Unboxing #33

Zdravím, knihomolové!
 
Po dlouhé době vás vítám u unboxingu, ve kterém se ukrývá pouze jedna knížka. Dnes mi totiž dorazil recenzní výtisk z nakladatelství Omega, který vypadá naprosto luxusně a tak bych se s vámi o něj alespoň prostřednictví fotek ráda podělila. V balíčku se ukrývá jedna hodně očekávaná fantasy, nad kterou jsem už před čtrnácti dny doslova "slintala" v knihkupectví. :)) A teď je tady!
 


Malý náhled…
 
 
A kniha je na světě!
 
 
Dorazila mi tedy kniha Nesmrtelní z Meluhy od Amishe Tripathi. Jedná se o první díl z trilogie Šiva, která je jednou z nejprodávanějších sérií v historii indické literatury. Příběh, který se v této knize ukrývá, má být i přímo inspirován indickou mytologii a to můj zájem ještě zvyšuje. Knihu, která je inspirovaná mytologií, jsem prozatím četla jen jednu, ovšem byla skvělá. Ráda tedy rozšířím svou znalost o mytologii zas jiné země a s radostí se do tohoto příběhu pustím. Navíc zatím jsem viděla jen kladná hodnocení knihy, takže doufám, že nezklame…
 
"Dnes je Šiva bohem, ale před čtyřmi tisíci lety to byl obyčejný člověk."
 
Anotace: Rok 1900 př. n. l. Tehdejší obyvatelé nazvali tuto zemi Meluha – dokonalou říši, která existovala mnoho staletí před sjednotitelem Lordem Ramem, jedním z největších panovníků všech dob. Avšak kdysi pyšní súrjavanšští vládci Meluhy jsou ve smrtelném nebezpečí. Hlavní řeka říše Sarasvatí pomalu vysychá a z východu na ně útočí čandravanšové, kteří se navíc spolčili s nágy, zavrhovanou rasou znetvořených lidí s neskutečnými bojovnými dovednostmi.
Jedinou nadějí je prastará legenda: Dosáhne-li zlo obřích rozměrů a zdá se být vše ztraceno, když se zdá, že vaši nepřátelé vyhráli, zjeví se hrdina. Ale může být přistěhovalec z Tibetu hrdinou? A chce vůbec hrdinou být?
 
 
A jsme na konci. Dnes to bylo opravdu krátké, ale doufám, že i ukázka jen jedné knížky se vám líbila. Píše se, že Amish Tripathi je nejlepší indický autor, tak snad je to pravda a zde se bude ukrývat skvělý a dech beroucí příběh… Na knížku se chystám co nejdříve. Před ní však potřebuji ještě přečíst dvě jiné. Doufám však, že do čtrnácti dnů byste se mohli dočkat recenze. Tak se těšte... :)
 
Znáte tuto knížku? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, líbila se vám?
Budu moc ráda, za vaše komentáře. :)
 
Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka

 

Komentáře

  1. Musím slintat jakou má kniha úžasnou obálku! :) Také jsem si chtěla o knihu psát, ale neměla bych to teď kdy číst, když se musím učit. Tak si asi jen budu muset vystačit s tvou recenzí (zase xD) a popřípadě si to později pořídit sama.
    Snad se ti bude kniha líbit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám, že má recenze bude stát za to a natolik tě zaujme, že si ji pořídíš. XD
      Děkuji. :)

      Vymazat
  2. Parádní novinka, vypadá to lákavě, i když já trochu váhám, zda by to bylo pro mě... Proto se těším na Tvou recenzi, která mi určitě pomůže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad do 14 dnů recenze bude, aby ses mohla co nejdříve rozhodnout, zda do knihy jít. :))

      Vymazat
  3. To ted cte kazdy druhy a sama chvala... Asi o ni budu taky uvazovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta samá chvála mě nutí toho od knihy očekávat opravdu hodně, tak snad to nebude na škodu... :)

      Vymazat
  4. Pěkný přírůstek :) Včera mi Nesmrtelní z Meluhy také přišli :) Vypadá to vážně skvěle, takže se na ně těším :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...