Uklidnění pomocí Deseti malých nadechnutí...

Deset malých nadechnutí

Autor: K. A. Tucker

Série: Deset malých nadechnutí 1.

Originální název: Ten Tiny Breaths

Počet stran: 304

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Po tragické autohavárii, která ji připravila najednou o rodiče, přítele a nejlepší kamarádku, prchá Kacey se svou mladší sestrou Livií z Michiganu do Miami, aby tam začala nový život. Podaří se jí vybudovat novou existenci? Zbaví se trýznivých vzpomínek, které ji nepřestávají pronásledovat? A dokáže odolat záhadnému sousedovi z bytu 1D? Už sama skutečnost, že autorka K. A. Tucker vydala první knihu jako šestiletá, je zárukou poutavého a zajímavého čtenářského zážitku.


Už je to přes tři roky, kdy Kacey přežila tragickou autohavárii, při níž jí zemřeli rodiče, nejlepší kamarádka a přítel. Jen ona přežila. Naštěstí jí zůstala její mladší sestra Livie. se kterou teď utíká od tety a strýce do Miami. Na onu osudnou noc ji však zůstali vzpomínky, které se jí stále promítají do snů a nenechají ji odpočinout.
Odhodlaná a nebojácná Kacey, se teď musí postarat o svou mladší sestru a našetřit jí peníze na vysokou školu. Také se však musí vypořádat s vlastními démony, kteří ji doprovázejí na každém kroku. Co se stane teprv stane, když pozná záhadného mladíka ze sousedního bytu 1D? Dokáže s ním na všechno zapomenout nebo to bude vše ještě horší? Dovede se ještě Kacey vrátit ke svému starému já?

Další překvapivý příběh od K. A. Tucker, který je prvním dílem k volné sérii Deset malých nadechnutí. New adult žánr je v poslední době u autorů celkem populární a i když je to oddechové čtení, pokaždé je v příběhu zakomponováno něco zajímavého. Autorka se do této knihy rozhodla spojit dvě témata, které bych jen tak dohromady neočekávala. Prostředí klubu pro dospělé s posttraumatickou stresovou poruchou. A musím přiznat, že se jí to povedlo opravdu dobře. Příběh není přeplácaný a ani o nic ochuzený. Navíc se autorčiny knihy čtou lehce a opravdu rychle, čehož si na podobných knihách cením.

U většiny příběhů new adult je podstata stejná. Hodná, nevinná dívka a nějaký ten bad boy. Tady však ne a díky tomu je kniha odlišná od ostatních. Nedá se proto říct, že je to úplně klasický příběh.

O obálce se dá říct, že je taková klasická, jako ostatní obálky tohoto žánru. Jenže musím říct, že u této se podařilo zachytit i část samotného děje, nebo spíše tedy pocity samotné Kacey. Není to pouze polonahý pár, jako například u knížek J. Lynn.

Jelikož jsem četla už druhý díl Jedna malá lež, musím uznat, že K. A. Tucker píše opravdu pěkně a není to jen výjimka jedné knihy. Jen tento díl je malinko lépe zpracovaný a trochu originálnější. Určitě si i po této knížce přečtu i zbylé dva díly, které od autorky vyšly. Jaký názor máte na autorku vy?

A teď už hodnocení!

    84%

Pokud si chcete přečíst recenzi na druhý díl, Jedna malá lež, můžete si ji otevřít ZDE.

Komentáře

Oblíbené články...