Unboxing #13

Zdravím knihomolové!

Vítám Vás u dalšího pátečního balíčku a to znovu od nakladatelství Omega. Tentokrát jsem na knížku čekala o trochu déle, ale moc mile mě Omaga překvapila emailem, ve kterém se omlouvali za delší dobu odeslání balíčku. Bylo to od nich moc milé i přesto, že se zpozdili opravdu jen o pár dnů…


V balíčku je jedna moc nádherná knížka, která slibuje jedinečný a čarovný příběh…


A jaká kniha to tedy je?


Britská autorka Paula Brackston přichází na český trh s knížkou Dcera čarodějnice, která je prvním dílem ze série Shadow Chronicles. Jelikož poslední dobou jsem znovu závislá na fantasy knihách, tak jsem opravdu šťastná, že mám možnost přečíst si tuto knížku, která podle anotace slibuje příběh plný čarodějnic. Navíc se kniha odehrává i v rozmezí několika set let, což budí mou zvědavost o příběh ještě daleko větší. Na knihu jsem opravdu zvědavá, takže je asi jasné, že se do ní pokusím začíst ještě dnes…

„Jmenuji se Elizabeth Anne Hawksmithová a je mi tři sta osmdesát čtyři let. Jestli mne vyslechnete, povím vám příběh o čarodějnicích.“

Anotace: Je jaro roku 1628. Mladá Bess Hawksmithová vidí, jak se tělo její matky houpe na Stromě oběšenců. Ví, že ji před stejným osudem může zachránit jen jeden muž – Gideon Masters, čaroděj. Také ví, že za jeho pomoc zaplatí vysokou cenu.
Anglie, současnost. Elizabeth žije tichým životem. Celá staletí strávila o samotě. Po celou tu dobu se stěhovala z místa na místo, přežila morové epidemie, války a také žal, jejž nesmrtelnost přináší. Její osamělost ukončí až přátelství s mladou dívkou jménem Tegan. Elizabeth dobře ví, proč zůstává celá staletí uzavřená, ale přátelství Tegan ji obměkčí a Elizabeth se dívce otevře a začne ji učit řemeslu přírodních čarodějnic.
Ale Gideon je stále na lovu. Nezastaví se před ničím. I po staletích míní získat Elizabethinu duši. A teď už Bess nebojuje jen za sebe: teď musí ochránit dívku, kterou začala milovat jako vlastní dceru.


To by bylo k dnešnímu unboxingu vše. Na příběh jsem moc zvědavá, jen doufám, že to nebude psané nějak chaoticky a pokud se tam bude často střídat čas, tak snad to bude vše dobře odděleno. Jsem na tuto autorku zvědavá a doufám, že mě nezklame.

Už jste o této knížce slyšeli? Chystáte se ji číst nebo už jste ji přečetli? Jak se vám líbila? Budu moc ráda za jakýkoli váš komentář. :)

Mějte se krásně,
vaše knihomolka Šárka


Komentáře

  1. Ooo, no tak to jsem zvědavá, co na knížku řekneš! Zaregistrovala jsem ji, ale zkoušky se blíží, a proto teď nemám moc času na čtení, o to víc se těším na tvou recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem dost zvědavá. Zatím je to opravdu zajímavé a celkem jiné než jsem čekala, ale baví mě a čte se celkem rychle. Držím palce na zkoušky a ať si alespoň nějaký ten čas na čtení najdeš. :)

      Vymazat
  2. Kniha vypadá zajímavě, možná se k ní někdy dostanu :) Hlavně si ji užij!

    OdpovědětVymazat
  3. Také mi dnes dorazila a moc se těším na zítra, až budu mít čas si chvilku číst. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se těším na recenzi! :) Ať se knížka líbí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný kousek, kniha mi také dnes přišla a podle obálky a anotace vypadá hodně lákavě :) Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také přeji hezké čtení a ať se líbí. :) Mě zatím celkem rozčiluje ten překlad, ale jinak je pěkná. :)

      Vymazat
  6. Taky mi došla tak jsem zvědavá, jaká bude :-) Ať se ti líbí :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...