#20 Nákupy za měsíc - duben 2019

Zdravím, knihomolové!

Vítám vás u nového článku s inspirací na čtení. Sice jsem tak trochu doufala, že za duben žádné nákupy nebudou, ale trochu se mi to vymklo z rukou. No, znáte to… :) Za duben jsem navštívila tři obchody a k tomu mi přišly dva balíčky. Celkem mi tedy přibylo devět knížek a mám z nich nesmírnou radost. Jen si teď najít ten čas a všechny ty příběhy přečíst. :D


Tentokrát v žánrech převládlo fantasy. Vycházelo totiž tolik skvělých kousků, že jsem je v obchodech nemohla nechat. Navíc jsem si teď dost navykla knihy předobjednávat, takže i díky tomu jsem měla těch přírůstků trochu víc. Ups… :D Tak se tedy pojďte na ty jednotlivé knížky podívat.


Na začátku měsíce jsem byla na dvě noci v Praze a ukázalo se pro mě naprosto nemožné nenavštívit každý den knihkupectví. Nejdřív jsem zašla do Luxoru, kde jsem měla spadeno na thriller Na dostřel od Taylora Adamse. Tohoto spisovatele všichni v mém okolí neustále vychvalovali, tak jsem jejich nátlaku podlehla. Ovšem teď si říkám, proč? Tento příběh mi vůbec nesedl. Přišlo mi to jako ten největší nesmysl a nechápu, proč se to tolika lidem líbí…

Anotace: Další kniha od Taylora Adamse, autora strhujícího thrilleru Není úniku, mistra příběhů o mezních situacích, napínavých v každé vteřině a dramatických až do překvapivého závěru.
Mladí manželé James a Elle Eversmanovi projíždějí Mohavskou pouští vstříc novému životu. Nečekaně se jim porouchá auto a oni uvíznou uprostřed pustiny, bez vody, mobilního signálu a jakékoli šance na záchranu.
Z více jak kilometrové vzdálenosti je drží na mušce chladnokrevný a děsivě přesný odstřelovač. James s Elle jsou uvězněni za rozbitým autem a ze všech stran je obklopuje jen otevřené prostranství. Není kam se schovat ani kam utéct a nikdo nepřichází na pomoc. Dá se tohle vůbec přežít?



Pak jsem si ještě udělala radost v podobě Chaosu. Konečně jsem si totiž pořídila knihu Naslouchej noži od mého milovaného Patricka Nesse. Celá tato trilogie by měla být zfilmovaná a podle anotace to vypadá naprosto skvěle. Nejraději bych se do knihy hned pustila, ale zatím nebyl čas a tak trochu přemýšlím, že si nejdřív koupím celou sérii a pak si dám čtecí maraton. Jenže ten čas.

Anotace: První díl napínavé dystopické trilogie oceňovaného autora Patricka Nesse, který si získal přízeň čtenářů po celém světě. Představte si, že žijete ve městě, kde každý dokáže slyšet vaše myšlenky. Představte si, že jste ustavičně obklopeni myšlenkovým mrakem - Hlukem, který spojuje mysli všech obyvatel města a nikdy vás nenechá na pokoji. Pro dvanáctiletého Todda je to každodenní realita. Ale ve chvíli, kdy začne odpočítávat dny, které mu zbývají do třináctých narozenin, nalezne něco zdánlivě nemožného: místo, kde Hluk neexistuje. Todd nechtěně objeví tajemství, která měla zůstat navždy ukrytá, a musí i se svým věrným psem prchnout, aby si zachránil holý život. Je ale vůbec možné uniknout pronásledovatelům, když kvůli Hluku dokáží slyšet každou myšlenku?



Druhý den jsem navštívila Dobrovského. Nejdřív jsem si říkala, že si už nic nepořídím a jen si tam dám kávu, ale byla tam Ztracená zápletka od Genevieve Cogman. Jedná se o čtvrtý díl Neviditelné knihovny. Já tuto sérii naprosto zbožňuji a když jsem tam tuto krásku uviděla, hned jsem po ní sáhla. Pokud tuto knížku a celou sérii neznáte, moc vám ji doporučuji. Podle mě je to skvělé fantasy, ve kterém najdete vše, po čem vaše dobrodružné srdce touží.

Anotace: Poté, co dostala zakázku, aby našla vzácnou knihu, se Knihovnice Irene a její asistent Kai vydávají do New Yorku éry prohibice. Spolu s draky, gangstery a fae se ocitnou uprostřed politického boje.
V New Yorku dvacátých let dvacátého století panuje prohibice. V módě jsou fedory, šaty s třásněmi a samopaly. Intriky jsou v plném proudu. Neohrožení Knihovníci Irene a Kai se ocitají uprostřed dračího politického souboje. Zdá se, že se do tohoto sporu zapletl mladý Knihovník, a pokud ho nedokáží zachránit, pro tajemnou Knihovnu by to mohlo mít velké následky. A protože rovnováha sil mezi mocnými frakcemi visí na vlásku, mohlo by to způsobit i válku.






Ovšem z Dobrovského jsem neodešla pouze s jednou knihou. Byla tam totiž akce jedna plus jedna, a tak jsem si ještě vybrala Mladého Mesiáše od Anne Rice. Zatím jsem si ještě nerozmyslela, co s knížkou provedu. Nevím, jestli si ji přečtu nebo ji někomu daruji, ale vypadá to hodně zajímavě. Četli jste tento příběh?

Anotace: Svatou zemí zmítají nepokoje a sedmiletý Ježíš s rodinou opouští Egypt a vydává se na nebezpečnou cestu domů do Jeruzaléma. Během cesty chlapec přemýšlí o záhadách, které obklopily jeho narození. Román Anny Riceové, vycházející z evangelií a Nového zákona, je brilantně napsaný. Spojuje hlasy přítomnosti a Ježíšova slova, pomocí nichž se Ježíš snaží pochopit svůj neobyčejný život a vypráví svůj příběh.






Když jsem si šla večer pro něco k jídlu, cestou jsem se ještě srazila s Levnými knihami. No, a znáte to… Odešla jsem celkem se čtyřmi knihami. Ale na mou obranu musím zmínit, že pro sebe jsem koupila jen dvě. Jedna z těch čtyř je dokonce pro vás do soutěže! :) Pro sebe jsem si tedy pořídila Amerického zabijáka od Vince Flynna. Raději se neptejte na ten hlavní důvod, proč jsem knížku musela mít. Hold Dylan O’Brian na přebalu… Ale i ten příběh mě docela zaujal, tak snad se k příběhu brzy dostanu.

Anotace: Po dvou desetiletích vypjaté stranické politiky se CIA i celá země nacházejí ve stále složitější situaci. Veterán studené války a ředitel operací CIA Thomas Stansfield ví, že musí své lidi připravit na další válku. Islámský terorismus je na vzestupu a je třeba se mu postavit, než dospěje k břehům Ameriky. Stansfield nařizuje své chráněnkyni Irene Kennedyové a starému spolubojovníkovi Stanu Hurleymu, aby vytvořili novou skupinu tajných agentů pracujících mimo běžné struktury velení – jako muži, kteří neexistují.
Jaký člověk bude zabíjet pro svou zemi, aniž si oblékne uniformu? Kennedyová ho nachází po teroristickém útoku na letadlo společnosti Pan Am nad Lockerbie. Onoho chladného prosincového večera zahynulo dvě stě sedmdesát lidí a událost zasáhla do života tisícovek příbuzných a přátel. Jedním z nich je Mitch Rapp, který však nehledá útěchu. Prahne po pomstě.
Po šesti měsících intenzivního výcviku je Rapp připravený utkat se s nepřítelem na jeho domácí půdě a pustí se do toho s brutální účinností. Začne v Istanbulu, kde zabije tureckého obchodníka se zbraněmi, který dodal výbušniny pro útok nad Lockerbie. Pak se přesune do Hamburku a se svým týmem se vydává na cestu po Evropě, kde po něm zůstává stopa mrtvých těl. Všechny cesty však vedou do Bejrútu a Rapp netuší, že nepřítel ví o jeho existenci a nastražil past. Lovec se má stát kořistí a Rapp bude potřebovat veškeré fyzické i duševní schopnosti, aby přežil mezi teroristickými frakcemi ve válkou rozvráceném městě.



Pak jsem tam ještě našla knihu Sladké nic od Jamie McGuire a Teresy Mummert. O tomto příběhu jsem toho předtím moc neslyšela, ale autorku Jamie McGuire mám docela ráda, a tak jsem si řekla, že tento příběh zkusím. Anotací to zní hodně zajímavě, tak jsem si řekla, že příběh vyzkouším…

Anotace: Život se může změnit ve vteřině...
Každý zažívá zklamání a ztráty. Patří to k životu a brzy se naučíme vážit si těch několika málo vzácných okamžiků, co jsme prožili předtím, než jsme o všechno přišli. Možnost, že něco ztratím ještě před tím, než mi to patřilo, jsem si nikdy neuměl ani představit. Pohled na to, jak vám něco uniká dřív, než jste to drželi v ruce, stačí člověka zlomit. Ale taky mi to poskytlo příležitost vykoupit se, získat v jejích očích cenu pro případ, že by naše chvíle nakonec přece jen přišla…
Všimla jsem si ho na semaforech. Seděl v autě ve vedlejším jízdním pruhu. Když se naše pohledy setkaly, věděli jsme, že ten naproti je ten pravý. Už nikdy nebudu jako dřív. Bylo mi jasné, že to je ON, kterého budu milovat celý život. Byl to mžik, ve zlomku vteřiny jsme se zamilovali a začal náš společný život a ve zlomku vteřiny všechno skončilo...



A teď už jsme konečně u těch předobjednávek! Albatros hold poslední dobou válí a já všechny jejich knížky nutně potřebuji. :) Jako první tu mám Zloděje dýmu od mé oblíbené a nezapomenutelné autorky Sally Green. Příběh, který se tu ukrývá, zbožňují snad všichni čtenáři a já se nemůžu dočkat, až se do příběhu pustím. Navíc je to připodobňováno ke Hře o trůny pro mladší a díky tomu se na příběh ještě více těším.

Anotace: Princezna, zrádce, lovkyně a zloděj. Čtyři hrdinové mají v rukou osud světa. Čtyři národy stojí na pokraji konfliktu.
V Brigantsku se princezna Catherine připravuje na politické manželství bez kapky lásky, které pro ni chystá její krutý a ambiciózní otec. V Calidoru touží zhrzený sluha March po pomstě knížeti, který zradil jeho lid. V Pitorii cestuje lehkomyslný Edyon od města k městu a krade přitom jednu cetku za druhou, jen pro ten závratný pocit. A na pusté Severní planině při lovu démonů utíká třináctiletá Tash o holý život. Každý je jiný, a přesto je něco spojuje. Všem osud rozdal karty, se kterými hrát nechtějí, a oni z nich musí dostat to nejlepší.
Všechno se mění. Spojenectví se přelévají a rozpadají, staré jistoty tříští a životy našich hrdinů i všech kolem nich se obrací naruby. Jejich budoucnost je neoddělitelně propojena nepředvídatelnými vlivy magie a války. Kdo povstane a kdo padne? Komu se podaří vybojovat si své místo v životě?





Další knížkou, kterou jsem už měla nějaký ten týden předobjednanou, je Catwoman: Zlodějka duší od Sarah J. Maas. Jedná se o třetí díl série Ikony DC a já tuhle knížku zkrátka potřebovala. Příběh byl za mě skvělý! Už jsem ho tedy dočetla a můžu vám ho jen doporučit. Podle mě je to zatím ten nejlepší díl o superhrdinech DC a já se už nemůžu dočkat čtvrtého dílu, který má být o Supermanovi.

Anotace: Po Wonder Woman a Batmanovi přichází třetí díl úspěšné série o mládí superhrdinů. Kočičí žena z pera bestsellerové Sarah J. Maasové. “
Je čas zjistit, kolik životů tahle kočka vlastně má. Selina Kyleová se po dvou letech vrací do Gothamu, ovšem tentokrát jako Catwoman. Hraje nebezpečnou hru na kočku a myš, domlouvá zvláštní spojenectví, v noci se zaplétá s Batwingem a ve dne s pekelně krásným sousedem Luciusem Foxem. Přestože si myslí, že své minulosti unikla, šeredně se mýlí. Zvládne obětovat to, co je jejímu srdci nejbližší?




Konečně jsme u poslední knížky a tou je Wildcard od Marie Lu. Tuhle knížku jsem si objednávala hned ze dvou důvodů. Ten první byl, že jsem zrovna měla den blbec a potřebovala jsem zlepšit náladu. No, a ten druhý byl, že jsem knížku nutně potřebovala, jelikož je to závěr duologie Warcross. :D Navíc takovou třešničkou na dortu je, že bylo zrovna na Albatrosu poštovné zdarma, takže jsem za knížku neutratila ani korunu navíc. Knížku jsem už přečetla a plánuji na ni recenzi, takže se můžete těšit.

Anotace: Emika Chenová z warcrossového šampionátu jen sotva vyvázla životem. Teď, když už ví, co se doopravdy skrývá za Hideovým novým algoritmem NeuroLinku, už nemůže věřit tomu jedinému člověku, ke kterému vždycky vzhlížela. K tomu, kdo měl být na její straně.
Aby Hideovy plány zastavila, spojí se s Fénixovými jezdci… a brzy zjistí, že v neony osvětlených ulicích Tokia se skrývá nová hrozba. Někdo na Emičinu hlavu vypsal odměnu, a tak je její jedinou šancí na přežití spolupráce se Zerem a jeho nemilosrdnou skupinou Černoplášťů. Brzy však vyjde najevo, že ani Zero není takový, jakým se zdá, a jeho ochrana má svou cenu.
Emika musí čelit zradě i hrozbě budoucnosti bez svobodné vůle. Jak daleko zajde, aby zničila muže, kterého miluje?


Tak to by bylo z dnešního článku všechno. Já doufám, že jste zde našli nějakou tu inspiraci na čtení. Ráda bych věřila, že se budu tento měsíc držet a s dalšími nákupy se vám ozvu až v červenci, ale mám takové tušení, že tu za měsíc budou nákupy zas. No, znáte to… Jenže ono vychází tolik skvělých kousků, že to nejde přehlížet a nechávat je na pultech obchodů. :)

Jak dopadly vaše dubnové nákupy? Zaujala vás některá ze zmíněných knih? Která to byla? A četli jste už některou ze zmíněných knih? Pokud ano, jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Krásné knihy sis koupila! Mě se naslouchej nože moc líbila. Už se těším jak se vrhnu do druhého dílu ♥ A díky tobě jsem zjistila, že bude film, děkuji!

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se už těším, až se do knížky pustím. <3 Není zač. :)) Já to taky zjistila u někoho na blogu. :D

      Vymazat
  2. Zlodeji dymu me lakaji a Warcross jsem si poridila na Svete knihy... Jinak pekny vyber :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Warcross i Wildcard moc doporučuji. Za mě je to parádní duologie! :) Teď si jen najít čas ještě na ty Zloděje dýmu...

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky!
    Mrzí mě, že tě Na dostřel neoslovilo. Mě se to opravdu hodně líbilo a jsem zvědavá na Není úniku. Závidím ti toho Americké snipera. I když, nevěřím, že bych ho někdy přečetla, spíš bych ho také chtěla kvůli tomu Dylanovi na obálce :D Wildcard jsem si také pořídila v dubnu a také ho ten měsíc i přečetla, a neskutečně mě to zklamalo. Ale co, já už nebyla ani fanoušek prvního dílu, takže tak. Raději zůstanu u RPO. :) A na Zloděje dýmu se chystám. Mám domluveno, že jakmile kamarádce vrátím Temnotu, tak mi je půjčí, ale kde mám vzít ten čas? :( :D
    Kromě Wilcard do mé knihovny v dubnu přibylo ještě 6 knih. Třeba Ve stínu hvozdu nebo Gemina. Ani jednu jsem ještě nečetla, ale já se k nim někdy dopracuji. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jsem ráda, že se ti knížky líbí. <3 S tím Dylanem jsi mě pobavila. :D Jsem ráda, že to tak nemám jediná. XD A přesně! Kde máme vzít ten volný čas na čtení?! Moc ráda bych na to znala nějakou pořádnou odpověď... :D

      Vymazat
  4. Pěkné nákupy :-) Jamie McGuier jsem si zamilovala díky knihy Krásná katastrofa, četla jsi ji? :-) Warcross jsem ještě nečetla :-( musím se do té série také pustit :-) Ach, kéž by den měl dalekko víc hodin :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásnou katastrofu jsem četla, ale to už je let. :D Právě i díky ní jsem sáhla po Sladkém nic... Warcross si rozhodně přečti! Mně se tedy líbí více až ten druhý díl, ale i ten první byl parádní. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...