Je duše každého člověka stejná ve všech dimenzích?

Deset tisíc nebí nad tebou


Autor: Claudia Gray

Série: Ohnivák 2.

Originální název: Ten Thousand Skies Above You

Žánr: YA, román, fantasy, sci-fi

Počet stran: 328

Vydavatelství: CooBoo

Oficiální anotace: Od chvíle, kdy Marguerite Caineová používá Ohniváka, vynález svých rodičů pro cestování do alternativních dimenzí, se dostala do hledáčku nepřátel. Ti jsou odhodlaní udělat vše, aby ji přinutili ke spolupráci a mohli ovládnout multivesmír. Marguerite jim statečně vzdoruje, dokud se však její milovaný Paul nestane obětí útoku. Podaří se jí uspět, překonat složité překážky a zachránit lásku svého života?


"Kdysi mi vysvětlovala, že genialita se netýká jen inteligence. Je to schopnost vidět dál než kdokoli jiný, spojovat v hlavě nejrůznější koncepty takovými způsoby, které nikoho jiného nenapadají. Genialita v sobě zahrnuje originalitu a nezávislost."

Život snad nemůže být lepší. Vynález mých rodičů, Ohnivák, se kterým se dá cestovat do všech alternativních dimenzí, funguje. Díky němu jsme vyřešili jednu velkou záhadu a nyní si užíváme volnosti, kterou nám Ohnivák nabízí. Ovšem to by bylo, aby nám tu radost zas něco nepřekazilo. Potřebujeme sehnat lék na vedlejší účinky Zloděje noci, které jsou daleko horší, než si dovedete představit.

Paul se proto vydal do různých dimenzí, aby ho objevil. Jenže jeho plány zkřížil náš úhlavní nepřítel Wyatt Conley. Chce, aby bylo po jeho, abych splnila jeho úkoly, jinak mi Paula nikdy nevrátí. Rozštěpil totiž jeho duši na čtyři části a moc dobře ví, že bez jeho rady Paula nikdy nezískám zpět. Musím tedy splnit úkoly v různých dimenzí. Jenže při tomto úkolu zjišťuji, že Paul možná není vůbec tím člověkem, kterého miluji…

"Říká se, že se někomu rozlomí srdce napůl. Vždycky jsem ale byla přesvědčená, že jde jen o metaforu, nic víc. Jenže teď mám vážně takový pocit, jako by se něco důležitého uvnitř mě lámalo na dvě části."

Milý příběh plný romantiky, intrik a o hledání pravdy. To je přesně kniha Deset tisíc nebí nad tebou, druhý díl z trilogie Ohnivák. Autorka nám tentokrát připravila více dimenzí, do kterých se podíváme. Tento příběh má daleko svižnější start, který se netáhne tolik jako u prvního dílu, což je jedno velké pozitivum. Do děje se tedy dá vžít okamžitě a díky cestování do více dimenzí již od úplného začátku, vás příběh okamžitě pohltí.

Claudia Gray (zdroj)
Příběh stále vypráví Marguerite, takže není problém se do její postavy ihned vžít. Hlavní hrdinka se však chvílemi dostává do situací, které řeší až příliš zbrkle a nerozumně. Čtenář se tak díky ní může dostat do situace, kdy by Marguerite nejraději dal pár facek, ale není to nic, co by se nedalo přežít. Vše naštěstí zachraňuje její umělecká duše, která se zde opět projeví a zaujme tak každého, kdo si čas od času rád vezme do ruky tužku a kreslí.

V tomto díle si autorka dala větší práci s rozmanitostí dimenzí. Tentokrát si zde opravdu každý najde tu svou, do které se zamiluje, a ve které by si dovedl představit vyprávěný celý příběh. Nejen, že je kniha plná romantiky, ale také vtipných momentů, u kterých se z plných plic zasmějete. Jsou zde však i napínavé části, které si tentokrát autorka nešetřila až na závěr, ale vkládala je do děje postupně. I díky tomu je kniha čtivá a doslova vám pluje pod rukama. Navíc zde Claudia připravila i strhující závěr, který dočtete s pusou dokořán a budete okamžitě toužit po závěrečné knize.

Přebal knihy je opět nádherný. Mě osobně se líbí i víc, jelikož nemám tolik ráda růžovou barvu, která zdobí první díl. Na této obálce je navíc nádherná Eiffelova věž, která nám na první pohled prozrazuje jednu dimenzi. No, a na spodní částí je, pokud se nemýlím, válečné San Francisko, které se stalo zatím mou nejoblíbenější dimenzí z celého Ohniváka. Obálky k sobě zatím svým stylem krásně ladí a svými bílými hřbety hezky zdobí knihovnu.

Z tohoto dílu jsem byla nadšená. Příběh naprosto splnil má očekávání a vylepšil si u mě reputaci, kterou zkazil pomalý úvod do série. Jen doufám, že ve třetím dílu dá autorka více prostoru Paulovi. Má tam být sice jako hlavní mužská postava, ale já mám stále pocit, že se autorka věnuje stále víc Theovi. S tím je však v knize legrace, takže to vlastně ani tolik nevadí. Co mi však vadí, je ten konec. Protože proč? Po tomhle totiž potřebuji třetí díl opravdu nutně! CooBoo, prosím, kdy se dočkáme závěrečného dílu?

Knížku doporučuji stejně jako předchozí díl především dívkám od 15ti do 18let, které příběh bude bavit nejvíce. A pokud vás první díl neoslovil a nudili jste se na začátku jeho čtení stejně jako já, tak vám rozhodně doporučuji přečíst si toto pokračování. Deset tisíc nebí nad tebou je totiž daleko záživnější. Příběh je stále plný romantiky, která vás vezme za srdce a napínavých momentů, které vás přinutí neustále pokračovat ve čtení.

A teď už hodnocení!

    87%

Znáte tuto knížku? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Četli jste první díl Ohniváka? Pokud ano, jak se vám líbil? A pokud jste již četli oba díly, které zatím vyšly, jaký se vám líbí víc? Těšíte se na Claudiy Gray na Humbook?
Budu moc ráda, když mi to napíšete do komentářů. :)


Komentáře

Oblíbené články...