#13 Nákupy za měsíc - červen 2018

Zdravím, knihomolové!

Řekla bych, že se mi dařilo nakupovat knihy tak, abych pro vás psala "Nákupy" vždy jen jednou za dva měsíce. Měla jsem z toho radost, říkala jsem si, že alespoň ten jeden měsíc ze dvou ušetřím. No, ale to by nesměly vycházet tak dokonalé knížky, kterým já zkrátka neodolám. A tak vás tedy vítám dnes u nového článku, ve kterém bych vám ráda ukázala mé červnové přírůstky!


V minulém měsíci jsem si koupila celkem čtyři knížky, ale jelikož jsem měla svátek, tak mi přibyla ještě jedna, kterou bych vám také ukázala. Ovšem k té až nakonec, nejdříve to vezmeme hezky popořádku. Pokud mě sledujete na Instagramu, už nejspíše všechny knížky, až na tu poslední, znáte. I tak ale budu ráda, když si článek přečtete a třeba se dozvíte něco, co jste ještě nevěděli. :) Teď už ale dost těch nepotřebných popisků a pojďme se na knížky podívat!



První knížkou, kterou jsem si koupila hned na začátku měsíce je Věž úsvitu od Sarah J. Maas. Chaol byl před příchodem Jeřába můj oblíbenec, takže pokračování jeho příběhu jsem nedokázala odolat. A nesmírně se těším, až si najdu ten čas a do této cihličky z pera tak skvělé spisovatelky se pustím. Určitě to bude další dech beroucí příběh, který mě nenechá vydechnout. Četli jste ji už někdo?

Anotace: Chaol byl vždy věrný svému vládci. To se ale změnilo, když byl skleněný zámek zničen a král Adarlanu se ho pokusil zabít. Chaol sice přežil, ale utrpěl těžká zranění. Jeho jedinou nadějí jsou léčitelé v Atice, pevnosti na Jižním kontinentu. S blížící se válkou se do potíží dostanou i Dorian a Aelin. Aby přežili, musí Chaol přemluvit krále Jižního kontinentu, aby se do války zapojil na té správné straně. Avšak to, co odhalí v Atice, je mnohem důležitější.






Kdybych nejela do Prahy a nenavštívila Luxor, tak by Věž úsvitu byla tou jedinou koupenou knížkou. Jenže já do té Prahy jela a Luxor jsem navštívila. No, a místo dvou plánovaných knížek jsem odešla se třemi. – Opravdu potřebuji nějaký nedobytný zámek na svou peněženku. – První knížkou, kterou jsem našla, je Černooká od Anny Musilové. První český YA psychothriller od tak mladé autorky, jsem si musela pořídit. To jsem brala jako nutnost a to zvlášť, když je příběh tak chválen a má tu dokonalou obálku. Na knihu jsem nesmírně zvědavá a pokud bude čas, tak jí snad stihnu přečíst ještě tento měsíc…

Anotace: Temný thriller o pozvolném propadu do deprese vyvolané dávným traumatem.
Viktorie je osmnáctiletá studentka, která žije zdánlivě normální život. Chodí na střední školu, řeší rozpory s kamarádkou a právě prožívá první lásku. Skutečnost je však jiná, než se na první pohled zdá. Před lety zemřela Viktorii matka a ona se s tím dosud nevyrovnala. Jednoho dne spatří v zrcadle záhadnou dívku – přízrak s černýma očima, který jí začne podsouvat zvrácené myšlenky. Kdo je tahle nevypočitatelná Černooká? A dokáže ji Viktorie porazit?


Asi nebyl dobrý nápad rozhodovat se mezi dvěma novinkami, které snad naschvál postavili v knihkupectví vedle sebe. Dopadlo to tedy tak, že jsem samozřejmě vzala obě. Tou první byl Loutkář od Daniela Colea, který je pokračováním z (snad) plánované trilogie Detektiv William Fawkes. První díl Hadrový panák se mi vcelku líbila, ale jak jsme se shodly s kamarádkou, ten konec byl zkrátka divný. Doufám tedy, že mě Loutkář nezklame tolik jako Hadrový panák, který měl strhující začátek, ale ten konec… No, uvidíme…

Anotace: Od případu Hadrového panáka uplynulo osmnáct měsíců. Hrůza z něj se stále vznáší nad Londýnem, detektiv Wolf zmizel. A jeho kolegyně seržantka Emily Baxterová čelí další sérii nezvyklých vražd – jejich oběšené oběti mají na hrudi vyřezáno slovo „NÁVNADA“. Stejně označená těla se začnou objevovat také v New Yorku a do vyšetřování se tak vloží i speciální agenti FBI Damien Rouche a Elliot Curtisová. S přibývajícími mrtvolami stoupá tlak médií. Stopy vedou k dvojici psychiatrů, k nimž zavraždění docházeli, ale ti jsou nalezeni rovněž mrtví – a na hrudi mají vyřezáno slovo „LOUTKA“. Kdo je však ten, který tahá za nitky?



A nyní příběh, který se mnou odjel na dovolenou a čeká, až budu mít chvilku volna… Nečetla jsem Marťana, ale Artemis od Andyho Wiera, jsem si pořídit musela. Marťan mě svou anotací vůbec neoslovil, zato Artemis naprosto. Jsem nesmírně zvědavá, jaká bude. Zatím se mi líbí ten nápad krimi z Měsíce, tak snad to bude dobře zpracované. Její hodnocení na databázi není moc vysoké, ale i tak doufám, že příběh nebude špatný…

Anotace: Autor celosvětového hitu Marťan se znovu hlásí o pozornost milionů čtenářů: tentokrát sci-fi thrillerem z blízké budoucnosti – napínavou noir kriminálkou odehrávající se na Měsíci.
Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka. Občas i nelegálního, čili pochopitelně lépe zaplaceného zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné pašování nestačí na slušnější bydlení? Všechno se ale změní v okamžiku, kdy Jazz dostane nabídku provést velkou věc. A to za odměnu tak závratnou, že se prostě neodmítá. Jenže tahle zakázka jí brzy přeroste přes hlavu – zaplete se totiž do vysoké hry, v níž jde o ovládnutí Artemidy. A kterou by nemusela přežít…



Konečně jsme u knížky, kterou jsem dostala k svátku a měla jsem z ní takovou radost, že jsem málem radostí vyskočila z vozíku. :)) Dostala jsem anglické vydání Harryho Pottera a Kamene mudrců od J. K. Rowling v barvách a s podrobnostmi o své koleji. Oficiálně se tímto přiznám, že patřím do Zmijozelu a jsem na to hrdá! Jaká kolej je ta vaše?

Anotace: Let the magic of J.K. Rowling's classic series take you back to Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Issued to mark the 20th anniversary of first publication of Harry Potter and the Chamber of Secrets, these irresistible House Editions celebrate the noble character of the four Hogwarts houses. Featuring gorgeous house-themed cover art and interior line illustrations by Kate Greenaway Medal winner Levi Pinfold, each book will also have vibrant sprayed edges in the house livery. Entertaining bonus features exclusive to each house accompany the novel. All seven books in the series will be issued in these highly collectable House Editions. A must-have for anyone who has ever imagined sitting under the Sorting Hat in the Great Hall at Hogwarts waiting to hear the words, 'Better be SLYTHERIN!'You'll always find a home at Hogwarts!



Toť by z dnešního článku bylo vše. Doufám, že jsem vás pro tentokrát neunavila informacemi. Dnes zde nebylo tolik knih co minule, ale i tak doufám, že jste zde našli nějakou inspiraci na čtení. Já bych řekla, že jsem si pořídila opravdu jen ty knížky, po kterých jsem nejvíce toužila a dokázala jsem se celkem krotit. Ovšem kdo ví, jak by to dopadlo, kdybych nějaké to knihkupectví navštívila ještě jednou. No, ta raději nebudu domýšlet… :)

Jaké knížky jste si v červnu pořídili vy? Koupili jste si některou knihu jako já? Chystáte se číst nějaký příběh, který jsem si koupila?
Nebo jste ho už četli? Ano, který a jak se vám líbil?
Budu moc ráda za všechny vaše komentáře! :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Moc pěkné nákupy :) Já minulý měsíc moc nenakupovala, ale určitě si chci pořídit Věž úsvitu a Artemis :) Za to Černookou nejspíše vynechám :) Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji... Tak Věž úsvitu je nutnost, to naprosto chápu. :)

      Vymazat
  2. Přemýšlím nad tím jestli jsem něco vůbec v červnu kupovala xD teda kromě eknihy Renegátů :D Mám tak trochu okno, chmmm. Ale teda vím ještě že mi došli dvě knihy, které jsem vyhrála a to Slunce je také hvězda a Grafitové děvče. :)

    Každopádně Loutkáře bych si společně s prvním dílem chtěla moc přečíst. Hadrového panáka jsem si pořídila jako eknihu (knihovna prostě absolutně přetéká, takže to musím už řešit takhle. Ale po výplatě už mám konečně v plánu si koupit další knihovnu). A Artemis mě také láká, tak snad se k němu brzy dostanu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak i výhra se tak trochu počítá. XD Přeci, když já jsem sem zařadila i ten dárek... No, ne? :)
      Artemis vypadá uvnitř hrozně zajímavě. Sice jsem toho zatím moc nepřečetla, ale má v sobě skvělé mapy. :)) Ať se ti Hadrový panák líbí. Já jsem z něj sice nebyla tolik nadšená jako všichni, ale aspoň se dal svižně číst. Za sebe tedy doufám, že bude Loutkář lepší...

      Vymazat
  3. na Vez usvitu se tesim, ale pockam si na posledni dil a pak to prectu za sebou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych nevydržela čekat. Novou knížku ze série Skleněný trůn musím mít hned, jenže teď si najít ten volný čas na čtení... :))

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...