#15 Nákupy za měsíc - srpen 2018

Zdravím, knihomolové!

Konečně vás vítám u článku, ve kterém bych vám ráda ukázala knížky, které jsem si v srpnu pořídila a třeba vám tak dala i nějakou tu čtecí inspiraci. Ano, vím, že jsem v minulých nákupech psala něco v tom smyslu, že doufám, že příští měsíc tolik utrácet nebudu, jenže ono to jaksi nešlo. Znáte to, ne?


V srpnu jsem sehnala lístek na Humbook, na který jsem se už dlouho přemlouvala, že půjdu. No, a jelikož jsem žádnou z knih od autorů, kteří na Humbooku budou, neměla, musela jsem něco investovat do té přípravy na jejich besedy, abych věděla, jaké vůbec jejich knihy jsou… Srpen byl však také měsíc mých narozenin a tentokrát jsem si řekla, že si udělám radost sama a pořídím si tak knížky, po kterých opravdu toužím. Neodolala jsem tedy a koupila jsem si za srpen celkem osm knih, a to opravdu krásných kousků. Tak se na ně pojďme podívat!


První knížku, kterou jsem si v srpnu pořídila byla Faja od Petry Stehlíkové. Tento příběh je druhým dílem ze série Naslouchač, kterou jsem v tu dobu ještě ani nezačala číst. Věděla jsem však, že se k této sérii díky Humbooku dostanu co nejdřív, takže jsem ji zběsile sháněla v blízkých knihkupectvích a v jednom jsem měla to štěstí. A co vám budu říkat, knížku jsem v pondělí dočetla a něco tak skvělého jsem už dlouho nedržela v rukou.

Anotace: Návrat do temného světa, kde se na pravdu a naději téměř zapomnělo.
Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenářského. Přátelství s kapitánem pětadvacítky je stále nové a Ilan si uvědomuje, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráčí po zemi dlouhá léta a kteří za svůj život ovlivnili mnoho dění ve světě. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její lid, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět.
Klid ve sklenářských městech je ke všemu narušen, když se po mnoha generacích znovu objevuje starodávný nápis, jen krátká věta, která kdysi byla součástí svobodného sklenářského světa. Ale kdo ji píše na zdi palutulů a sklenářských ghett, když ti, kdo znali její význam, jsou dávno mrtví? Jaký příběh vypráví ta tři slova, na první pohled tak jasná, přesto nepochopitelná?
Ilan bude muset čelit mnohým nebezpečím, aby odhalila význam starobylého odkazu a objevila v něm nové poselství.



Poté mi přišel balíček, který jsem si objednala z Megaknih, v němž se jako první ukrývala knížka Všechno je v pohodě od Niny LaCour. Tuto knihu jsem jednou zahlédla v angličtině a okamžitě jsem se do ní zamilovala. A to nejen do její anotace, ale především do její obálky. Dokonce mě okouzlila tolik, že jsem přemýšlela nad jejím pořízením v originálu. Naštěstí jsem ale vydržela a počkala si na český překlad, do kterého se snad pustím už v říjnu!

Anotace: Od té doby, co Marin nechala celý svůj předchozí život za sebou, nemluvila s nikým ze své minulosti. Nikdo, ani její nejlepší kamarádka Mabel, neví pravdu o tom, co se během několika posledních týdnů stalo. Dokonce i na univerzitě v New Yorku, tisíce kilometrů od domova v Kalifornii, stále touží po domově a snaží se překonat tragédii, která se stala. Nyní, během zimních prázdnin, když je v kampusu sama, přijíždí Mabel a Marin se musí vypořádat se vším, čím se tak dlouho trápila.





V balíčku se také ukrývala má další Humbook příprava. Víš, že tě miluju? od Estelle Maskame je první díl ze série DIMILY. Ze série, která se stala bestsellerem, a to i u nás. Není se však čemu divit, že je tato romantická YA trilogie tak prodávaná. Většina čtenářů je totiž zajisté zvědavá tak jako já, jak je možné, že celou trilogii napsala autorka už v šestnácti letech?!

Anotace: Na léto v Kalifornii se Eden vůbec netěší. Strávit ho má totiž v nové rodině svého otce, kterého už tři roky neviděla. Prázdniny by měla prožít s třemi nevlastními bratry a novou „matkou“ – lidmi, které vůbec nezná a ani netouží poznat. Na největší komunikační problémy naráží s Tylerem, nejstarším z bratrů. Nevyzná se v jeho divoké povaze, nemůže vystát jeho drzý pohled a ego vyšší než kopce v Beverly Hills. Pořád na něj ale někde naráží a čím víc poznává jeho svět nekonečných večírků a her, při kterých se porušují pravidla, tím víc jí zajímá. Začíná ztrácet hlavu pro lásku, která je zakázaná…





No, a když jsem si pořídila první díl série DIMILY od Estelle Maskame, rovnou jsem k němu přihodila i druhý díl Víš, že tě potřebuju?.

Anotace: Eden svého nevlastního bratra neviděla už skoro rok. Přestože svůj utajovaný vztah kvůli rodině ukončili, nemůže na Tylera stále zapomenout. Je sice šťastná se svým novým přítelem, jenže když od Tylera dostane zprávu, aby s ním strávila léto v New Yorku, je štěstím bez sebe. A tak spolu prožívají horké dny ve městě, které nikdy nespí, a staré touhy bublají pod povrchem. Jak dopadne jejich setkání? Odolají pokušení, nebo dají citům volný průběh?









A jak už je vám asi jasné, knížku Víš, že mi chybíš?, která je závěrečným dílem série od Estelle Maskame, jsem tam nemohla nechat. :)

Anotace: Je to rok, co Eden mluvila s Tylerem naposledy. Rok od té doby, kdy vyšli s pravdou ven, oznámili svůj vztah rodině a on ji pak zcela nepochopitelně opustil. Studium v Chicagu ji přivedlo na jiné myšlenky a pomohlo jí alespoň trošku zapomenout a jít dál. Teď se vrací na léto domů a není sama. Tyler přijíždí také. Eden už nechce otevírat staré rány, ale nevysvětlených otázek je tolik! Dozví se konečně, proč to Tyler udělal? Mají po tom všem, co mají za sebou, šanci na normální vztah, do kterého jim nikdo nebude mluvit?






A teď se dostáváme k balíčku, který jsem si objednávala z Knižního klubu k narozeninám. První knížku, kterou jsem si vybrala je příběh založen na skutečné události. Kniha Než přišla bouře od Tamy Oldham Ashcraft a Susey McGearhart mě zaujala díky filmu, a především jeho hereckému obsazení. Hlavní role totiž ztvárnila Shailene Woodley a Sam Claflin, což jsou moji oblíbení herci. Film okamžitě zaujal, a tak se tedy před jeho shlédnutím hodlám pustit nejdříve do knihy…

Anotace: Tami Oldhamová a její snoubenec Richard Sharp jsou mladí, zamilovaní a mají celý život před sebou. Pod zářivě modrou oblohou vyplouvají z Tahiti a míří do Tamiina rodného San Diega. Těžko mohou tušit, že se za necelé dva týdny ocitnou uprostřed jednoho z nejhorších hurikánů v dějinách. Bojují s přívaly deště, vlnami o velikosti mrakodrapů a větrem o síle 72 m/s. Richard se připoutá k lodi a pošle Tami do bezpečnějšího podpalubí. Náhle všechno podivně ztichne. Tami se probere o několik hodin později na zničené lodi. Richard nikde. Román Než přišla bouře vypráví o zázračné jedenačtyřicetidenní cestě Tami Oldhamové do bezpečí na zpustošené lodi, bez motoru, bez stěžňů a s mizivou nadějí na záchranu. Je to příběh o přežití na širém moři, nezapomenutelné vyprávění o houževnatosti lidského ducha a všeobjímající síle lásky.



Příběhy od Jojo Moyes jsou mou srdcovou záležitostí. Autorka mě vždy dokáže překvapit, a především píše romány, které na mě nepůsobí přehnaně přeslazeně, a proto mám její tvorbu ráda. Pořídila jsem si tedy její nejnovější knihu Zakázané ovoce. Sice na mě stále čeká v poličce jeden autorčin román, který jsem zatím nepřečetla, ale příběh, který slibuje Zakázané ovoce, jsem potřebovala, a tak doufám, že ho do konce roku ještě stihnu přečíst.

Anotace: Poklidné přímořské městečko Merham se ještě vzpamatovává z následků druhé světové války, když poklidné místní vody rozčeří příchod bohémské skupinky s nejasnými vzájemnými vztahy, která se nastěhuje do moderního, na tu dobu architektonicky výstředního domu na pobřeží. Konzervativní obyvatelé Merhamu jsou pobouřeni, mladou Lottie a její přítelkyni Celii však dům i jeho osazenstvo neodolatelně přitahuje. A do pohybu se dává lavina událostí, jejíž tragické následky přetrvávají i po padesáti letech…



A co by to bylo za knížky k narozeninám, kdyby se to obešlo bez nové Colleen Hoover a jejího příběhu Námi to končí. Tuto knížku jsem musela mít a už se těším, čím mě autorka zase překvapí. Sice mě trochu mrzí, že kniha není vydaná u YOLI, ale naštěstí Ikar tuto knihu vydal v menším formátu, takže ji po přečtení můžu dát do poličky ke zbylé Colleen, kam bude krásně pasovat. Navíc ta originální obálka je dokonalá!

Anotace: Občas právě ten, kdo nás nejvíc miluje, dovede nejvíc ublížit. Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní business. K tomu se ještě seznámila s dokonalým a neskutečně přitažlivým neurochirurgem Rylem. Vypadá to, že jí všechno vychází na jedničku. Ryle je do Lily blázen, pronásledují ho ale traumata z minulosti, kvůli kterým se jejich vztah komplikuje. Když se navíc do Lilyina života vrátí její láska z dětství Atlas, všechno, co si tak důkladně budovala, se začíná rozpadat…


Tak a jsem na konci mých srpnových nákupů. Tentokrát jsem se až na jednu knížku držela spíše romantiky, čemuž se hodně divím, ale nějak jsem si nemohla pomoct. Léto ve mně hold vyvolává touhu po lásce, takže se už těším na chmurný podzim, kdy se snad pustím do nějaké pořádné kriminálky či fantasy knihy a romantiku tak na chvíli odložím. :)) Doufám, že jsem vás k některým knihám inspirovala a můžu vám slíbit, že na polovinu z nich můžete brzy očekávat recenzi. ;)

Znáte některou z těchto knih? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Zaujal vás nějaký příběh? Který? Jaké knihy jste si za srpen pořídily vy?
Budu moc ráda, když se se svými úlovky pochlubíte do komentářů. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Naslouchače všichni milují, asi bych si ho už taky měla přečíst :D DIMILY se docela bojím, na ty wattpad románky jsem poslední dobou docela alergická. A Námi to končí mě docela láká, od Hoover jsem četla jenom sérii Bez naděje. Přeji hezké čtení :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naslouchač je povinnost, rozhodně ti ho tedy doporučuji! :D A co se týká DIMILY, tak ano, je to románek jak z Wattpadu, kterých i já mám někdy dost, ovšem skvěle si u knih odpočineš. Recenzi na celou DIMILY sérii plánuji na sobotu, tak třeba po jejím přečtení změníš názor... Já od Colleen četla vše, tak doufám, že si i tuto její novinku užiji, děkuji :))

      Vymazat
  2. Takto jsou pořádné přírůstky :) Faju chci taky,první díl se mi moc líbil :) A ráda bych se pustila i do DIMILY trilogie :) Pěkné čtení přeju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Tobě přeji také hezké čtení, až se do knih pustíš! A rozhodně doporučuji někde sehnat toho Faju! XD

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Ano, Faja je dokonalý příběh! Jen teď vydržet to čekání na pokračování... :))

      Vymazat
  4. Já jsem ráda, že jsem za srpen skoro nic neutratila, jelikož mi hodně knih bylo dáno k narozeninám. No ale uvidím jak to bude ten další měsíc :D
    Ale super přírůstky. Zakázané ovoce jsem si pořídila do čtečky a už jenom čeká na přečtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já si ty knížky k narozeninám musela tento rok pořídit sama. Ostatní už odmítají mi knihy kupovat, prý jich mám už dost. XD Přeji hezké čtení Zakázaného ovoce! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...