jsem se rozhodla, že si přečtu knihu od Julir Heaberlin, Papíroví duchové. Od této autorky vyšla začátkem minulého roku kniha Černooké Zuzany. Tato knížka byla hodně rozebírána a názory na tento příběh byly hodně rozporuplné. Rozhodla jsem se tedy, že si názor na tuto autorku udělám i já a přečtu si její novinku Papíroví duchové. Od knihy toho prozatím očekávám opravdu hodně, tak doufám, že nezklame… Máte s některou knihou od této autorky zkušenost? Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, co na její styl psaní říkáte.
 
"STARÝ FOTOGRAF S DĚRAVOU PAMĚTÍ A MLADÁ ŽENA TOUŽÍCÍ PO POMSTĚ!"
 
Anotace: Carl Louis Feldman kdysi býval uznávaným fotografem. Poté byl však obviněn z vraždy mladé ženy a následně zproštěn obžaloby. Ve stáří se stal pacientem pečovatelského ústavu pro lidi postižené demencí. Nyní za ním přichází jeho dcera, aby ho vzala na výlet. Carl však netuší, že tato dívka jeho dcerou není a že se do ústavu už nikdy nevrátí… Starého pána dohnala jeho minulost. Mladá žena za volantem auta je přesvědčená, že muž vedle ní je skutečný vrah, který má na svědomí smrt několika dívek včetně její sestry Rachel. Jejím cílem je zjistit, zda si Carl na vraždy pamatuje, a pokud ano, chce, aby se k nim doznal. Nejvíc jí vrtá hlavou, co se doopravdy stalo s Rachel. Skutečně Carl zapomněl na to, co provedl, nebo to jen předstírá? Možná je dokonce nevinný a ona je tou, kdo lže. Ať tak či tak, mladá žena podstupuje obrovské riziko, pokud Carl skutečně sériovým vrahem je. V texaské divočině se totiž nikdo pomoci nedovolá…
 
 
 
A konečně tu mám i fantasy! Tou třetí knihou a zároveň příběhem, který mě láká snad nejvíce, je První život od Gena Showalter. O této knížce jste již zajisté slyšely z některé její recenze, které se už postupně začínají na různých blozích objevovat. Já jsem tedy prozatím žádnou z nich nečetla, abych šla do knihy s čistým štítem bez žádných spoilerů od ostatních. Ovšem dalo mi to celkem zabrat a do žádné recenze se nepodívat. Tato knížka je první dílem ze stejnojmenné trilogie, která je v zahraničí hodnocená celkem vysoko a tak jsem velmi zvědavá, co zde autorka vymyslela.
 
"ŽIVOT NA ZEMI JE POUHÁ ZKOUŠKA, OPRAVDOVÝ ŽIVOT ZAČÍNÁ PO SMRTI."
 
Anotace: Dějiny prý píšou přeživší. Ale vím, že to tak vždy není. Jsem Tenley Lockwoodová a brzy zemřu. Tohle je můj příběh, ve kterém je konec pouhým začátkem.
Tenley „Desítka“ Lockwoodová je obyčejná sedmnáctiletá dívka, která posledních pár měsíců strávila v ústavu Prynne. Proč? Není to kvůli její posedlosti čísly, ale protože odmítá dovolit, aby její rodiče rozhodovali o tom, kde bude žít… až zemře. Všichni lidé už přijali jednoduchý fakt – život na Zemi je pouhá zkouška a opravdový život začíná po smrti.
Na věčnosti vládnou dvě říše – Troika a Myriad, odvěcí rivalové a nepřátelé na život a na smrt. Obě říše udělají cokoliv, aby dostaly Desítku na svou stranu. Pošlou za ní své nejlepší agenty. Desítka se brzy ocitne na útěku, zatímco světem zmítá válka mezi dvěma říšemi, které bojují o její duši. Komu může věřit? A co když kluk, do něhož se zamilovala, nepatří do říše, která je jí milejší? Rozhodne se správně?
 
 
Tak a jsme na konci vybalování tohoto obřího balíčku. Celkem mě teď mrzí, že knížky nebyly posílány postupně, jelikož teď nemám sebemenší ponětí, do které se pustím dříve. Budu moc ráda, když mi v tom rozhodování pomůžete a napíšete mi do komentářů, na kterou z těchto tří knih, chcete znát můj názor nejdříve a já je pak podle toho začnu postupně číst. Zrovna nějak nemám touhu číst určitý žánr, takže za jakýkoli váš názor budu moc ráda. :)
 
Četli jste některou z těchto knih? Znáte některého z těchto tří autorů? Chystáte se na některou knihu z těch, které jsem vám dnes ukázala?
Budu moc ráda za váš komentář. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

 

Komentáře

  1. Ke knihám gratuluju, o Prvním životě jsem taky přemýšlela, ale nakonec jsem se sebezapřením usoudila, že mám čtiva víc než dost. :)) Užij si čtení a ať se knihy líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Za První život jsem opravdu ráda, omylem jsem totiž neodeslala formulář a tak jsem se na ní s Omegou domlouvala až později. Tak doufám, že za to stojí. :))

      Vymazat
  2. Doporučuji jít do Papíroví duchové. Četla jsem předchozí Černooké Zuzany a byli skvělé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za radu. Právě jsem je dala do obalu, že se do nich pustím. :))

      Vymazat
  3. Krásné kousky! :-) Přeji příjemné čtení. Nejvíc mě zaujalo Vytoužené dítě. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně nafoceno, ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyby mě nečekali státnice, tak bych se taky přihlásila na konkurz knih Papírový duchové a První život, protože mě obě knihy hodně lákají. No bohužel si teď musím dál na měsíc a půl pauzu, tak se aspoň budu těšit na tvé recenze :))
    Ať se ti všechny knihy líbí ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tyto dvě knížky snad vyjdou RC do 14 dnů, tak se máš na co těšit. Doufám, že to bude dobré čtení a nezklame mě ani jeden z těchto příběhů...
      Děkuji. :))

      Vymazat
  6. Moc pěkné kousky :) Také mě čekají státnice tak se s novým čtením trochu krotím, ale Prvnímu životu a Papírovým duchům stejně nejspíše neodolám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) To mě kdyby Omega nezaslala První život, tak bych si ho určitě koupila také. :D Přeji hodně štěstí při státnicích! ;)

      Vymazat
  7. Všechny tři bych brala, Šári :) Tak si je hezky užij! Hlavně První život a Vytoužené dítě mě moc lákají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zatím si užívám čtení Papírových duchů a dost se u toho bojím. :)) Do Prvního života se chci pustit hned potom a nakonec si chci užít Vytoužené dítě... ❤

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...