#19 Nákupy za měsíc - únor & březen

Zdravím, knihomolové!

Vítám vás u nového článku, ve kterém snad najdete nějakou tu inspiraci na čtení. Po více než dvou měsících tu pro vás mám své nákupy, a to rovnou za březen a únor. Co se týká žánrů, tak zde převládá hlavně fantasy, ale najdete zde i thriller, historický román a konečně po dlouhé době můj první komiks... :)


Co se týká novinek, tak je to tak půl na půl. Novinek tu mám celkem dost, ale neodolala jsem i některým akcím se staršími kousky, které mě už delší dobu lákaly. Finální číslo přírůstků je tedy nakonec 9 a můžeme se jít rovnou podívat na to, jaké to jsou.

Únor

I když to tak nevypadá, tak tady jsem hodně objednávala, ale některé balíčky mi ještě ani nedorazily. Každopádně mi přišly knížky, které jsem měla už delší dobu předobjednané. Takže tady jsou…

Milion světů s tebou od Claudie Gray jsem nutně potřebovala. Jedná se totiž o třetí a závěrečný díl z nádherně romantické série Ohnivák. V tomto příběhu se opět cestuje mezi dimenzemi a co na to říct… bylo to skvělé! Knížku už jsem stihla od února i přečíst, takže pokud vás zajímá má recenze, najdete ji ZDE.

Anotace: Milion vesmírů. Milion nebezpečí. Jeden osud. Osud multivesmíru je v rukou Marguerite Caineové. Od té doby, co začala poprvé cestovat do jiných dimenzí s pomocí Ohniváka, vynálezu svých rodičů, stojí uprostřed multidimenzionálních problémů ona. Až nyní se dozvídá, jaké jsou skutečné plány prohnané Triad Corporation – že by nejlépe chtěli vymazat stovky vesmírů. Paul Markov vždycky byl na straně Marguerity, ale po posledním útoku Triadu se změnil a leží na něm stín tragédie. Snaží se to překonat, ale i když mu Marguerite pomáhá, seč může, nezdá se, že by někdy mohl být stejný jako dřív. Marguerite je tedy jediná, kdo může zabránit zničení multivesmíru. Jde o miliardy lidských životů. V sázce nikdy nebylo víc. A Triad navíc vynesl nejvyšší trumf: zlomyslnou a duševně narušenou Marguerite z jiné dimenze, která je vždycky o krok napřed.
Ve finále trilogie Ohnivák se rozhodne o osudech hrdinů. Multivesmír už nikdy nebude jako dřív. Nastane souboj mezi několika Margueritami – zvítězit může jen jedna.




Pak jsem potřebovala ještě další pokračování série a tou je můj milovaný Divotvůrce od Sebastiena de Castella. Pořídila jsem si tedy Kouzelnici, což je třetí díl, ovšem zdaleka ne poslední. I tuto knížku jsem už stihla přečíst a moc se mi líbila. Dokonce ještě více než předchozí dva díly…

Anotace: Kellen, Reichis a Ferius cestují do Gitabrie, země proslulé úžasnými vynálezy. Když se k nim zvláštními argosanskými cestami dostane zpráva o mechanickém ptáčkovi oživeném magií, uvědomí si, co všechno je v sázce. Co když Gitabriánci dokážou oživit i něco mnohem nebezpečnějšího? Mezitím jim cestu zkříží neznámý rudý mág a také nečekaný jan’tepský spojenec. Čas nemilosrdně ubíhá a karty ve Feriusině balíčku varují před blížící se válkou.







Posledním únorovým přírůstkem je kniha Prokletá krev od Ange. Na tento příběh jsem zatím neměla čas, ale moc se na něj těším. Má to být pořádná upířina z Francie z dnešní doby, ale stále tam existuje šlechta a královské dvory. Sice to zní jako pořádná slátanina, ale já doufám, že to bude skvělé, protože od toho mám vážně obrovská očekávání…

Anotace: Odhalte temná tajemství skrytá v zákoutích Versailles!
Představte si svět, ve kterém Velká francouzská revoluce nikdy neproběhla a kde se právě chystá korunovace Ludvíka XXIV. Sedmnáctiletou Angie pronásledují jednoho dne v metru dva ozbrojení muži a pokusí se jí zabít. Unikne jim jen o vlásek. Toho dne večer ji nečekaně navštíví její matka vévodkyně de Noaillesová, kterou již léta neviděla, a pozve ji na ples do Versailles, aby byla náležitě představena u dvora. Angie se tam nechce, ale takový večer by jí mohl pomoci odhalit, kdo jí usiluje o život a proč.




Březen

Tento měsíc mi přibylo krásných šest kousků. Nejdříve mi dorazila objednávka z Megaknih a poté jsem navštívila knihkupectví Luxor, kde byla v březnu akce 1+4 knihy zdarma, a to jsem přeci musela využít!

Lord John a skotský vězeň od Diany Gabaldon byl příběh, po kterém jsem toužila hned od jeho vydání. Musela jsem si tedy knížku objednat a mám z ní nesmírnou radost. Sice to není tak skvělé jako předchozí dva díly Lorda Johna, ale i tak se příběh četl dobře a mně se moc líbil.

Anotace: Londýn 1760. Jamie Fraser, podmínečně propuštěný válečný vězeň, mohl dopadnout hůř. Mohl třeba sklízet cukrovou třtinu v Západní Indii. Takhle může být nablízku synovi, o kterém však nemůže říct, že je skutečně jeho. Ale Jamieho život není bez problémů: neustále myslí na svou ztracenou ženu a na Tobiase Quinna, někdejšího kamaráda z dětství.
Stejně jako mnoho dalších Jakobitů, kteří nejsou mrtví nebo ve vězení, Quinn stále žije a dýchá pro věc. V jeho nejnovějším plánu mu má pomoct starobylá irská relikvie. Jamie s tím nechce mít nic společného, přísahal si, že s politikou končí. Avšak objeví se lord John Grey s příkazem, který ho opět odtrhne od všeho a všech, které miluje.
Lord John Grey – aristokrat, voják a příležitostný špion – má v držení balíček nebezpečných dokumentů, které obsahují důkazy korupce britských důstojníků. Ale i o něčem, co je daleko více nebezpečné. Čas se jeví jako rozhodující faktor, protože vyšetřování je zmatené, vede do Irska i na Skotskou vysočinu. Lord John, který dohlížel na jakobitské vězně, když byl guvernérem vězení Ardsmiur, si myslí, že by Jamie mohl být schopen překládat, ale bude Jamie chtít?
Lord John a Jamie se nemají rádi, přesto spolu cestují do Irska, země, jehož hrady skrývají strašlivé tajemství a bažiny přeplnění lidskými kostmi.



Nad knihou Temnota od Kiersten White jsem přemýšlela už nějakou dobu. Ovšem stále jsem nečetla recenzi, která by mě přesvědčila, abych do ní šla. Jenže jsem si o ní psala s Barčou z Prokrastinuji čtením a zjistila jsem, že tu knížku potřebuju. Takže ji mám doma a těším se, až se do ní pustím. :)

Anotace: Nikdo ve skutečnosti neočekává, že princezna bude drsná a samostatná. Ale Lada Dragwlyová je přesně taková. Od chvíle, co byla společně se svým mladším bratrem vyhoštěna ze své vlasti Valašska a jejich otec zmizel, je vychovávána na osmanských dvorech a vždy věděla, že je pouhým pěšákem v cizí hře - a nehodlá se s tím smířit.
Tajně trénuje a chystá se na den, kdy přijde její čas, ona uprchne a vypraví se do své domoviny, aby zde uplatnila právo prvorozené a stala se vladařkou. Ale jednoho dne potká Mehmeda, jednoho ze synů samotného sultána. A vše se rázem zkomplikuje.





Tak a poslední knihou z Megaknih je komiks Alisik: Podzim od Hubertuse Rufledta . Přemýšlela jsem, do jakého komiksu mám jít. Lákala mě IKO, jenže nemám doma tu základní sérii Měsíčních kronik a nechtěla jsem mít v knihovně pouze ty komiksy. Pak mě ještě hodně lákala nějaká manga, jenže kupovat si tak 20 dílů jedné série za takové peníze, se mi vážně nechtělo. Nakonec tedy vyhrála dívka ze hřbitova a vůbec nelituji, že jsem si ji koupila. Protože ty ilustrace?! Ty jsou prostě boží!

Anotace: Jmenuji se Alisik. Já vím, že to víte, protože to mám napsané na hrobě. Co vlastně jsem, nějaký upír? Jenom proto, že bydlím v hrobce a když vyjde slunce, tak zmizím? Propána, ne a ne. Kdepak? To jsou mi fóry. No ale... co teda vlastně jsem?
Jedné noci se Alisik probudí na hřbitově. Snaží se utéct, ale rychle zjistí, že ji nikdo nevidí, nikdo se jí nemůže dotknout a nikdo jí nedokáže pomoct. To proto, že Alisik je mrtvá. A co hůř, uvězněná mezi dvěma světy, mezi nebem a peklem, čekající na svůj rozsudek. Ale bude to ještě mnohem horší.




A nakonec tu mám knížky, které jsem si odnesla z březnové akce v Luxoru. Dvě z těch pěti si vybrala mamka, takže vám je tu nebudu ukazovat, ale můžeme se pustit do těch mých. První příběh, který jsem si vybrala, byla Ginny napořád od Benjamina Ludwiga. Pokud se nemýlím, tak má děj vyprávět o dívce s autismem a já jsem na příběh hodně zvědavá. Zatím jsem totiž žádnou knihu, kde by byla hlavní postava autista, nečetla, takže uvidíme, jaké to bude.

Anotace: Odzbrojující román o autistické dívce, která si se světem nerozumí, přestože se o to snaží celým svým srdcem. Ginny je třináct a bydlí v adoptivní rodině. K snídani musí mít přesně devět kuliček hroznového vína, všechno chápe doslovně a zbožňuje seznamy. Na předním místě jejího nejdůležitějšího seznamu stojí: Utéct zpátky k mámě a postarat se o panenku. Její odhodlání a strach, že se panence, kterou před čtyřmi lety nechala v kufru pod postelí, něco zlého stalo, ji pohání napřed s urputností, která je zprvu nepochopitelná a posléze fascinující. Román Benjamina Ludwiga byl v USA hodnocen jako nejslibnější debut roku.



Dále jsem narazila na knihu Dívky z trajektu od Lone Theils. Tento evropský thriller mě zaujal hned po jeho vydání. Pak jsem na něj však zapomněla a nekoupila jsem si ho. Ovšem teď už ho mám doma, takže si jen najít ten čas a přečíst si ho. Hlavně dost doufám, že mě u příběhu bude mrazit a překvapí mě. Tak doufám, že nebudu zklamaná.

Anotace: Novinářka Nora Sandová má zálibu ve sbírání starých kufrů a když jeden obzvláště podařený exemplář objeví v malé anglické vesničce, ani ve snu by ji nenapadalo, že krom nového úlovku dost možná natrefila i na pořádného sólokapra. Na těch starých polaroidových fotografií, které z něj vypadnou, se jí totiž od první chvíle něco nezdá… A pak si konečně vzpomene: ta dvě děvčata na fotkách jsou přece ty holky z dětského domova, co se před několika lety beze stopy ztratily na trajektu z Kodaně do Anglie! Když navíc na kufru objeví jmenovku, jež avizuje, že toto zavadlo dříve patřilo známému sériovému vrahovi Billu Hixovi, pustí se do pátrání v dávném případu, který nebyl nikdy vyřešen. Vynikající temná prvotina, která hned po vydání atakovala první příčky dánského žebříčku bestsellerů.





Úplně poslední knížkou z těchto nákupů je pohádka. Když jsem ji totiž otevřela a viděla jsem ty dokonalé černobílé ilustrace, a navíc ta červená ořízka… Ada a hrůzostrašná slavnost od Chrise Ridella prostě musela být moje. Už na první pohled se mi moc líbilo, že to není klasická pohádka s princeznou, ale trochu něco děsivějšího a poutavějšího. Jsem tedy zvědavá, jak se mi bude líbit, až ji dočtu…

Anotace: Přípravy na Úplňkovou slavnost a na hrůzohradské Dortoklání jsou v plném proudu! Na panství lorda Hrůzy se sjíždějí ti nejslavnější kuchaři a Zlověstník se jako vždycky chová velice podezřele. Aby toho nebylo málo, Adina plachá komorná Márinka střeží překvapivé tajemství. A jak se zdá, na Adiny narozeniny si ani letos nikdo nevzpomene!


Tak, a to by bylo z dnešního článku všechno. Hlavně to prosím neberte jako nějaké vychloubání. Chtěla jsem vám jen ukázat knihy, které jsem si v poslední době pořídila a dát vám tím sem i nějakou inspiraci ke čtení. Už teď vám můžu slíbit, že se s takovýmto článkem ozvu i za měsíc. Tento týden jsem totiž byla v Praze a potkala jsem krom Luxoru a Knih Dobrovský i Levné knihy, takže si asi dokážete představit, jak to vypadalo, když jsem jela domů… :D

Co vy a nákupy knih za poslední dva měsíce? Pořídili jste si nějakou nebo jste se drželi? Četli jste některou z výše zmíněných knih, nebo se na ni chystáte? Pokud jste některou již četli, jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Tak to tedy opravdu jsou parádní nákupy! Nad Milion světů s tebou silně uvažuji, protože jsem četla první dva díly, ale tak nějak pořád doufám, že ho budou mít brzy v knihovně. A ilustrace od Chrise Ridella jsou nutnost! Mám doma Ledové obry i Spáčku a vřeteno a nemůžu se jich nabažit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak poslední díl Ohniváka ti moc doporučuji! Podle mě byl nejlepší ze všech. :) Nad Spáčkou a vřetenem stále přemýšlím. Nejspíš si ji budu muset brzo pořídit. :))

      Vymazat
  2. Máš tam skvělé knihy - za sebe můžu doporučit, Temnotu, Prokletou krev, Kouzelnici a Milion světů s tebou :)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na Temnotu a Prokletou krev se teď těším ještě víc. :))

      Vymazat
  3. Pěkné nové knihy! Moc se těším na Skotského vězně <3 A z tvých nových jsem četla Kouzelnici a Milion světů s tebou. , Prokletou krev a Alisik :-) Až na Prokletou krev jsem byla z knih nadšená. U prokleté krve jsem míň nadšená ale rozhodně ji nezavrhnuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skotský vězeň je boží! Určitě si ho zamiluješ. <3 :)) Tak Prokletá krev a Alisik mi ještě chybí, tak uvidím, kdy se k nim dostanu. :) Na tu upířinu jsem obzvlášť zvědavá. :))

      Vymazat
  4. Krásné knihy sis koupila!

    Alisik je moc krásný komiks ♥

    Těším se na tvoje recenze!

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už abych si Alisik přečetla. Nemůžu se dočkat. :)) Ale přemýšlím, že si počkám až vyjde celý rok a pak se do ní pustím. :)

      Vymazat
  5. Jé :D To jsem ráda a děkuju za zmínění mé maličkosti ♥ Mně se nahromadila za poslední měsíce pořádná kupička knih T.T naštěstí ty nové stíhám číst, ale ty starší nepřečtené trpí, že se na ně nedostává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, to já moc děkuji za tip. ♥ Tak to se máš, že ty nové knížky stíháš číst. Já mám pocit, že teď nějak nestíhám absolutně nic. XD

      Vymazat
  6. To si mala super mesiac...toľko kníh! Ja sa pravdepodobne nechystám na žiadnu, ale rozmýšľam nad 3 dielom Divotvurce, tak uvidíme čo sa z toho vykľuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tolik knih a peněženka pláče. XD Naštěstí to jsou nákupy za dva měsíce. :) A Kouzelnici ti moc doporučuji! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...