Existuje tajemství, které vás donutí stát se vrahem?

Smrtící tajnosti

Autor: Robert Bryndza

Série: Inspektorka Erika Fosterová 6.

Originální název: Deadly Secrets

Žánr: Detektivka, světová literatura

Počet stran: 384

Vydavatelství: Cosmopolis, Grada

Oficiální anotace: Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer?
Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i tohoto vyšetřování. Jakmile začne pracovat, objeví zprávu o útocích ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail – oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou…

"Zdá se, že nový rok skončil v mlze zapomnění. V obchodech už mají velikonoční vajíčka!"

Nejsou to ani dva týdny po ukončení posledního případu. Ovšem vrahové nikdy nespí, a to ani o Vánocích. Na Štědrý den byla před svým bydlištěm zavražděna Marissa Lewisová. Tanečnice burlesky s nedobrou pověstí. Vše nás nabádá k tomu, abychom si při její pověsti mysleli, že se jedná o vraždu ze žárlivosti, ale co když je vše jinak…

Na vyšetřování naštěstí nejsem sama. Opět je tu můj starý dobrý tým s pár nováčky, ale také i Mossovou a Petersonem, který se po zranění vrací opět do práce. Stopy vedou různými směry, jenže pak narazíme na sexuálního útočníka v plynové masce. Z videa víme, že právě ta osoba v plynové masce pronásledovala naši oběť. Kdo to je? A jak to spolu vše souvisí? To musím co nejdříve zjistit!

"Zdá se, že vládla mnoha talenty. Byla i pečovatelka. Ačkoli mně to tak trochu zní, jako by král Herodes dostal práci v oddělení prenatální péče…"

Milovaný autor detektivek o šéfinspektorce Erice Fosterové je zpět s novým případem! A ani tentokrát nezklamal! Díky autorovým bravurním popisům se do knihy Smrtící tajnosti perfektně vžijete a budete si přát, aby případ nikdy neskončil. Kniha vychází u nakladatelství Cosmopolis až 18. března, ale vy se už nyní můžete zaregistrovat na oficiálních stránkách Roberta Bryndzy, aby vám na e-mail mohla přijít velká ukázka z této knihy a kupón na její dopravu zdarma.

Robert Bryndza (zdroj)
Jak už asi každý čtenář této série očekává, děj je vyprávěn er-formou a nezavede nás pouze k Erice, ale i dalším lidem. Například i k samotnému útočníkovi. Můžeme zde tedy zpovzdálí opět sledovat jeho psychiku a zjišťovat o koho se jedná... Opět v knize neřešíme jen případ, ale autor rozvíjí i osobní život Eriky, kterému teď však nedal tolik prostoru, jako v předchozím díle. A jak už můžeme být zvyklí, i přestože se jedná o vážný a násilný případ, v týmu Eriky opět nechybí ani vtipná duše Mossové, která vás svou ironií a sarkazmem dokáže rozesmát pomalu v každém okamžiku.

Je až k nepochopení, kam Robert Bryndza na všechny své nápady chodí. Každý jeho případ je naprostý originál a ani tento není výjimkou. Opět zde máme vraždu, která se neslučuje s ničím, co napsal dříve. Celý případ sice působí obyčejně, ale autor ho díky záhadné plynové masce dokázal pozvednout a udělat ještě napínavější a čtivější. Závěr vás navíc dokáže překvapit, a to je přeci u podobných knih nejdůležitější. Nemyslíte?

Co se týká obálky, tak té nejde nic vytnout. Kniha opět skvěle zapadne k předchozím dílům série a už na první pohled ji lze zařadit k Robertu Bryndzovi. Je mrazivá, nečekaně opět je na ní žena a zkrátka se k případu hodí.

Konečně je na ředě můj názor… No, co si budeme nalhávat. Když mi Bára z Cosmopolisu knížku zaslala, měla jsem z toho Vánoce a ten pocit mě neopouštěl ani při čtení. Příběh byl skvělý! Detektivky mě málokdy dokáží naplno překvapit a tady se to Robertovi povedlo stejně jako u třetího dílu této série. Smrtící tajnosti se tímto zařazují na třetí příčku mých nejoblíbenějších "Bryndzovek" já si teď jen můžu škubat vlasy očekáváním dalšího dílu, který ještě nevyšel ani v originále. Protože tohle přeci nemůže být konec?! Zbývá mi sem napsat jen jednu větu… Já chci víc!

Fanoušci Roberta Bryndzy těšte se! Znovu tu na vás čeká parádní případ plný tajemství, překvapivých zvratů a momentů, při kterých vám bude běhat mráz po zádech. Tuto knihu nesmíte minout!

A teď už hodnocení!

    96%

Znáte tuto knihu? Četli jste předcházející díly této série? Které a jak se vám líbily? Také jste podlehli knihám Roberta Bryndzy? Který díl je podle vás nejlepší?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)


Za poskytnutí PDF verze této knihy (a nyní i samotné knihy) bych chtěla mockrát poděkovat té nejmilejší Báře a celému Cosmopolisu!
Pokud i vás zajímá tato kniha můžete si ji už teď předobjednat na e-shopu Grady, kde naleznete i předchozí díly z této série.

Komentáře

  1. Tato série patří k mým oblíbeným. Každý další díl je pro mě jako návrat domů. Moc se na tento díl těším a jsem zvědavá, jak se mi bude tento díl líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím návratem domů naprosto souhlasím. Také to tak s touto sérií mám. <3 Máš se na co těšit! Za mě patří tento díl do horní poloviny těch nejlepších "Bryndzovek". :))

      Vymazat
  2. Tak strašně ráda bych si recenzi přečetla, ale nechci přijít o ten požitek :D Takže se vrátím později a celkové hodnocení 96% mi musí stačit. Už abych tu knihu měla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, také si z některých knih nechci brát ten požitek a čtu si recenze až po jejich přečtení. :) Rozhodně se ale máš v novém Bryndzovi na co těšit. Věřím, že se ti bude líbit. :))

      Vymazat
  3. Já jeho knihy znám ale bohužel jsem je nečetla. :(
    Moc krásná recenze!

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji... Pokud někdy budeš mít náladu na odpočinkovou detektivku, rozhodně ti doporučuji Bryndzu! :)

      Vymazat
  4. Už dosť dlho sa chystám prečítať nejakú knihu od Roberta Bryndzu, no stále sa k tomu nemôžem dokopať. Ale máš pravdu, jeho knihy majú fakt veľmi orginálne námety!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám, že se k jeho knihám brzy dostaneš a hlavně, že se ti budou líbit! :)

      Vymazat
  5. Já si tu sérii musím už konečně přečíst! :D

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...