Pravidla a srdce jsou stvořena tak, že se dají lehce zlomit…

P.S.: Nesnáším tě


Autor: Winter Renshaw

Série: P.S. 1.

Originální název: P.S. I Hate You

Žánr: NA, román, erotická literatura

Počet stran: 272

Vydavatelství: Beta

Oficiální anotace: Milý Isaiahu, před osmi měsíci jsi byl jen voják, který měl být nasazen v boji, a já jen servírka, která ti přinesla palačinku a doufala, že si nevšimneš, jak moc jsi mě zaujal. Všiml sis. A celý následující týden jsme strávili spolu. Všechny dopisy, které jsi mi pak poslal, jsem schovávala jako poklady a zamilovala se do tebe. Jenže pak ses vrátil, a když jsme se setkali, choval ses, jako bys mě nikdy v životě neviděl. Ať máš k tomu jakýkoli důvod, doufám, že je dobrý. servírka Maritza P. S.: Nesnáším tě. A tentokrát… to myslím vážně.

"Něco se v člověku změní, když je na pokraji smrti a zcela upřímně, je to takové klišé, jako je to hluboká pravda."

Práce servírky mě baví. Potkám zde spoustu milých lidí. Máme tu v podniku skvělý kolektiv. Sice tu jsou z určitého úhlu pohledu dost přísná pravidla, ale všichni je chápou. Tedy najdou se nějaké výjimky. A ta jedna výjimka sedí zrovna dnes u stolu, který obsluhuji. Ten zatraceně umanutý – no, co vám budu nalhávat, je i dost sexy – chlápek si usmyslel, že si objedná tři palačinky. A to má na ceduli jasně napsáno, že může jen jednu…

To bylo naše první, ale bohužel ne poslední střetnutí. Narazíme na sebe zas a postupně se trochu poznáváme. Zjišťuji, že se jmenuje Isaiah a za týden odlétá na svou další misi. Je totiž voják a mě díky mému předsevzetí "říkat víc ano" něco napadne. Co kdybychom spolu strávili celý týden a na každý den si naplánovali takový program, jako by byla každý den sobota?

"Proč mi chybí, nedokážu vyjádřit slovy, jen to cítím hluboko v kostech, v žaludku a při bolestech v hrudníku, které jsem se naučila nevnímat."

Krásná a kouzelná romantická jednohubka, která vás rozesměje a dokáže i rozplakat. To je příběh PS: Nesnáším tě, který v sobě ukrývá hlavního hrdinu vojáka, což je příjemná změna oproti sportovcům, vysoce postaveným podnikatelům a klasickým bad boys. Takové postavy jsou totiž v poslední době všude, takže tento román s vojenskou atmosférou je zkrátka takové #musthave pro všechny romantické duše. Navíc se odehrává v teplém a prosluněném LA, takže to je kniha ideální na slunné jarní dny.

Winter Renshaw (zdroj)
Ve vyprávění děje se po většinu času střídá hlavní hrdinka Maritza s Isaiahem. Co se týká Maritzy, tak ta je tak trochu praštěná, ale tím správným způsobem. Lehce se tedy do ní vžijete a bude vás bavit svou upřímností. A pak je tu samozřejmě záhadný voják Isaiah, kterého si zamiluje pomalu každá čtenářka. V některých momentech je totiž vážně složité mu odolat. :))

Do knihy se dá okamžitě začíst. Nejsou tu žádné dlouhé a nesmyslné popisy, vše rychle plyne a vy nechcete, aby příběh skončil. Autorka zde pro své čtenářky připravila nádhernou New Adult knihu, u které se budete romantikou dojímat a krásně si u ní odpočinete. V celém příběhu si navíc hlavní hrdinové vymění i pár dopisů, takže pokud zbožňujete klasickou korespondenci tolik jako já, tak ty dopisy se vám budou moc líbit.

Co se týká obálky knihy, tak tu jsem na začátku hodně zavrhla. Ovšem když se na ní znovu podívám, dost se mi líbí. Jsem totiž mile překvapena a potěšena, že si s ní dal někdo trochu víc práce. Když to totiž porovnáme s podobnými knižními přebaly tohoto žánru, tak tam vždy najdeme jen polonahého chlápka a na něm je zajímavým fontem písma napsaný autor a název. Tady se mi ale moc líbí, jak byly přidané ty modré a fialové odstíny, které obálce jen prospěly.

Jaký je můj názor na knihu? Já jsme nadšená. Kniha se mi moc líbila. Skvěle se četla, příběh mi sedl a celkově se mi děj ohromně líbil. Když to navíc porovnám s ostatními NA knihami, které jsem tento rok četla, tak tato je pro mě osobně tou nejlepší. A důvod? No, ano… Pokud hádáte, že je to hlavním hrdinou vojákem, odhadli jste to naprosto správně. :D Až přečtu něco skvělého s hokejisty, nejspíš to tuto knihu přebije, ale do té doby je pro tento rok na prvním místě právě PS: Nesnáším tě. Navíc se jedná o první díl z volně navazující trilogie P.S., tak snad se brzy dočkáme dalšího příběhu zas jiného páru z této série.

Knihu doporučuji pomalu všem. Dokonce i těm, kteří NA romány zas tak nečtou. Pokud totiž hledáte teď na jaře romanci, u níž si perfektně odpočinete, tak se po příběhu PS: Nesnáším tě rozhodně podívejte.

A teď už hodnocení!

    76%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji, nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila? Který NA román máte nejraději?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře. :)


Za tuto knihu bych chtěla velmi poděkovat knihkupectví Dobrovský - Beta,
v jejichž prodejnách si knihu PS: Nesnáším tě můžete pořídit i vy.

Komentáře

  1. O této knize slyším prvně, a hodně mě to zaujalo! :D
    Ta obálka nevypadá špatně a vůbec celý ten nápad s dopisy a voják? To jsem ještě nikde neviděla. Asi to přeci jen zkusím!
    Pěkná recenze! :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. ♥ Jsem ráda, že jsem ti mohla tuto knížku ukázat. :) Doufám, že se ti bude líbit, pokud se do ní pustíš. :))

      Vymazat
  2. Tak tuhle knihu si píšu na seznam, strašně se mi líbí forma dopisu!
    Opět krásná recenze! ♥

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě zaujala a doufám, že se ti bude líbit! :) A děkuju. ♥

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...