Největší riziko je do žádného nejít…

Milá Bridget, chci tě


Autor: Penelope Ward, Vi Keeland

Originální název: Dear Bridget, I Want You

Žánr: NA, erotický román

Počet stran: 304

Vydavatelství: Baronet

Oficiální anotace: Milá Bridget,
píšu ti tenhle dopis, protože je dost nepravděpodobné, že bych někdy sebral odvahu říct ti to do očí.
Takže tady to je.
Vůbec se k sobě nehodíme. Ty jsi spořádaná svobodná matka, co to má v hlavě srovnané. Já jsem jen nezodpovědný doktůrek z Anglie, co tu ve městě působí jenom dočasně a žije v tvojí přestavěné garáži, než se zase vrátí domů.
Jenže se tu vyskytla taková věc… z nějakého pitomého důvodu na tebe prostě nedokážu přestat myslet, a to v dost nevhodných souvislostech.
Chci tě.
Jediný důvod, proč ti to teď píšu, je, že si nemyslím, že je to jednostranné. Všiml jsem si, jak se na mě díváš. Asi působím dost trapně, když po sobě házíme neslušnými vtípky, ale to, že mě přitahuješ, žádný vtip není.
Takže proč ti to vlastně píšu? Prostě tím chci naznačit, že jsme oba dospělí, sex je zdravá a přirozená věc, a že mě můžeš najít hned za těmi dveřmi z kuchyně do garáže. Mám-li být úplně přesný, chci, abys věděla, že ty dveře odteď nechávám otevřené pro případ, že bys za mnou třeba někdy v noci chtěla zajít.
Bez otázek.
Přemýšlej o tom.
Anebo ne.
Jak budeš chtít.
Beztak pochybuju, že ti ten dopis vůbec strčím pod dveře.
Simon

"Tvoje břišáky. Učím dvacet lekcí jógy týdně, a ty co? Ohneš se, aby sis zavázal tkaničky, a to je tvoje cvičení? Taková nehoráznost."

Pracovat jako zdravotní sestra, starost o domácnost a péče o syna. Tři úkoly, kolem kterých se točí můj život. Už jsou to dva roky od nehody, při které zemřel můj manžel. Stále je život bez něj těžký, ale zvládám to. Musím, už kvůli našemu synovi. To, že na sebe nemám vůbec čas a na muže ani pomyšlení, je u mě naprosto normální. Ovšem směr, kterým mířily mé myšlenky, se změnil, a to kvůli Simonovi. Nájemníkovi, který se ke mně přestěhoval do volného pokoje v mém domě.

Netušila jsem, že se sem stěhuje právě on. Ten muž, který před třemi měsíci dělal doktora v nemocnici, do které jsem se dostala poté, co jsem učila syna rybařit. No, asi si dokážete představit, jak mé učení skončilo. Každopádně teď je tu Simon. Ten, který ve mně po dvou letech vyvolal chtíč. Jenže on o vážný vztah nestojí a já netuším, jestli jsem na něj už připravená. No, a jednorázovou záležitost si jako matka přeci nemůžu dovolit. Nebo snad ano?

"Sonograf trval asi pět minut, a jakmile jsme vypnuli přístroj, Simon okamžitě přepnul zpátky do lékařského režimu. Já jsem ovšem byla zhruba stejně tak použitelná jako ten sajrajt, co vymáčkl z tuby a co si ho pacientka právě otírala z břicha."

Autorky New Adult erotických románů spojily své síly a pustily se do společného příběhu, který v říjnu vyšel u nakladatelství Baronet. Obě autorky už v Čechách čtenáři můžou znát, a to Penelope Ward s její knihou Řekni něco legračního a Vi Keeland díky její knize Šéf či Alfa samec. Ale jaká je jejich novinka Milá Bridget, chci tě? Je nesmírně čtivá, a ještě více vtipná, než již zmiňovaná kniha Řekni něco legračního. Takže určitě stojí za vaši pozornost!

Penelope Ward a Vi Keeland
Příběh je vyprávěn z pohledů dvou hlavních hrdinů Bridget a Simona. Oba dva čtenáře zaujmou svou osobitostí. Bridget zajisté upoutá svou ztřeštěností a nešikovností, která vás bude bavit od prvních stran až do konce. A Simon? Tomu podlehne okamžitě každá čtenářka. Sice je to typ muže, který se v podobných knihách objevuje neustále, ale nikdy svůj okruh čtenářek nepřestane bavit. Je to zkrátka princ na bílém koni v pohádce pro dospělé…

Děj je sice předvídatelný, ale to u podobných románů bývá běžné. To nejdůležitější je, že se u této knihy dá krásně odpočinou, a dokonce se i může stát, že se do příběhu natolik ponoříte, že zapomenete na čas a uvědomíte si kolik je až v jednu hodinu ráno. Ano, i to se muže stát, mluvím z vlastní zkušenosti. :)) Autorky zde však připravily jeden moment, který vám doslova vezme dech a zajisté vás alespoň v jednom okamžiku naprosto překvapí. Penelope s Vi však mohly trochu ubrat na konci, kam toho vložily tolik, že už to začalo působit bohužel přeplácaně.

Obálka knihy je přesně taková, jako tomu bývá u podobných příběhů zvykem. Zajisté tedy upoutá svou skupinu čtenářek a je to nejdůležitější. Co však musím ocenit je stejně jako u Řekni něco legračního to, že popis autorek Simona odpovídá přesně muži z přebalu.

Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Hledala jsem něco odpočinkového, svižného, vtipného a romantického a přesně to tento příběh splnil. Před otevřením knihy jsem se tedy bála, že kniha nebude vtipná jako předchozí příběh Penelope Ward, ale už jen první kapitola mi to naplno vyvrátila. Smála jsem se z plných plic a příběh jsem si naplno užívala. Některé části tedy na mě byly docela přehnané, ale prožitek z knihy mi to nezkazilo. Jen mě mrzí, že si autorky nepohrály více se závěrem a buďto ho neprodloužily nebo z něj neobraly pár detailů, kvůli kterým konec začal působit přehnaně. A kdyby zde bylo více originality, vůbec bych se nezlobila…

Knihu doporučuji každé čtenářce, která hledá lehce erotický román, u kterého si odpočine a z plných plic se pobaví.

A teď už hodnocení!

    78%

Znáte tuto knihu? Četli jste ji nebo se na ni chystáte? Pokud jste ji četli, líbila se vám? Četli jste jinou knihu od těchto autorek? Jakou a jak se vám líbila?
Budu moc rádi, když mi vaše názory na knihy těchto autorek napíšete do komentáře. :)

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Baronet, u kterých si knihu Milá Bridget, chci tě můžete pořídit.


Komentáře

Oblíbené články...