#16 Nákupy za měsíc - září 2018

Zdravím, knihomolové!

Vítám vás u nového článku, ve kterém bych vám ráda ukázala své knižní úlovky za září. Hodně knih, jsem si kupovala kvůli Humbooku, takže jste některé měli možnost již vidět v "Přečtenu" či dokonce v recenzi. Navíc jsem však díky akci Black Friday, která se v září konala ve všech pobočkách knihkupectví Luxor, pořizovala i jiné knihy. Měla by zde tentokrát být snad inspirace pro každého, tak doufám, že se vám některá kniha zalíbí…


Ukrývá se zde tedy nakonec spoustu YA příběhů, ale také jeden román a thriller, který vypadá opravdu skvěle. Už se nemůžu dočkat, až se do všech knih pustím, takže vás nebudu déle napínat a jdu vám všechny knihy ukázat.


Jako první tu mám knížky, které jsem si objednala z Megaknih. Přeci jen jsou tam knihy nejlevnější a kdybych si je měla kupovat přímo u nakladatele, tak bych nejspíš zruinovala. První knihou, kterou tu mám je tedy Tisíc kousků tebe od Claudie Gray. Tento příběh je prvním dílem ze série Ohnivák, na kterou mě neustále přemlouvala Terka (Mrs.Jungová) a Sabča (Knižní přístaviště). A měly pravdu, ten příběh se mi líbil!

Anotace: Rodiče Marguerite Caineové jsou geniální vědci, jejichž převratný vynález zvaný Ohnivák umožňuje cestování do různých dimenzí. Ale potom je Margueritin otec zavražděn a jeho vrah – hezký a tajemný Paul, asistent obou rodičů – stačí před zákonem uniknout do jiné dimenze. Marguerite nepřipustí, aby zůstal bez trestu, takže se ho vydá pronásledovat. Dívka se zde pokaždé vtělí do alternativní verze sebe sama, ale setkává se také s alternativními verzemi lidí, které zná – včetně Paula, jehož život se s tím jejím čím dál více proplétá. Marguerite brzy začne pochybovat nejen o Paulově vině, ale i o vlastních citech k němu. A vzápětí odhaluje, že pravda o smrti jejího otce je mnohem hrozivější, než předpokládala.




Když už jsem si pořizovala první díl, sáhla jsem samozřejmě i po dvojce. Takže mým druhým přírůstkem se stal příběh Deset tisíc nebí nad tebou také od Claudie Gray. Kniha je tedy pokračováním Ohniváka a za mě je ještě lepší než první díl…

Anotace: Miloval bych tě v jakékoli formě, v jakémkoli světě, s jakoukoli minulostí…
V pokračování Tisíce kousků tebe se Marguerite dostává do dalších dimenzí, aby zachránila kluka, kterého miluje. Avšak od té doby, co používá Ohniváka, vynález svých rodičů, ji pronásledují nepřátelé odhodlaní udělat vše, aby ji přinutili spolupracovat s nimi na ovládnutí multivesmíru. Vzdoruje jim – dokud se Paul nestane obětí útoku.







Dále tu mám knížku, kterou jste u mě zatím neměli možnost vidět. Dračí město od Petry Machové jsem už do Humbooku nestíhala přečíst a popravdě se mi do něj ani po těch vcelku negativních recenzích nechtělo. Kniha tedy stále čeká na můj čas a bude si muset počkat i na tu správnou náladu.

Anotace: Lidé bádají hluboko ve vesmíru, a přitom netuší, kdo s nimi sdílí planetu Zemi. Ještěři, potomci Věčného ohně, vědí, jak splynout s davem. Jejich společnost však skomírá na prahu nového tisíciletí. Mezi jednotlivými rasami doutnají staré sváry – jedni se přizpůsobili lidem za cenu vlastní individuality, druzí se skryli hluboko pod zemí, neteční k problémům povrchu. Sevřeni z jedné strany lidmi a z druhé agresivními bestiemi, mají ještěři opravdu namále. Stačila by jediná jiskra a celý jejich známý svět se zhroutí… pak se nelze divit, že někteří vezmou věci do vlastních rukou. Napínavý příběh vypráví lidská dívka Jana, proti vlastní vůli proměněná v ještěra. Vyděšená novými schopnostmi narazí v lese na chrám Temného draka. Neví, jaké nebezpečí jí hrozí. Jedno je ale jisté: její rozhodnutí ovlivní celou ještěří civilizaci, ačkoliv by to nikdo nečekal.



Myslela jsem si, že tím má příprava na Humbook končí, jenže jsem vůbec nepočítala se čtvrtým zahraničním autorem. Tím byl totiž Sebastien de Castell, který napsal všemi opěvovaného Divotvůrce. No, takže jsem objednávala znovu knihy, jelikož příběh vtipného kočkoveveráka mě už lákal opravdu dlouho. A vůbec jsem neudělala chybu v pořízení tohoto příběhu, protože je skvělý!

Anotace: Divotvůrce Magie je zrádná hra. Kellen je pouze několik okamžiků od svého prvního magického souboje a čtyř zkoušek, které z něj mají udělat divotvůrce. Je tu však jeden problém: jeho magie je slabá. Jste-li zavěcenci Jan’Tepu a blíží se vaše šestnácté narozeniny, měli byste být připraveni prokázat své magické schopnosti. Buď to, nebo mít v záloze nějaký zázrak. Jenže Kellen nemůže spoléhat ani na jedno z toho. Nezdědil totiž žádné magické nadání a nemá tedy výjimečné schopnosti jako ostatní. Ví, že bude muset použít pár triků, aby nezneuctil svou rodinu a nestal se sha’tepským sluhou. A tak, když do městečka přibyde rázná a přímočará cizinka, Kellen je samé ucho. Ferius Parfax je ostřílená světačka, vyhnankyně, kterou musí uživit bystrý rozum a tři balíčky karet. A s kartami, které mu rozdal nemilosrdný osud, se Kellenovi bude hodit každá pomoc.




No a stejně tak jsem neudělala chybu, když jsem si pořídila druhý díl Divotvůrce. Černé znamení od Sebastiena de Castella se nakonec ukázalo, že je ještě lepší!

Anotace: Kellen opustil lid Jan'Tepu a v šestnácti letech se stal psancem. Teď se musí víc než kdy jindy spoléhat na svůj důvtip, aby přežil v zemi Sedmi písků. Chybí mu domov, rodina a Nephenie, kterou nepřestal milovat. Pak se ale potká se Seneirou, dívkou se zavázanýma očima ukrývající velké tajemství. Společně s Ferius se rozhodnou pomoct, jenže v sázce je víc, než oba tuší. Moc černého stínu sílí a Kellen má podezření, že za vším stojí jeho vlastní lid.








A teď se pojďme pustit do mých úlovků z Luxoru. V akci Black Friday jsem si pořídila jen pět knih, ale ukážu vám jen čtyři. Ta pátá je totiž pro vás do některé soutěže, kterou nevím, kdy přesně uskutečním, ale určitě nějaká bude. :) Nejdřív jsem tedy sáhla po knize Polibek od Anny Todd, který je první dílem ze čtyřdílné série After. Původně jsem si myslela, že po této knize vůbec nesáhnu, ale když má být ten film, tak knize dám šanci…

Anotace: Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí, má chápající rodiče a taky kluka snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát potkat. Tessin snový svět ale náhle změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, nezapomenutelným rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní...
A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale jde odolat jeho polibku?



V akci byl také druhý díl série After, takže jsem si rovnou pořídila i ten. Jen doufám, že se bude příběh dobře číst a bude v něčem zajímavý, jelikož to vypadá, že se Anna Todd v Přiznání nějak hodně rozepsala. :))

Anotace: Musí se smířit s tím, že Hardin navždy zůstane... Hardinem. Že by se v něm až tak moc mýlila? Rozum i nejbližší okolí jí radí, aby se Hardina už navždy vzdala, nebyla by první, kterou ponížil a odkopl. Kvůli Hardinovi odstavila na vedlejší kolej všechno, na čem jí záleželo – školu, kamarády, matku, přítele... další zklamání by nezvládla. Měla by si zachovat zdravý rozum a nechat tuto kapitolu už být, dřív než se spálí ještě víc.
To se ale lehko řekne, navíc při představě na vášnivé noci strávené v jeho náručí... Elektrizující dotyky... Nenasytné polibky... Hardin se před ní kaje. Ví, že se dopustil nejhorší chyby ve svém životě. Dokáže se ale opravdu změnit? Tessu čeká jedno z nejtěžších rozhodnutí.





Po knize Hausfrau od Jill Alexander Essbaum jsem pokukovala od jejího vydání. Příběh sice není na Databázi knih moc dobře hodnocený, ale i tak mě zaujal. A když se podíváte na její obálku… No, zkrátka jsem jí neodolala. :)

Anotace: Nic by nebylo tak vzdálené od pravdy jako tvrzení, že se má atraktivní Američanka Anna dobře. Neděje se jí nic strašlivého, přesto však nenachází v životě nic, z čeho by se mohla radovat. Žije v Curychu, jejím manželem je švýcarský bankéř, jemuž vychovává tři děti. Čas tráví na hodinách němčiny pro cizince, péčí o domácnost – a se svými milenci. Ti pro ni pouze představují způsob, jak utéct od všední reality a dokázat si vlastní hodnotu. Přátel moc nemá, ty blízké už vůbec ne a ani se nijak zvlášť nesnaží si je najít. Den za dnem Anna pomalu přežívá v jakési podivné prázdnotě nešťastného osamění, zatímco nad hlavou se jí pomalu stahují mračna. Když je smrtelně zraněn její syn, nenapadne ji, že tohle je jen začátek tragédie…




Předposlední knížkou v těchto nákupech, a přitom poslední beletrií, kterou jsem si koupila, je Kulka od Mary Louise Kelly mě zaujala nejen svou obálkou, ale především svou anotací. Nejdříve jsem totiž v ruce držela knihu Já, poutník, ale ta mě nezaujala tolik i přesto jak je propagovaná. Tak doufám, že tento příběh, který jsem si nakonec vybrala, nebude extra velkým zklamání a že si jeho čtení užiji.

Anotace: Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden.
Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…



Mým posledním zářijovým úlovkem je kniha Abeceda krasopsaní od Tanjy Cappell. Hand Lettering je v poslední době velmi populární a mě vždy baví zkoušet různé druhy písma, které se pak dá skvěle použít na blahopřání a podobně. Když jsem ji tedy našla v Luxoru musela jsem si ji koupit. A zatím jsem z ní nadšená. Jsou v ní užitečné rady a je uvnitř nádherně zpracovaná. Řekla bych, že to může být i skvělým dárkem pro jakoukoli kreativní duši.

Anotace: Tanja Capellová, známá jako Frau Hölle, se ozdobnému ručnímu psaní neboli hand letteringu věnuje profesionálně. Představí vám jednotlivé druhy tohoto umění a poskytne mnohé praktické tipy a triky. Díky jejím návodům a připojeným cvičením bude váš vstup do světa krásných písmen snadnou záležitostí. Čeká na vás více než 20 druhů písem, inspirativní projekty včetně předloh a dozvíte se také o digitálním letteringu, díky kterému budete moci svá díla sdílet i online. 2 velké plakáty s předlohami projektů a písem.


Tak a jsme na konci dnešních nákupů. Doufám, že jste si zde našli nějakou inspiraci na čtení, případně už na dárek k Vánocům, které se podle mě blíží až moc rychle. :D Absolutně netuším, kdy se na knihy, které jsem zatím nepřečetla, dostanu. Čekají mě teď ještě nějaké recenzní výtisky, takže nevím, jak budu mít čas. Každopádně budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů vaše názory, pokud jste některou z knih četli. :)

Znáte některou z knih, které jsem si v září pořídila? Četli jste některou nebo jste si ji také teprve pořídili? Využili jste slev Black Friday v Luxoru? Jaké knihy jste si v září pořídili vy?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Pěkné přírůstky, přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné kousky :)Divotvůrce je naprosto úžasný a Tisíc kousků tebe se mi taky líbilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Já už se nemůžu dočkat na pokračování obou sérií, protože i druhé díly byly skvělé, tak jsem zvědavá na ty třetí. XD

      Vymazat
  3. Pěkně knižní přírůstky, After jsem si také koupila, snad nezklame.

    OdpovědětVymazat
  4. same zajimave ctivo... na Divotvurce jsem taky koukala, ale zase to bude mit moc dilu :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, moc dílů... stále je to méně než Harry Potter nebo Škola noci. XD Určitě bych ho tedy zvážila. :))

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...