Vesmírná loď na lovu Stínu…

Lov stínu


Autor: Michael Miller, AdriAnne Strickland

Série: Lov stínu 1.

Originální název: Shadow Run

Žánr: YA, sci-fi, fantasy

Počet stran: 368

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Nev nastoupil jako řadový člen na palubu vesmírné lodi, které velí Qole, nejmladší kapitánka všech dob. Její posádku tvoří sebranka sirotků, uprchlíků a ani Nev není úplně obyčejný člen posádky. Ve skutečnosti pochází z královské rodiny a na lodi se skrývá. Věří totiž, že Qole má klíč k měnící se galaktické civilizaci. Proto se ji rozhodne unést na svou domovskou planetu. Netuší však, že se zapletl s něčím mnohem horším, než je jedna mladá kapitánka.


"V temnotě za očními víčky mi tančila světýlka a přišlo mi, že slyším šepot – který mě zval do zapomnění."

Jsem nejmladší kapitánkou lodi všech dob. Měla bych být na sebe pyšná. Ovšem ty okolnosti, které mě k tomu vedli nejsou vůbec veselé. Má rodina se už po několik generací živí lovem Stínu. Není to nic jednoduchého a už vůbec ne bezpečného. A to je také důvod, proč jsem v mém věku kapitánkou. Mé rodiče a nejstaršího bratra totiž ovládl Stín a zemřeli. Z rodiny mi tak zbyl jen Arjan, druhý bratr. To on by měl být kapitánem lodi, ale přenechal velení mně.

S naší posádkou, složenou především ze sirotků a vyvrženců, tedy lovíme Stíny a celkem se nám daří. Právě jsem dokonce přijala nového člena, Neva. Působí vcelku neškodně, ale ukáže se, že není tím, za koho se vydává. Přišel totiž na loď, aby mě unesl. To ale není to nejhorší. Jak se totiž ukazuje, jeho rodina má se mnou daleko větší plány, než si Nev myslel…

"Světlo explodovalo a vymazalo tmu. Z černé se stala bílá. V uších mi zvonilo a moje tělo se najednou už nevznášelo."

Překvapivé sci-fi nejen z vesmírné lodi, které v sobě navíc ukrývá kapku magie. To je kniha Lov stínu od dvojice autorů Michaela Millera a AdriAnne Strickland. Toto poutavé Young Adult vyšlo před necelým rokem u CooBoo a zaslouží si rozhodně více pozornosti od čtenářů, než tomu bylo doposud. Příběh je čtivý a poutavý od začátku do konce. Skvěle v něm můžete vidět, že je napsán mužem a ženou. Oba autoři se totiž skvěle doplňují a celé vypravování to dělá neuvěřitelně záživné.

AdriAnne Strickland a Michael Miller (zdroj)
Děj vypráví hlavní postavy Qole a Nev. Qole je jakožto mladá kapitánka neohrožena a bez obtíží se pouští na nekonečné cesty za lovem Stínu. Je vytrvalá a oddaná své posádce, která se pro ni stala rodinou. A pak je tu Nev, který je z počátku jednou velkou záhadou. Jenže pak se jeho původ prozradí a celý příběh získává rozměry, které zaujmou mnohé čtenáře. Už jen hlavní postavy jsou sympatické, a to ani nemluvě o dalších charakterech, které autoři tak krásně vykreslili, že si je všechny okamžitě oblíbíte.

Celý svět v této knize je propracovaný do detailů. Dá se rychle pochopit a nejsou zde žádné nesrovnalosti, které by vám překážely v tom si knihu pořádně užít. Na své si rozhodně přijdou milovníci bojových a akčních scén. Ty se totiž autorům povedly sepsat tak dokonale, že vám ožívají před očima. Podobné YA se většinou neobejde bez romantiky a tady tomu není jinak. Ovšem zde to příběhu vůbec nevadí ba naopak. V knize si tak každý najde to své a vše dohromady tvoří příběh, který slibuje do budoucna ještě hodně napínavé dobrodružství.

Obálka knihy je pěkná a k příběhu se hodí. Jsem ráda, že byla převzata z originálu a nebyla nijak zvlášť upravovaná. Sice ty hnědé tóny se asi nelíbí všem, ale to hlavní se ukrývá uvnitř.

Jaké je mé hodnocení? Knížku jsem četla cca před měsícem a vůbec nemám problém si na děj vzpomenout. Příběh mě bavil od začátku do konce a já jen doufám, že se v Čechách dočkáme i pokračování… Já většinou bývám nespokojená s bojovými scénami a tato kniha pro mě byla hotová slast. Veškeré boje byli dokonale popsané a že jich tu nebylo málo. Navíc mě bavily veškeré romantické linky – ano, nebyla tam jen jedna – a celkově jsem si knihu užila. Na to, že jsem od příběhu nic neočekávala, tak jsem byla nesmírně překvapena a nejraději bych si ho přečetla znovu. Lov stínu je za mě skvělou ukázkou toho, jak má YA sci-fi vypadat!

Knihu doporučuji každému nehledě na pohlaví, kdo hledá vcelku originální YA sci-fi, ve kterém se řeší i trochu té politiky a vše je navíc opředeno kapkou magie…

A teď už hodnocení!

    83%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ní chystáte? Pokud jste ji četli, jak se vám líbila?
Budu moc ráda, když mi vaše názory napíšete do komentáře. :)


Komentáře

  1. Moc hezky napsaná recenze :) Kniha mě láká už od jejího vydání,tak doufám že se k ní někdy brzy dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jsem ráda, že tě kniha zaujala a doufám, že se ti bude líbit, až se do ní pustíš. :))

      Vymazat
  2. Já sci-fi moc nečtu ale zas mě baví filmy, tak možná se tvůrci rozhodnou ho natočit. :D

    Krásná recenze! ♥

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak film na motivy této knížky byl skvělý! ♥ Teď v něj jen doufat. :D

      Vymazat
  3. Krásna recenzia :) Mne sa však kniha vôbec nepáčila. Prišlo mi to neskutočne dlhé a asi po strane 200 som knihu odložila, lebo som nemala silu čítať ďalej. Ale som veľmi rada, že tebe sa páčila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Vážně? To mě zas kniha přišla ohromně akční a stále se tam něco dělo. Rozhodně mi tedy nepřišla dlouhá, ale já jsem hold zvyklá číst bichle. :D

      Vymazat
  4. Tuhle knížku opravdu miluju a jsem ráda za každý další názor na ni - zaslouží si mnohem víc pozornosti!
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas, tahle kniha si zaslouží mnohem víc pozornosti, než tomu bylo doposud! <3 Jsem ráda, že se ti také tak líbila. :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu moc ráda za každý váš komentář. :)

Oblíbené články...